Tuesday, August 29, 2006

Mahmureala, dusmanul de dupa...


Dedicatie Prietenilor mei LEO&CLAUDIU
Ai baut prea mult aseara? Te simti ca si cum in capul tau e o turma de elefanti care tot alearga si se izbesc de tamplele tale? Ai stomacul in gat si casa se invarteste cu tine? Mda...mahmureala...ce frumos ar fi sa nu apara de fiecare data cand bei un paharel in plus!

Daca tot ai putut tine ochii deschisi pana aici, citeste in continuare cateva remedii pentru "dimineata de dupa".

Apa. Da, apa simpla. Desi cand dadeai pe gat pahar dupa pahar spuneai , probabil, ca apa e bautura buna de recomandat altora, afla ca te poate ajuta. Ceea ce simti cand te trezesti din betie e cauzat, printre altele, de deshidratare.

De aceea, inainte de a te baga in pat, daca reusesti sa iti amintesti, atat ce spun eu acum, cat si unde e patul, incearca sa bei apa. Astfel nu vei suferi de deshidratare, apa ajutand in plus si la curatarea organismului de licoarea bahica. Daca poti, e foarte bine sa incluzi, printre paharele cu alcool si cateva cu apa... dar e greu de facut asta. Ce petrecere e aia in care tu te duci sa mai bei un pahar cu apa din cand in cand? Totusi, e bine de stiut.


O alta metoda sa eviti mahmureala e sa mananci, atat inainte de a bea, cat si in timp ce te distrezi. Evita cafeaua! Desi ar parea ca e singurul lucru care te poate pune picioare, cafeina nu face decat sa te deshidrateze mai mult. In plus, nu face deloc bine stomacului tau care si asa sufera de pe urma halbelor baute inainte.

Urmeaza-ti setea! Nu, nu e reclama, e un sfat. Dac ti-e sete, nu te de inlaturi. Bauturile create special pentru sportivi sunt bune, sucurile naturale, de preferat din citrice, sunt iarasi recomandate. Nu te apropia insa de bauturi carbogazoase, altfel tot stomacul sufera.


Mierea poate ajuta de asemenea. Cateva lingurite in ceai sau apa cu lamaie pot fi de mare ajutor, calmandu-ti gatul. Putina paine prajita, fara gem sau unt, e iarasi indicata, mai ales daca e insotita si de niste fructe. Vitaminele nu fac niciodata rau.

Daca poti, incearca sa dormi. Evita camerele luminoase si calduroase. Odihneste-te si foloseste si o compresa cu apa rece pe frunte pentru a linistii elefantii aia de care vorbeam mai sus. Daca ai ghinionul sa te duci la munca... pai... asta e... esti pe cont propriu.


Ultimul sfat, cel care functioneaza garantat intotdeauna, este foarte simplu: Nu mai bea (atat)!

Despartirile... cum scapi mai usor?

Cine pune capat unei relatii cand aceasta nu mai merge? Daca micile obiceiuri si tabieturi ale partenerei tale, lucruri care altadata ti se pareau adorabile, au inceput de ceva timp sa te calce pe nervi, atunci acesta este, poate , primul semn ca relatia asta se poate duce de rapa.

Daca a inceput sa te enerveze faptul ca te suna exact in mijlocul pranzului cand nu ai chef decat sa manaci linistit, daca atitudinea ei “am tot timpul dreptate” a inceput sa te scoata din minti, daca ti se pare ca parerea ta nu conteaza catusi de putin pentru ea, atunci mesajul e clar: relatia asta e pe duca.

Putine sunt relatiile care incep bine si continua si mai bine. Cele mai multe se termina. Si se termina prost. Asa ca momentul in care trebuie incheiata oficial legatura dintre voi doi e cel mai greu de suportat. Nu exista solutii pentru a face despartirile usoare. Ideal ar fi ca amandoi sa ajungeti la aceeasi concluzie, eventual in acelasi timp, dar sa fim seriosi, pe cati i-ai auzit ca s-a intamplat asa? Poate de aceea multi evita sa aduca in discutie problema, sperand ca lucrurile sa se termine de la sine. Si de cele mai multe ori lucrurile se complica si sunt si mai greu de rezolvat apoi.

