Wednesday, November 22, 2006

Cand vraja dispare...?

Dintre tote durerile lumii, dintre toate tragediile pe care le suporta un om intr-o viata, poate ca dupa moartea propriului copil, cea mai mare durere este sa vezi cum acolo unde erai totul candva, acum esti in plus. Sa privesti in ochii celui iubit, sa inchizi ochii, sa-ti atingi buzele de pielea lui si sa simti ca inima lui bate dar nu mai bate pentru tine..

Cate greseli facem in viata, cate intorsaturi, pe cate cai ne porta destinul, ce surprise avem in viata! Dar din toate, cea mai cumplita intorsatura este sa fii tradat, sa simti ca ti se naruie tot universal, sa ierti si sa iubesti din nou mai mult ca data trecuta si in final sa patesti la fel...parca ar fi un perpetum mobile ar durerii!

Poate asa sunt unii sortiti sa dea totul si sa nu primeasca nimic. Poate asa sunt altii, sortiti sa primeasca totul si sa nu dea nimic. Pentru unii este suficient sa existe si doar asta ii face sa merite toata dragostea din lume, pentru altii nimic nu este de ajuns sa primeasca ceva.

Si atunci ce putem face? Sa ne lamentam ca suntem niste victime? Sa luptam mai departe pentru ceea ce ne dorim? Sa lasam lucrurile sa curga de la sine si sa ne bucuram de bune si rele deopotriva? Ce faci cand toata viata ai muncit sa ajungi undeva, sa fii mandru de tine si tu si cel de langa tine, iar dupa ani descoperi ca tot ce ai realizat este tocmai motivul pentru care el nu te mai vrea, vrea o floricica?

Ce faci cand pleci pentru ca nu-ti mai gasesti locul acolo unde este casa ta, acolo unde e viata ta, acolo unde este trecutul si viitorul tau, ce faci cand te vrea cu disperare inapoi si dupa ce te are povestea se repeta?

Ce faci cand nu stii incotro sa te indrepti? Ai mai fost in situatia asta si urasti viata ca te pune sa o iei iar de la capat, urasti ca nu esti in stare sa iei decizii care sa te faca fericit.

Cat valoreaza o promisiune? Dar o promisiune care stii ca va incalcata imediat ce a fost rostita? Cat valoreaza amagirea langa omul iubit? Dar speranta? Se spune ca nu pot fi cantarite, si daca v-as spune ca eu le-am cantarit?! Valoreaza mai mult decat toate minunile universului, sunt minunile universului tau.

Se spune ca in viata, in orice se presupune ca exista un interes, dai – primesti, primesti – dai. Dai un ocean de lacrimi si primesti o promisiune, primesti o speranta, stii ca totul este in van dar de fiecare data exista speranta ca poate nu este asa, ca poate cu tine se va intampla altfel, ca poate vei fi tu, norocosul care l-a intalnit pe cavalerul in armura fericirii.

Cu toate astea peste un timp iti dai seama ca te-ai amagit singur. Ceea ce este mai dureros este ca faci mereu aceleasi greseli, crezi aceleasi promisiuni, simti cum istoria se repeta, stii ca se va repeta si pe viitor, cu toate astea tu continui sa faci mereu la fel, ca intr-un fel de automatism, asa e viata?
O istorie care se repeta mereu, o scena pe care se joaca aceeasi piesa dar culmea, actorii nu se schimba. E totul la fel, iluzie... Si poate un pic de speranta…

Thursday, November 16, 2006

Viata - o gluma ?



Poate e putin ciudat, poate e un act de curaj sau curatǎ nebunie, nu stiu şi nici nu vreau sǎ aflu, eu doar încerc ceva ce demult aveam în gând: sǎ scriu povestea ratǎrii unui destin, povestea mea, povestea oricui, povestea tuturor poate...

S-a gândit cineva cǎ toate poveştile nu sunt decât o transpunere în literaturǎ a crudei realitǎţi? Evident, exceptând finalul fericit care e purǎ ficţiune, purǎ literaturǎ. Oare eu sunt singurul care are aceastǎ impresie, cǎ totul nu-i decât o glumǎ proastǎ care se va termina cu un eşec în masǎ al umanitaţii? O societate coruptǎ, o viaţǎ mizerǎ, nici o speranţǎ pentru un viitor mai strǎlucit şi un final jalnic pe care ţi-l doreşti cât mai curând în ideea cǎ doar doar o sǎ scapi. Şi la final te întrebi: „Asta e tot? Pentru asta a trebuit sǎ lupt?”. Nu vei primi un rǎspuns, dar cel puţin vei avea conştiinţa împǎcatǎ ştiind cǎ ai pus întrebarea.

Crezi cu disperare in dragoste si ajungi sa-ti dai seama ca de fapt speri degeaba, ca nu va veni, si iar ai pierdut lupta cu viata.

Marea mea durere si de fapt un lucru cert, poate singurul din viata mea, dar pe care cu incapatanare am incercat sa il ignor, este ca nu voi putea sa spun nimanui niciodata: „multumesc lui Dumnezeu ca te-am gasit”(deci chiar nu sunt asa ateu cum crede Roxa). Si durerea devine cu atat mai mare cu cat sunt dependent de dragoste, am nevoie acuta de cineva langa mine care sa ma ia in brate si sa-mi spuna ca totul va fi bine, sa ma sarute pe frunte si sa-mi sopteasca incet la ureche: „te iubesc”.

Ma sufoca singuratatea si ma inspaimanta gandul ca voi imbatrani singur, plin de riduri precum Wordsworth si fara sa stiu ce inseamana sa fii iubit,(dar in schimb stiu cum e sa fi folosit pe post de jucarie sexuala) caci sa iubesc stiu si mai stiu ca doare. Si atunci ma intreb de ce mai iubim daca dragostea doare? De ce? Care-i rostul si logica? Exista logica? Trebuie sa existe...si nu e pt. ca suntem sado-maso !

Oare un inceput care nu ar fi trebuit sa existe, un noroc asa de mare, poate sa dispara ca si cand ai bate din palme? Unde e norocul pe care l-am avut cand trebuia de fapt sa mor? Unde? Asta e tot? Si atunci care e rostul pentru care am trait? Sa vad cum zilele mele se duc fara nici un rost, fara nici o speranta ca va rasarii soarele si pe strada mea? Doamne suna asa perimat, un cliseu, toata viata mea e facuta din clisee sau citate din carti, plus cruda realitate de a fii un om ratat, fara sansa de reabilitare.

Fiecare noua cunostinta e o noua speranta ca am gasit ce cautam, apoi vine ciocnirea de realitate: nu, cauta inca sau renunta!!! Sa renunt oare? Chiar nu mai merita sa incerc? La cine e defectul? La mine, am zis de multe ori, si am incercat sa schimb ceva. De cele mai multe ori cred ca nu am reusit sa schimb nimic. Doar m-am amagit ca m-am schimbat, cand de fapt am cazut in abis si mai mult. Pe zi ce trece ma prabusesc mai mult si mai mult si simt ca farama de putere ce mi-a ramas se duce si in curand ma voi afla la capat de drum.

Sa iti doresti moartea e poate un pacat. Dar si o dovada de lasitate sa nu poti sa o faci cand totul e pierdut si EA e singura scapare. Mii de ganduri pun stapanire pe mine si ma simt sfarsit, invin, pierdut... De ce caut un raspuns daca nu-l voi gasi???>

Acestea sunt gandurile care ma macina in fiecare zi, si mai ales ultimele nopti...cred ca iar am sa rup cearceaful de atatea zbuciumari interioare care imi provoacaziua o depresie iar noaptea insomni! Aceleasi intrebari si mereu asteptarea unui raspuns care nu are sa vina, dar sper inca. Ceva nu ma lasa sa-mi pierd speranta, si nu e Dumnezeu caci ma declar ca fiind ateu. Atunci ce? Poate natura mea de invingatoar, pentru ca nu ma pot imagina pe mine insumi invins.

Ma intreb adesea, „De ce las tristetea sa puna stapanire pe mine ca si cand nu ar exista nici o sansa de scapare pentru mine? Poate ca tocmai din cauza pesimismului meu excesiv, exacerbat nu gasesc ceea ce caut, poate pentru ca imi doresc prea mult si nu stiu unde sa caut! De ce de fiecare data e la fel, de parca totul ar fi copie la indigo?”

Nu pot sa scap, oricat mi-as dori, de sentimenul de inutilitate pe care-l am in suflet si care pe zi ce trece imi omoara parca cate o celula din mine, apropiindu-ma cat mai mult de moarte. Orice realizare nu-mi aduce mai mult decat o bucurie de moment, care insa trece precum fulgul de nea care se topeste cand atinge palma unui copil, si iar revin la starea de neliniste sufleteasca si neimplinire.

Si totusi iubirea...si daca iubire nu e, nimic nu e? Oare?

Wednesday, November 15, 2006

Pasiunea - fericire sau declin ...


Multi oameni isi reprima adesea focul launtric si energia care i-ar putea anima in diverse contexte. Insa totul este temporar, pentru ca pasiunea nu poate fi infranta. Unii incearca sa o ascunda prin consum de alcool sau droguri, altii sunt convinsi ca o pot stapani prin ignorare (isi indreapta atentia spre munca, anturaj, cumparaturi, religie...) sau ca o pot stimula prin sex, de pilda.Cum fac eu stiti majoritatea celor care cititi aceste randuri…

Noile generatii si nu numai, au crezut mereu in tineretea eterna si intr-o lume mai buna. Considerau ca nu vor imbatrani niciodata, dar s-a intamplat. Considerau ca vor schimba lumea si au facut-o. Fiecare individ se afla in continua cautare, motivat de ceva anume, insa de multe ori pierde din vedere scopurile pe care si le propune si, implicit, calea catre ele. Pasiunea inseamna energie si disconfort totodata, iar cheia este sa consideri disconfortul drept motivatie si energia drept catalizator.

Prin perspectiva isorica, despre primul om stim ca a aflat si a exploatat lumea nu inainte de a-si descoperi dorinta fizica. Acum fiecare dintre noi se afla in cautarea a ceva de nedefinit, dar de la care spera ca poate naste fericire. Atat timp cat ramai conectat la origini, la propriile radacini, pasiunea se mentine si devine imbold pentru fiecare etapa a vietii tale. In fapt, orice lucru in care te regasesti sub spectrul verbului “a face”, necesita pasiune. Pierderea ei inseamna moarte spirituala ori cel putin somn adanc al sufletului, insa pierderea controlului asupra ei poate duce la pierzanie...

“Fericirea unui om nu consta in absenta ci in stapanirea pasiunilor lui.” Alfred Lord Tennyson

Obisnuiam sa ma tem de pasiunile mele, considerand ca imi vor consuma timpul pe care este necesar sa il acord si altor lucruri. Desi trebuie sa iti pastrezi zilnic timp pentru a trai efectiv fiecare zi, pasiunea pentru orice te poate multumi, nu trebuie sa se stinga niciodata. Iti amintesti prima iubire? Nimic altceva nu mai conta... Desi astazi esti altfel decat atunci, iar langa tine se afla probabil alta persoana, sentimentul primei iubiri iti va ramane mereu in suflet, pentru ca te-a facut sa te simti puternic, sa te cunosti cum nu ti-ai imaginat ca poti fi si, astfel, sa poti evolua. Important este sa iti cauti pasiunile, iar ele te vor gasi.

Sunday, November 12, 2006

Sinceritatea....o slabiciune in ziua de azi?

E ora 1 noaptea si eu ma simt de parca ar fi ultima mea ora de viata... de ce ? nu stiu sau nu vreau sa recunosc...in orice caz, trebuie sa spun ce am pe suflet, ca sa pot sa ma trezesc dimineata cu sufletul impacat, propice pentru o noua zi in jungla Capitalei...

Imi curge nasul, lacrimile imi siroiesc pe obraz...de ce? nu stiu...uni vor zice ca sunt dus cu pluta, altii ca sunt prea sensibil...fiecare cu punctul sau de vedere...
Insa eu ma simt...nu pot sa exprim cum...si asta nu din cauza faptului ca am baut 2-3 pahare de vin sec, ci pt. ca chiar nu pot definii ceea ce simt, e un amalgam de sentimente, de trairi care se amesteca si pe care nu le pot diferentia, nu le pot separa... explica.

In orice caz...am sa supravietuiesc acestei stari...pt. ca iubesc viata! Insa cred ca ceea ce ma adus in aceasta stare e ultima vizita la JR si Clau, la cuplul care in opinia mea, stiu sau gasesc cai de a se completa, de a se modela in asa fel incat sa nu fie o povara pt. celalalt, ci de a fi veriga lipsa care formeaza cercul pefect ...

Stiu ca spun, poate pt unii vorbe fara sens, dar spunn\ ceea ce simt, si o voi face mereu, pt. ca asta e scopul pt. care am creeat acest BLOG... de a fi sincer cu mine insumi, de a ma descarca de stress si nu de a primii compatimirea celorlalti, cum poate parea intr-o prima instanta...

Am avut o saptamana plina pe toate planurile, exceptand cel sexual pt. a nu mai stiu cata saptamana, care sa finalizat cu o vizita la crematoriu(ceea ce nu as dori nimanui)ceea ce poate a declansat criza mea de azi...

Este incredibil cat efect il poate avea un om , asupra altuia atunci cand se incheaga o prietenie care dureaza...si cata durere poate lasa in urma decesul acestuia asupra celuilalt...eu ma credeam tare, dar am observat ca nu sunt ceea ce par a fi, de fapt , recunosc cu rusine ca atunci cand mi sa permis sa imi iau la revedere de la decedat , nu am putut...de ce nu stiu, dar stiu ca daca as fi inaintat un metru macar, nu as fi fost capabil sa imi infranez lacrimile care doreau sa tasneasca, sentimentul ca nu am fost destul de prieten cand era nevoie de mine...

este a 2 pierdere in mai putin de 2 luni, si nu cred ca am fost sau ca sunt pregatit pt. asta, desi nu (sau incerc sa nu arat acest lucru)pare ca as fi afectat...

Acest lucru ma face sa ma trezesc din visare si sa realizez(degeaba din pacate)ca viata e atat de scurta si ca ar trebui sa o abordez si valorific altfel decat o fac acum...insa ma cred tanar si nemuritor... si e nevoie sa pierd pe cineva drag ca sa ma trezesc din visare...

Discutam azi cu amicii mei(vii) despre viata, dorinte, dezamagiri, si am observat ca viata inseamna compromisuri, ca pt. a fi fericit trebuie sa stii sa ceri si sa oferi in aceeasi cantitate, daca nu mai mult, ca tineretea nu e vesnica, si ca oricat de bine ne-am simti in egoismul nostru, tot nu suntem intregi fara celalalt, cealalta jumatate...

In Bucuresti, a fi sincer e o slabiciune, a fi tupeist e o virtute; a minti e o calitate, a spune adevarul, o blasfemie...

dar cred ca asta e viata in general...o mare miciuna. o mare deziluzie pentru marea majoritate a oamenilor...insa esti constient de acest lucru abea atunci cand nu mai poti face mare lucru...cand ceea ce ai face, ar face mai mult rau celorlati decat ti-ar face bine tie !

Viata e un compromis, intr-o mai mica sau mai mare masura, in functie de calitatea oamenilor cu care ai de a face...si mai ales in functie de de ceea ce te asteptai ca sa obtii de la viatza...

Wednesday, November 08, 2006

Visul iubirii...

Traiesti, iubesti, visezi, speri... si uneori esti dezamagit. Fericirea este ca o ruleta ruseasca: niciodata nu stii ce se va intampla in clipa urmatoare. In suflet pastrezi speranta si (de ce nu?) credinta, caci numai ea iti ramane in momentele de cumpana…


A spera, a-ti dori, a visa nu inseamna neaparat sa inchizi ochii in fata realitatii. Este drept, unii ar putea crede ca o persoana care traieste cu atat de multa intensitate o viata imaginara, are un surub lipsa... Poate...dar nu exista fericire fara un strop de nebunie. In ciuda optimismului molipsitor pe care il presar printre randurile acest articol (sa-mi fie cu iertare, dar sunt unul dintre acei nebuni cu surubel in minus), nu vreau sa scapam din vedere posibilitatea unui esec.

“Fara risc, nu exista castig” spune o vorba veche din popor. La fel ca in orice joc, si in iubire poti pierde. “A pierde” insa este un termen vag atunci cand vine vorba de dragoste. Uneori pierdem, suferim, iar apoi, dupa ani (sau poate chiar mai putin timp), privim in trecut si realizam ca pierderea a fost de fapt castig; ca un barbat a plecat din viata noastra numai pentru a face loc altuia, mai bun, mai iubitor, mai potrivit, perfect...

Sunt ferm convins ca totul in viata se intampla cu un scop; daca iubim este pentru ca asa a fost sa fie, iar daca pierdem, el nu ne-a fost menit; iar cand visam, nu o facem intamplator, ci pentru ca visul s-ar putea adeveri.

Undeva, cineva, faureste visuri. Este menirea acelui cineva sa ni le prezinte intocmai ca intr-o expozitie de dulciuri de unde nu iti poti alege decat un singur exponat. Tocmai de aceea trebuie sa te gandesti foarte bine care dintre aceste exponate le vrei cu adevarat: odata ce il savurezi, te vei satura? Iar chiar daca te vei satura, esti sigur ca nu vei pofti la un altul?

Visurile sunt menite sa fie transformate in realitate; tocmai de aceea sunt toate atat de apetisante. Gandeste-te bine, alege-ti unul singur... nu ai dreptul decat la o singura algere...doar cei norocosi au sansa de a mai incerca inca o data.

Tuesday, November 07, 2006

Omul fara modele ...?

Este in tendinte acum sa afirmi ca nu ai avea modele in viata. Sindromul omului independent, individualist care se catara pe scara sociala calcand peste cadavre devine boala generala.

Nonconformismul, creativitatea sunt la mare rang, asa ca orice tentative de copiere, de imitare, de plagiat sunt respinse rapid. Cu toate acestea, in ziua de azi avem din ce in ce mai mult nevoie de un model, de un standard.

Valorile s-au rasturnat, iar moartea lui Dumnezeu anuntata in urma cu un secol nu a pregatit terenul pentru o noua religie. Din contra, terenul nu este fertil, iar agitatia generala, lipsa reperelor ne caracterizeaza. Si pentru ca nu avem idoli la care sa ne inchinam, ne cioplim copii jalnice ale unui zeu ce ar fi putut sa fie.

Ne hranim cu modele inspirate din realitatea imediata, dar ca niste bulimici, ne ascundem de fiecare data ambrozia contrafacuta. Vrem un corp perfect, vrem o cariera perfecta, vrem o familie perfecta, vrem totul sau nimic. Si mai presus de toate vrem totul rapid. Aici si acum pare a fi motto-ul nostru in viata. Si nu, nu reusim sa devenim Supraoameni, ci inumani. Stim ce vrem, dar nu stim de ce vrem.

Fara repere, fara idealuri, ratacim aiurea confundand adeseori scopul cu mijlocul. E nevoie de o revolutie generala, e nevoie de noi valori, e nevoie sa ne oprim din goana si sa ne intrebam candid: de ce? si pentru ce?

Iubind modelul...sau imaginea?

Avem tendinta de a iubi ceea ce admiram si de a admira ceea ce iubim. Este dificil sa tragem linia stricta intre aceste doua sentimente. Astfel se intampla ca deseori ajungem nu sa le confundam, ci sa le contopim. Iau nastere in acest mod marile iubiri, dar odata cu ele si marile... dezamagiri.

Sa spunem ca o tanara visatoare cam necoapta in gandire ...(nu va ganditi la mine) si in iubire ... citeste o carte. Savureaza rand cu rand, cuvant cu cuvant paginile acesteia. Sfarseste prin a o invata pe de rost si prin a-si dori sa devina scriitoare(Roxana ar putea zice ca suna cunoscut :))

“Nu imi doresc nimic altceva decat sa pot scrie si eu intr-o zi asa ceva”. Dupa a 1000-a lectura, rasuceste cartea si descopera ca pe coperta sunt cateva randuri despre autor si… fatalitate… fotografia acestuia. Incet, dar sigur, incepe sa devina din ce in ce mai interesata de respectivul autor, adoarme cu fotografia acestuia sub perna si viseaza noapte de noapte ca il va intalni; ca in acel moment magic ea insasi va fi o scriitoare de succes, demna de a privi in ochi un asemenea idol; ca va reusi la un moment dat sa merite aceasta onoare.

Visurile se schimba treptat: de la calduroasa strangere de mana se ajunge la o imbratisare, iar mai apoi, la un sarut. Paradoxal, fanteziile sale nu trec niciodata de aceasta etapa: “este suficient de absurd sa visez ca il voi intalni. Ce rost mai are sa imi imaginez si altceva”.

Cu timpul, visul se prafuieste. Amintirea unei iubiri pentru un model de viata ramane ascunsa intr-un cotlon al inimii, iar tanara noastra incearca sa se “maturizeze”, sa isi traiasca viata in sfera realului, si mai putin in fantezii. Se loveste iar si iar de dezamagirile vietii si, fara execeptie, revine in bratele imaginare ale idolului ori de cate ori lumea reala se prabuseste pe umerii ei fragili.

Pana la acest punct, tanara din povestea noastra ar putea fi oricare dintre noi: sunt convinsa ca multe dintre cele care cititi acum aceste randuri veti spune ca ati iubit si ati admirat un om care nu s-a aflat niciodata cu adevarat in viata voastra.

Povestea tinerei insa merge mai departe. Caci ea si-a intalnit idolul in carne si oase. A urmat strangerea calduroasa, imbratisarea, sarutul… nimic din toate acestea fiind sub nivelul asteptarilor. Modelul ei, spre deosebire de multi altii, isi merita intru totul soclul pe care fusese ridicat. Era intocmai cum il visase ea: tandru, iubitor, atent, si totusi atat de ferm si de strict. Adora sa scrie si isi lua in serios rolul de model… atat de serios incat nimic altceva nu avea mai multa importanta decat acesta.

A fi model insa nu este usor. Povara de a te ridica permanent la nivelul asteptarilor, de a nu ii dezamagi pe cei ce care adorm cu cartea ta sub perna este coplesitoare. Scriitorul nostru nu putea face fata tuturor indatoririlor. Alegea, zi de zi, fara a realiza, sa isi dedice existenta celor din spatele paginilor, acei oameni pe care nu ii vedea niciodata, dar care ii sorbeau fiecare cuvant pe care il scria. Ii alegea pe acestia in defavoarea oamenilor reali din viata sa, cei care il iubeau pe el ca om, iar nu ca idol. Incet, dar sigur, i-a indepartat pe acestia din urma din viata sa. A ramas un idol pentru restul, dar sub fotografia de pe coperta salasluia un om nefericit, un model stralucitor la exterior, dar pustiit pe interior.

A fi model nu e usor; a fi indragostita de un model este cu atat mai trist. Nimeni niciodata nu s-ar putea ridica la nivelul idolului, nu il poti inlocuii. El, pe de alta parte, este atat de preocupat sa fie la inaltime, incat uita sa se lase iubit.

Voi, cei care mai aveti timp, pasiti cu siguranta in lumea reala; indragostiti-va de oameni adevarati, nu de modele. Primii au defecte, dar sunt ai vostrii in intregime; idolii pot fi perfecti, dar niciodata doar ai tai!

Thursday, November 02, 2006

Love or money...

. . . i just got out from messenger so I can clear my thougts…people don’t understand that I need some time for myself, to see my ideeas clearly

Today, watching on Winamp my favorit serial movie SEX&THE CITY, and chating with diferent people romanian and foreigners, I realised I might be amoung the few who are looking for the real relationship with another gay man, and not for a sexual one… but one truly like ‘’ For good and for worst’’…im not saying it as a proud …im saying it as a fact ! An truly relationship based om afection&respect, not sex or material needs, or both, like I have already met…

How hit me this conclusion? Easy…
studying so manny profiles of so called gays on gay sites, wich are in fact bisexuals or heterosexual males who pretend to be gay for material benefits (layze to work and outsized ego) and who put the most provocative nude pictures of themselves just to attract the interest of people over 45 yo with money and house, I tried to understand why they write in the section
‘’looking for’’ the word : RELATIONSHIP?

I mean, they don’t realize that a normal gay man who will see the pictures and the word relationship will not understand a thing? What else can you show in private to a man with whom you want so called relationship, when the whole world saw you naked on that site?

Or if you really like a relationship , be honest and sayt that you wan’it with his bank acount ! Why so manny lies, why to hide the real truth in the back of the word relationship?
Have you ever thought that the guy who contact you is looking for something real and not just sex wich is the only thing you can provide?

How we romanians gay guys, becamed so heartless?
All I hear from foreigners about us is bad things…and that is not becouse all of us might be bitches, but those who are, pretend to be gay from Romania!

I don’t give a shit about what somebodys sexual orientation, but I cant stand the lie in such situations, and the shame they throw over the real gay men wich are not guilty…

You want money?
Go to work, or if you dont want that and like to be a whore, put your profile in the ESCORT section !...and im sure youll find the wealthy old man or the hung stud with 9 inch instrument you dream of; but let the people who still dream about The Beauty Price to dream on, without making them ashamed…is that hard?

I wonder what will become the romanian gay world after the so colled adhering to EU from 2007 and the border opening?Im not Nostradamus and I don’t intend to be, but I can predict a few things like :

-the leaving of a big amount of gay or so called gay people to tha west in search for the whealty prince charming, wich might bring the romanian gay community in to a crisis of members (wich are not manny even now)…and a good thing about those about I have wrote before, the so called materialistics gay men wich I hope will go like the bullet to find the rich and stupid men in west.

So I want to send a warning to the western gay man:
” take care what you dream of it mught become true, but a true nightmare, and you might have the surprise to remain with your pockets and cards empty by the romanian lover boys ! . . . don’t say latter I didn’t worned you !!!

Dragoste sau bani? Ce alegeti voi ?

...am iesit de pe messenger ca sa imi pot limpezii gandurile... lumea nu intelege ca uneori ai nevoie de timp ca sa iti faci ordine in ganduri.. si mai ales in idei ...

Astazi, uitandu-ma cateva ore pe winamp la serialul meu preferat SEX&THE CITY, si cetuind cu diferiti tipi romani si straini pe mess, am realizat cu uimire ca as putea fi printre putinii care cauta cu adevarat o relatie cu un alt barbat si nu una pur sexuala, ci una integrala, genul For good and for worst. . . nu o spun ca o lauda ci ca un fapt . . . o relatie adevarat bazata pe afectiune si respect, nu sex sau nevoi materiale sau ambele, cum am intalnit si la care nu mai are rost sa revin.

Cum am tras concluzia?
Studiind atatea profile de asa zisi gay, care majoritatea sunt bi sau chiar hetero care se dau gay pentru beneficii materiale(datorita lenei de a muncii si a unui ego supradimensionat) si isi pun fotografii (nud) cat mai provocatoare doar ca sa atraga interesul celor de peste 45 de ani cu bani si casa, am incercat sa inteleg de ce isi pun in profil in sectiunea looking for, cuvantul : RELATIONSHIP?

Cum sa reactionezi cand citesti ceva de genul:
‘’cauti un tip serios si la locul lui? vrei sa locuiesti impreuna cu el? te-ai saturat de minciuna si prostie?vrei ceva sicur si de durata? dak esti activ si ai pana in 30 de ani,ma poti avea...sau ...cum on in boys ;) Pt un tip bi ,sexy, foarte atragator si masculin

* greselile nu imi apartin

adica nu stiu dar, chiar nu isi dau seama ca un om normal vazand poze nud si textul relationship nu va intelege nimic?
Din moment ce ai pus poze nud, adica nu mai ai nimic de ascuns pe site, ce ai mai putea pastra pentru ‘EL’, ceva ce nu a vazut deja toata planeta ?

Sau daca vrei ‘’relationship’’, atunci specifică, că vrei cu contul său bancar , (pt. că asta urmaresc majoritatea). . . de ce nu poti fi sincer cu tine insuti si cu altii macar pe net?

Te-ai gandit vreodată că cel care te accesează cauta ceva sincer iar tu oferi un fals? Chiar nu mai au inima românii? Sincer aud numai lucruri urate din partea strainilor la adresa gaylor din Romania, si asta nu din cauza ca toti am fi ‘curve’ ci pt. că cei care sunt . . . se dau gay !

Nu am nimic cu orientarea nimănui, dar nu suport minciuna mai ales in astfel de situatii care arunca asupra unor nevinovati ruşinea celor care o provoacă . . .

Vrei bani? Ok ! Cautăţi un job sau daca nu asta vrei, atunci există separat secţiunea ESCORT !!!
Fă-ţi profil acolo, şi vei fi găsit exact de cei pe care îi vrei....batrani cu bani şi masculi cu scula de 22cm pe care o visezi . . . dar lasă-i pe alţii care chiar caută încă pe Făt Frumos-ul din poveste să îl caute liniştiţi ( să se amăgească ) fără să le faci tu reclamă proastă; e chiar asa de greu?


Mă intreb ce se va alege de lumea (aşa zisă ) gay din România după aşa zisa Aderare şi deschidere a graniţei?
Eu ceea ce prevăd (nu mă cred Nostradamus) nu este optimist deloc:
-plecarea in masă a gaylor din Romănia, în căutarea câinelui cu covrig in coadă în VEST, care dupa ce că nu sunt multi acum , vor fi si mai putini si cred ca vor ajunge pe cale de disparitie in România ca orientare sexuală.

Singurul lucru pozitiv in ce priveste Aderarea va fi ca toţi “materialiştii” aşa zişi gay vor pleca sau vor incerca să plece şi vom scăpa de ruşinea asta de a face sex pe bani , ascunzându-ne în spatele cuvântului REATIONSHIP!

Ce doresc sa le transmit vesticilor e :
” aveti grija ce va doriti, că ceea ce va urma vă va lua prin surprindere şi veţi rămâne (cel putin câţiva) cu buzele umflate şi cardurile golite de iubăreţii români ! . . .

‘’să nu ziceţi ca nu aţi fost avertizaţi ! ‘’

Wednesday, November 01, 2006

Viata ca un vis ...

Cred in sperante, cred in miracole, in basme… cred chiar si in Mos Craciun (e drept, nu in forma sa clasica imbracat in costum rosu si cu sacul in spinare). Cred in puterea vointei si in forta visurilor. Cred ca atunci cand iti doresti ceva cu toata fiinta ta, poti determina Universul sa iti indeplineasca dorinta, indiferent cat de absurda pare la acel moment. Cred, iar credinta mi-a fost confirmata, ca un vis poate deveni realitate, ca poti strange in suflet atat de multa vointa incat sa invarti Soarele in jurul Pamantului...asta cred eu...altii cred(au dreptul)altceva...

Se spune ca din cutia Pandorei au iesit toate rele lumii. Numai Speranta, mica si pricajita le-a ramas muritorilor la indemana pentru a supravietui. Nu exista legenda mai adevarata decat aceasta. Fie ca te rogi la Dumnezeu, sau la Allah, sau la zei, ori zane bune, important este sa iti rostesti dorinta de multe ori si tare, atat de tare incat sa o auda si sufletul tau cufundat in nesiguranta si temeri. Daca reusesti sa il convingi pe acesta ca dorinta ta merita si poate fi indeplinita, atunci ai castigat totul.

Cu ani in urma, candva, in liceu, m-am indragostit... Iubeam cu atat de multa ardoare un barbat care niciodata nu imi vazuse chipul incat mi-as fi dat mana dreapta si pe Tom Cruise bonus pentru un singur zambet din partea sa. Mi-am petrecut ani buni din viata cautandu-l pe el in fiecare din barbatii care mi-au iesit din cale. De fiecare data, mai devreme sau mai tarziu, ma intorceam inlacrimat spre perna mea, rugandu-ma si visand ca intr-o zi el va intra in viata mea.

Am visat cu ochii deschisi ani de zile, am rugat toti sfintii si toate zanele sa il aduca intr-un fel sau altul in viata mea. Iata ca dupa tot acest timp, cineva, poate ca soarta, poate ca Universul, sau o putere divina, l-a scos in calea mea. Pentru el, sunt baiatul pe care la intalnit cu cateva zile in urma... Pentru mine, el este un vis devenit realitate, dovada clara ca atunci cand iti doresti ceva cu adevarat “tot universul conspira spre indeplinirea dorintei tale”. (P. Coelho)

Un vis poate ramane doar atat: un vis. Pentru unii insa, cu vointa de fier si ambitie pe masura, combinata cu un strop de nebunie, visul poate deveni realitate. Daca acesta insa, se dovedeste a fi pe masura asteptarilor, ramane de vazut… de cele mai multe ori trebuie sa ai grija ce iti doresti cu atat de multa ardoare… s-ar putea transforma in realitate!

Ziua de nastere si cartile de tarot

Numarul care caracterizeaza ziua dumneavoastra de nastere are o importanta deosebita, deoarece imprima personalitatii trasaturile de baza.

Va prezint in continuare semnificatia din punct de vedere al cartilor de Tarot a zilei dumneavoastra de nastere:

UNU: Daca esti nascut intr-o zi de unu, cartea care te reprezinta este Magicianul. Aceasta este prima carte a Arcanei Majore si simbolizeaza intelectul, comunicarea, magia. Ai mult succes in viata, iti sunt foarte favorabile noile inceputuri, ai aptitudini diplomatice, te descurci cu usurinta in orice situatie, esti abil, viclean, fara scrupule, cu inclinatii ezoterice.

2: Daca esti nascut intr-o zi de 2 cartea Tarotului care te reprezinta este Papesa. Aceasta simbolizeaza secretele, lucrurile ascunse, intuitia, rezerva si discretia dar si perfidia neincrederea, minciuna.
Ai un destin greu si incert, actiunile tale repetandu-se de doua ori pana reusesti in viata sa inveti o anumita lectie.
Boli ascunse si probleme cu rivalii ascunsi.

3, 30: Daca esti nascut intr-o zi de 3 sau 30, cartea Tarotului care te reprezinta este Imparateasa, simbolizand inteligenta, succesul, perfectiunea, implinirea viselor.
Gratie, farmec, iubire neconditionata, modestie dar si egoism, naivitate, vanitate. Iti sunt favorabile calatoriile si mutarile, ai succes in afaceri. Destin tumultos si echilibru dupa varsta de 30 de ani.

4,31: Daca esti nascut intr-o zi de 4 sau 31, cartea care te reprezinta este Imparatul, simbolizand succes material, intelepciune, echilibru, incapatanare, vointa puternica, energie constanta, dorinta de a conduce si a domina totul.
Viata echilibrata si buna.

5, 23. Daca esti nascut intr-o zi de 5 sau 23, cartea Tarotului care te reprezinta este Papa, simbolizand intelepciunea, misterul. Aceasta carte va confera siguranta de sine, intelepciune, succes prin asociere in afaceri sau casatorie.
Posibil doua casatorii sau doi copii.

6, 24. Daca esti nascut intr-o zi de 6 sau 24, cartea Tarotului care te reprezinta este Indragostitii, simbolizand iubire, indecizia, alegerea, nehotararea. Nu este o carte foarte pozitiva deoarece ea reprezinta alegeri dificile de facut de-a lungul vietii. Rasturnari bruste de situatie. Casnicie dubla, sot si amant sau doua casnicii.

7, 25. Daca esti nascut intr-o zi de 7 sau 25, cartea Tarotului care te reprezinta este Carul, ea simbolizand succesul, talente multiple, drumuri favorabile, imaginatie pozitiva dar si nerabdare, iritare, atitudine dictatoriala.
Succes pentru actiuni incepute intr-o zi de 7, la drum.

8, 26. Daca esti nascut intr-o zi de 8 sau 26, cartea Tarotului care te reprezinta este Justitia, simbolizand echilibrul, onestitatea, puritatea, actiunea justa, succes in plan profesional sau legat de acte, luciditate dar si neincredere, dezechilibru usor, severitate.

9, 27. Daca esti nascut intr-o zi de 9 sau 27, cartea Tarotului care te reprezinta este Pustnicul, simbolizand meditatia, izolarea, intelepciunea si disciplina, tenacitatea.
Nu va sunt favorabile asocierile - veti reusi de unul singur. Probleme profesionale pe care le veti depasi prin rabdare.
Incapatanare, dificultati din cauza nerabdarii, intarzierii. Probleme din cauza exceselor.

10, 28. Daca esti nascut intr-o zi de 10 sau 28, cartea Tarotului care te reprezinta este Roata Norocului, simbolizand schimbarile frecvente, mutarile, destin favorabil, noroc.
Suisuri si coborasuri, jocurile de noroc, castiguri si pierderi deopotriva.
Aveti curaj si indrazniti sa actionati - norocul este de partea voastra. Nu mai fiti instabili, obsedati, stresati.

11, 29. Daca esti nascut intr-o zi de 11 sau 29, cartea Tarotului care te reprezinta este Forta, ceea ce simbolizeaza mult curaj, putere, hotarare, vanitate, folosirea gresita a puterii, inchidere emotionala.
Reusita fara dificultate, ajutor din partea unor femei, dominare a situatiei.

12. Daca esti nascut intr-o zi de 12, cartea Tarotului care te reprezinta este Spanzuratul, simbolizand sacrificiile sufletesti pe care le ai de facut.
Alegeri dificile de-a lungul vietii, destin greu si anevoios, devotament si supunere.
Dezamagire, dependenta, impasuri, probleme cu oasele sau incheieturile.

13. Daca esti nascut intr-o zi de 13, cartea Tarotului care te reprezinta este Moartea, ea simbolizand ruperea de trecut pentru a putea renaste. Fereste-te de pesimism si melancolie.
Transeaza situatiile neclare, brusc si de la radacina pentru a avea succes. Iti sunt favorabile schimbarile si hotararile radicale.

14. Daca esti nascut intr-o zi de 14, cartea Tarotului care te reprezinta este Cumpatarea (Temperanta), simbolizand sanatate, fericire, echilibru, inger pazitor.
Evita egoismul, fi mai altruist pentru a avea succes deplin. Iti sunt favorabile asocierile si lucrurile facute in echipa.
Nu mai fi critic, nemultumit si vei vedea ca totul se schimba in bine.

15. Daca esti nascut intr-o zi de 15, cartea Tarotului care te reprezinta este Diavolul, simbolizand dorinta de dominare, sexul si banii. Esti patimas, spiritul iti este liber, vrei sa domini, iti place sa critici, esti egoist si ai o atractie fata de ezoterism si magie.
Renunta la a domina tot ce e in jurul tau, fi mai altruist si vei reusi.

16. Daca esti nascut intr-o zi de 16, cartea Tarotului care te reprezinta este Casa Domnului (Turnul Fulgerat), simbolizand schimbari bruste si rapide de-a lungul vietii. Depasirea catastrofelor, influentarea destinului, depasirea provocarilor.
Evenimente rascolitoare si neasteptate, moartea unei persoane dragi. Schimbarea sau pierderea unei case. Pentru a reusi in viata trebuie sa fiti perseverenti si curajosi.

17. Daca esti nascut intr-o zi de 17, cartea Tarotului care te reprezinta este Steaua. Aceasta simbolizeaza succesul, norocul, armonia, protectia ingerului pazitor.
Nu te axa pe planul material daca vrei sa ai succes, acest plan este profund negativ pentru tine. Planul spiritual si altruismul te vor conduce unde vrei sa ajungi.

18. Daca esti nascut intr-o zi de 18, cartea Tarotului care te reprezinta este Luna, care simbolizeaza intuitia, imaginatia, emotiile, sensibilitatea, generozitatea.
Viata plina de schimbari, dusmani ascunsi, emotii profunde.
Vei avea succes daca nu te lasi influentat de nimeni si daca ai incredere in fortele proprii.

19. Daca esti nascut intr-o zi de 19, cartea Tarotului care te reprezinta este Soarele, care simbolizeaza caldura, succesul, mandria, orgoliul, stima si rasplata, cunoasterea, norocul.
Sunt favorabile asocierile, posibil doi copii gemeni sau doua casnicii. Atentie la mandria excesiva., sanatate si orgoliu care va trag in jos.

20. Daca esti nascut intr-o zi de 20, cartea Tarotului care te reprezinta este Judecata, ceea ce simbolizeaza surprize fericite, ajutor de unde nu te astepti, judecata si iertare. Pentru a avea succes evita amagirile si accepta realitatea. Anturaj prost care trebuie evitat.

21. Daca esti nascut intr-o zi de 21, cartea Tarotului care te reprezinta este Lumea, simbolizand implinirea viselor. Este o carte deosebita, care-ti poate indeplini toate visele, cu conditia sa eviti autocompatimirea, izolarea, pesimismul.

22. Daca esti nascut intr-o zi de 22, cartea Tarotului care te reprezinta este Matul (Nebunul), simbolizand aventura, impulsivitatea, favorabila calatoriilor de orice fel.
Pentru a reusi in viata, fii mai constant, gandeste mai mult inainte de a actiona, lasa mandra si orgoliul in urma ta.

Diferenta dintre sexe ...

Cercetari recente din domeniul medical releva ca intre creierul femeii si cel al barbatului nu exista o egalitate 100%. Asadar, diferentele dintre femei si barbati par a fi determinate de o diferenta structurala la nivelul creierului. Aceste diferente stau la baza comportamentului, influentand perceptiile si modul de gandire.

Nu trebuie sa fii un geniu sa intelegi diferenta intre barbat si femeie. Cele doua emisfere ale creierului au functii diferite. Emisfera dreapta este este responsabila cu comportamentul spontan, emotional, artistic, iar cea stanga controleaza comportamentul analitic, concret, intentional.

Indiferent de sex, majoritatea oamenilor au o emisfera cerebrala dominanta care le influenteaza personalitatea. De exemplu, o persoana unde domina emisfera dreapta va fi inclinata spre o gandire creativa si vizuala, in timp ce aceea la care domina emisfera stanga, va gandi mai structurat si mai concret.

Creierul femeii contine cu aproximativ 40% mai multe canale nervoase de legatura, o adevarata magistrala de date intre emisfere, comparative cu legatura simpla a barbatului.

Ce semnifica acest fapt? Ca femeia se foloseste realmente de intreaga materie cenusie, pe cand barbatul tinde sa foloseasca numai una din cele doua emisfere ale creierului. Rezultatul este ca femeia poate sa resolve concomitent mai multe probleme pe cand barbatul se concentreaza sa rezolve problemele pe rand.

Barbatii si femeile isi folosesc diferit creierul. Studiile arata ca in rezolvarea de probleme identice, femeile pot percepe lucrurile mai cuprinzator si pot trage concluzii dintro gama larga de date.Este ca si cand ai survola un oras intreg cu avionul in loc sa il privesti de la coltul strazii.

La fel este si cu intuitia. Ea se bazeaza pe gandirea unitara, cu ambele emisfere cerebrale.

Zonele creierului raspunzatoare de dezvoltarea vorbirii sunt mai mari la femei.De asemenea, femeile pot percepe la fel de bine sunetele cu ambele urechi in timp ce barbatii se concentreaza mai degraba asupra unei surse dominante de zgomot. Aceasta intareste tendinta barbatilor de a se dedica unui singur scop, indreptandu-si simturile spre o problema o data. Se poate spune ca auzul ''selectiv'' al barbatului sa aiba de fapt o cauza fiziologica.

In asa zisul hipocamp al creierului legat de prelucrarea si exprimarea amotiilor, creierul femeii dispune de mai multe celule nervoase decat al barbatului. Aici sunt coordonate si reactiile la stress, aceasta zona fiind foarte sensibila la estrogen ceea ce explica in parte instabilitatea emotionala declansata in perioada premenstruala. Finca femeia are mai multi neuroni in hipocamp, sentimentele ei sunt mai intim legate de atitudini comportamentale, aceasta fiind explicatia comportamentului in conditii de stress.

Insa exista si o parte fericita dpdv al barbatilor. De ce sunt mai multi matematicieni, arhitecti, piloti de cursa lunga? S-ar putea ca explicatia sa fie mai mult decat simpla presiune socio- culturala.
Lobul parietal este mai mare la barbat decat la femeie. Aceasta zona este raspunzatoare de perceperea vitezei, de vizualizarea obiectelor tridimensionale sau de rezolvarea problemelor de matamatica.

Deci, in final nu putem afirma ca barbatii sau femeile sunt unii mai buni decat celalti la anumite lucruri. Exista si femei care sunt fantastic de bune la matematica si fizica , si barbati extrem de talentati la literatura..

Putem gasi nenumarate exceptii , insa structura creierului ascunde totusi un adevar, astfel ca putem considera ca ea determina intro oarecare masura diferentele dintre sexe.

Zece tipuri de colegi de care sa fugi...

Stii pe cine intruchipeaza si, desigur, stii ca nu esti unul din ei: colegii de care nu poti sa fugi orice ai face. Ei sunt aceia cu care iti doresti sa nu imparti liftul ori sa nu te nimeresti la aceeasi pauza de cafea.

Nu trebuie sa iti pierzi speranta in cazul in care unul din tipurile prezentate mai jos sunt in firma. Nu e singura solutie renuntarea la cafea sau la lift. Exista un limbaj adecvat pentru fiecare in parte.

Sunt mai multe grade de colegi care ne sperie, de la cei care ne terifiaza de-a dreptul pana la cei care doar ne pune pe ganduri intr-un fel sau altul. Pentru fiecare tip in parte exista o strategie de abordare.

1. Seful de cosmar. Ne sperie pentru ca este seful si are puterea totala asupra orelor petrecute de noi la birou. El poate sa iti faca viata complet intunecata, chiar fara sa se straduie prea mult.

Modul in care poti sa te intelegi cu el e sa folosesti proprii termeni. Trebuie sa-i lasi de inteles ca nu are ce sa-ti faca.

2. Bagaciosul. Pune multe intrebari, viziteaza toate birourile, iubeste teoria conspiratiei.

Bagaciosul este distractiv. Desi pare concentrat pe propria munca, de fapt e concentrat asupra ta. Acesta iti poate face grea sarcina de serviciu. Mai mult, e usor sa cazi in laturile lui daca esti obosit.

Trebuie sa te comporti fata de el aratandu-i ca nu ai informatii pe care sa nu le stie. Respinge teoria lui cu dovezi.

3. Barfitorul. Nervos, gata sa te convinga de importanta lui. Nu poate sa tina un secret si e intotdeauna dispus sa aplece ureche la zvonuri, pe care nu ezita sa le colporteze. Cea mai buna arma impotriva lui e evitarea. Daca acest lucru e imposibil atrage si pe altcineva in conversatie.

4. Lenesul. El sperie prin faptul ca lenea lui trebuie suplinita de restul colegilor. In plus, poate crea nervozitate in randul tuturor, prin neintelegerile date de munca pe care el nu o face.

Arma pentru el este a-i da de inteles clar ce trebuie sa faca si ce responsabilitati are.

5. Pesimistul. Negativist, niciodata nu are cuvinte bune de spus despre cineva. Pesimistul sperie prin faptul ca poate fi contagios. E greu sa ramai motivat cu un astfel de om langa tine.

Lupta impotriva lui flatandu-i si plasndu-i responsabilitatea propriilor declaratii. Problemele pe care le identifica convinge-l sa le rezolve singur, pentru ca e singurul constient de ele.

6. Hotul de timp. Intotdeauna te intrerupe, se plimba in jurul birourilor, trimite zeci de mail-uri.

Il poti evita aratandu-te in permanenta foarte ocupat. Iti poti cumpara un handset astfel incat sa nu stie niciodata daca vorbesti la telefon sau nu.

7. Combativul. Argumentativ, pasionat de a scoate in evidenta greselile altora, intotdeauna gata sa te corecteze. Scopul lui e sa te faca sa iesi sifonat din orice discutie. E gata sa te loveasca in orice clipa, atata vreme cat exista o audienta in jur.

Poti lupta fiind atent de fiecare data cand vorbesti cu el. Vino inarmat cu dovezi ce nu pot fi respinse.

8. Colegul care te injunghie pe la spate. Nu stii niciodata cand si unde acest coleg te va lovi.

Arma impotriva lui este confruntarea directa. Nu-i plac discutiile fata in fata si se va simti invins.

9. Expertul. Intotdeauna cu PDA, telefon mobil sau alte aparate. Iubeste mai mult gadget-urile decat oamenii. Creaza frica prin faptul ca nu poate nimeni relationa cu el.

Cea mai buna situare fata de el e sa te folosesti de expertiza lui.

10. Seful de Vis. Deschis, usor de abordat, de treaba. Aprehensiunea vine din faptul ca e prea frumos sa fie real si ca din clipa in clipa te poti trezi la realitate.

Abordarea cea mai buna e sa fii politicos si sa nu cauti necazuri...

de George Trifu

Pernele, un pericol pentru sănătate ...

Cercetători ai Universităţii din Manchester au descoperit milioane de spori de ciuperci se află chiar sub capul nostru, în pernele pe care dormim.

Aspergillus fumigatus, specia întâlnită cel mai frecvent în perne este cel mai posibil să cauzeze boli. Aspergiloza a devenit cauza principală de deces la pacienţii cu leucemie şi la cei cu transplant de măduvă osoasă. Fungii determină apariţia crizelor de astm bronşic la adulţi.

Cercetătorii au studiat atât pernele din pene cât şi pernele sintetice şi au identificat mai multe mii de spori de fungi pe gram de umplutură a pernei folosite, ceea ce înseamnă mai mult de un milion de spori în fiecare pernă.

Contaminarea fungică a patului a fost studiată în 1936 dar în ultimii 70 de ani nu a mai fost făcut nici un raport despre această situaţie. Pentru acest nou studiu echipa de cercetători a studiat mostre din 10 perne folosite între 1,5 şi 20 de ani. Fiecare pernă conţinea o încărcătură fungică substanţială, cu un număr de 4 până la 16 specii identificate în fiecare mostră şi chiar un număr mai mare în pernele sintetice. Fungul microscopic Aspergillus fumigatus a fost evidenţiat mai ales în pernele sintetice dar au fost identificaţi şi fungi care se găsesc mai frecvent în condiţii de umiditate crescută, mucegai.

Profesorul Ashley Woodcock care a condus cercetările relatează: “Ştim că pernele sunt populate de acarieni (fiinţe microscopice conţinute de particulele de praf) care mănâncă fungi şi una din teorii susţine că fungii folosesc fecalele acestor acarieni ca sursă de azot şi nutriţie (alături de celule moarte de pe pielea oamenilor). De aceea se consideră că în pernă există un adevărat ecosistem în miniatură”.

Aspergillus este un fung foarte des întâlnit. El se găseşte peste tot. Asperziloza invazivă apare mai ales la nivelul plămânilor şi sinisurilor dar la unele categorii de pacienţi imunodeprimaţi se poate răspândi în alte organe cum ar fi creierul. Este o afecţiune greu de tratat, în Europa 1 pacient din 25 decedează în spital cu această boală. Pacienţii imunodeprimaţi cum ar fi cei care suferă de SIDA, transplant, tratament steriodian sunt mai frecvent afectaţi de pneumonie sau sinuzită cu Aspergillus cu evoluţie potenţial letală.

Aspergillus poate agrava astmul bronşic, mai ales la adulţii care au astm de mai mulţi ani şi provoacă sinuzite alergice la pacienţii predispuşi. Expunerea constantă la fungii din pat poate fi problematică. Ei pot ajunge la nivelul plămânilor afectaţi de tuberculoză cauzând hemoragie.

“Din moment ce pacienţii îşi petrec o treime din viaţă dormind şi respirând în apropierea unei surse importante de variate specii de fungi, aceste descoperiri au implicaţii deosebite pentru pacienţii cu afecţiuni respiratorii- mai ales astm bronşic şi sinuzită ”

Sursa: sfaturimedicale.ro

Minciuni frumoase...

Nu e placut sa afli ca ai fost tradat de cel pe care il iubesti. In plus, a citi o lista cu lucrurile despre care mint oamenii, in general, e prin excelenta “nedistractiv”…

Despre deceptie...

Rezultatul lipsei de onestitate este fara indoiala deceptia, la care se poate ajunge pe doua cai: fie direct, prin enuntarea unor neadevaruri, fie indirect, prin lacunele de context sau disimularea unor situatii. Cea de-a doua varianta este preferabila, pentru ca atenueaza oamenilor sentimentul vinovatiei si al responsabilitatii pentru repercusiuni.

Surprinzator sau nu, distorsionarea unor fapte reale devine acceptabila prin faptul ca apare ca raspuns automat, in baza instinctului de protejare a sinelui de deziluzie. Exersarea perpetua a neadevarului, ajunge insa sa reprezinte “realitatea” celor care il practica, ceea ce determina supraestimarea gradului de onestitate, neconstientizarea deceptiei si, deci, reactii ca in cazul a ceva inopinat.

Cu toate acestea, a minti este inerent si necesar totodata vietii noastre, echilibrul intre adevar si neadevar fiind de fapt ceea ce mentine o legatura afectiva. In mod paradoxal, oamenii sunt mult mai sinceri si mai neloiali deopotriva, in relatiile cu persoanele cele mai apropiate.

In urma unui sondaj de opinie, a reiesit faptul ca partenerii de cuplu ascund sau disimuleaza un fapt real, intr-o conversatie din 3, iar copiii mint incepand cu varsta de 3 ani, pentru ca adultii sa fructifice aceasta “traditie”.

Dragostea e oarba.
Indragostitii pot aluneca foarte usor pe panta deceptiei, din pricina nivelului crescut de incredere reciproca pe care sunt dispusi sa si-l acorde. Insa cei care iubesc devin totodata mult mai susceptibili in privinta comportamentului partenerului, decat al oricarei persoane straine. De multe ori deceptia se instaleaza cu succes si, contrar clasicelor opinii despre existenta semnalelor nonverbale pentru detectarea unor demersuri ale tradarii, in realitate acestea pot functiona foarte bine. Mai putin placut este cand totul se descopera, adesea pur accidental, pentru ca oamenii considera, in mod eronat, ca sunt diferiti in privinta manierelor de a trada.


1. Chestiuni de relationare

Ascunderea adevaratelor motive pentru care indragostitii nu vor petrece timpul impreuna (“Sunt ocupat/a”; “Nu am timp momentan”); diminuarea nivelului de implicare in relatii anterioare (“Nu l-am iubit niciodata cu adevarat”; “Nu am iubit pe nimeni asa cum te iubesc pe tine”); neadmiterea unor sentimente aparte fata de fosti parteneri, prieteni apropiati si chiar colegi de serviciu; ascunderea unor scrisori, apeluri telefonice, fax-uri si alte asemenea elemente prin care se pastreaza legaturi apropiate cu altii; negarea flirtului cu alte persoane; negarea pastrarii anumitor secrete; ascunderea motivelor lipsei de timp, care, in fapt, se acorda altora.


2. Chestiuni sexuale

Ascunderea fanteziilor sexuale, cu atat mai mult a celor care nu implica partenerul de cuplu; negarea obiceiului masturbarii, a faptului ca se intampla frecvent si a tendintei de a utiliza materiale pornografice; a minti (pozitiv) in privinta placerii (scazute) din timpul actului sexual cu partenerul de cuplu; neadmiterea numarului real de parteneri sexuali, a unor obiceiuri sau locuri preferate pentru sex; ascunderea tentatiei de a face sex in afara relatiei; negarea interesului fata de persoane de acelasi sex sau a experientelor sexuale cu acestea.


3. Ganduri negative

A admite (falsa) simpatie fata de cei apropiati partenerului de cuplu; falsa apreciere a aparitiei si a comportamentului partenerului – stil de imbracaminte, varsta, greutate, gesturi, tabieturi si diferite trasaturi ale personalitatii; sentimente negative in privinta orientarii lui profesionale – falsa atitudine de respect pentru partenerii sai de serviciu, a locului de munca etc.; ascunderea sentimentelor negative ale altora in privinta partenerului tau.


4. Comportament inadecvat

Consum excesiv de droguri sau alcool si ascunderea unor experiente trecute sau actuale; slabiciune pentru jocurile de noroc si negarea preferintelor pentru cursele de caini/cai, cazinouri etc.

5. Diferente de principii

Ascunderea anumitor credintze, opinii, care contravin celor ale partenerului de cuplu; fals interes pentru activitatile lui preferate.

6. Chestiuni financiare

Ascunderea modurilor de a face cheltuieli, a obiectelor achizitionate; falsa acceptare a diferentelor de ordin financiar ale partenerilor; tainuirea castigurilor reale (venit, resurse aditionale, mosteniri etc.).

7. Complexe si frustrari

Neadmiterea varstei, a greutatii, a starii de sanatate reale; negarea sentimentelor de gelozie; exagerarea performantelor profesionale; ascundera unor fapte/sentimente fata de cei apropiati (partenerul de cuplu – pentru a primi un plus de atentie; familie – pentru evitarea unor conflicte; prieteni – pentru construirea unei imagini solide).

Detectarea lipsei de onestitate poate fi un traseu dificil, de vreme ce regulile jocului sunt de multe ori in favoarea celui care tradeaza. De ce? In genere, oamenii au dorinta de a avea incredere in partenerul de cuplu, pur si simplu pentru ca aceasta este garantia sigurantei si a confortului psihic. Din nevoia de a evita complicatiile si seria de riscuri pe care le implica, oamenii se complac adesea, acceptand mai degraba minciuni “frumoase”, decat adevaruri “monstruoase”...