Nu avem solutii pentru despartiri perfecte, dar cateva lucruri care sa faca lucrurile mai suportabile ar fi.
Daca ai de gand sa te desparti de iubita (pardon, partenera, daca era iubita nu te desparteai, nu?), atunci trebuie ca ea sa afle prima. Ce vreau sa spun? Adica nu face greseala de a le spune mai intai prietenilor tai ca vrei sa te desparti. De cele mai multe ori vestea va ajunge si la partenera ta inainte sa apuci tu sa o informezi oficial. Asta nu inseamna ca nu trebuie sa vorbesti cu amici despre eventualele probleme pe care le ai in cuplu. Ideea e sa nu le spui ca vrei sa te desparti.

Alege cu grija ziua in care “divortul” devine oficial. Daca e o fire emotionala si stii ca ii vei frange inima, incearca sa ii spui intr-o vinere. Asa va avea timp sa treaca peste pe durata weekend-ului, ajutata probabil de prietene. In schimb, daca e genul care se va lupta si se va impotrivi, mai bine spune-i luni. Munca din timpul saptamanii o va tine ocupata si ii va lua gandul de la tine (sa speram). Tine minte insa ca nu exista momentul perfect pentru a incheia o relatie, asa ca incearca sa o faci intr-una din zilele astea, in lumina celor de mai sus.
Locul este si el foarte important. Alege un teren neutru. In nici un caz acasa la ea. Si nici la tine. Incearca sa gasesti un loc in care amandoi sa va simtiti bine, confortabil, unde sa va puteti exprima liber sentimentele, sau lipsa lor. O idee ar fi un parc. Restaurantul este din start o idee proasta.

Daca va face o scena n-ai cum sa scapi. Tine minte insa, frica de a fi pus intr-o situatie jenanta nu e un motiv de a fugi pur si simplu si a o lasa singura. Siguranta ei, si poate si a ta, primeaza. In plus, daca va plimbati prin parc, ii dai vestea si ea face o scena, iar tu fugi, intr-un fel sau altul, vei fi catalogat instantaneu drept un las.

In aceste situatii nu exista telefon, mail, scrisori. Nu! Daca vrei sa te desparti, ii spui in fata. E normal ca in astfel de imprejurari sa vrei sa fii cat la mai distanta, dar trebuie sa iti invingi instinctele si sa te prezinti in persoana.

Pastreaza lucrurile la un nivel cat mai simplu. Nu e nevoie ca ea sa afle intreaga istorie a deciziei pe care ai luat-o. Merita o explicatie, si e bine sa o primeasca, dar nu trebuie sa intri in detalii. In plus, e important sa arati catusi de putin ca iti pare rau ca s-a ajuns in situatia asta ingrata, chiar daca, poate, in sinea ta nu ai nici un regret.

Gandeste-te putin si la ce simte ea. Si inca ceva: nu-i spune ca ai sa suni, daca nu ai de gand sa o faci. Fii corect atat cu ea, cat si cu tine insuti. Incearca sa o faci sa iti inteleaga punctul de vedere. Vorbiti. Daca apare ocazia, fa-o sa dea chiar ea exemple despre cat de prost merge relatia si sa accepte ca nu exista alta solutie decat despartirea.

Foarte important e sa nu te razgandesti. Odata luata decizia, nu te abate de la ea. Fii pregatit sa contracarezi orice incercare a ei de a te face sa te razgandesti. Fii pregatit pentru lacrimi. Aproape sigur va plange, asa ca trebuie sa incerci sa fii alaturi de ea, dar sa nu te razgandesti, nu te lasa influentat.

Acum chiar nu e momentul sa te lasi coplesit de sentimente de vina sau pareri de rau. Altfel, o relatie care ba merge, ba e trasa pe dreapta e unul dintre cele mai rele lucruri care ti se pot intampla in domeniul asta.

Nu e nicodata usor sa inchei o relatie, dara daca ai curajul, si trebuie sa il, sa mergi pana la capat cu decizia ta, vei evita o gramada de alte probleme. In felul asta vei scapa si tu, si ea de o problema care ar fi putut deveni greu de rezolvat.

Metrosexualul - masculinitatea reprimata?


Asta m-il dedic MIE ! Azie ziua mea si pot face asta ....cum zicea o tipa din reclama Loreal:Pentru ca MERIT!....ASA E ROXANA?

O reclama de succes la telefonie mobila de acum cativa ani includea un schimb de replici care a facut cariera: "Sauvage? -Ia-ma pierdut la spate". Replicile apartineau unui frizer sau hair-stylist ca sa fim politically correct, si clientului sau.

Clientul din reclama vedea in mersul la frizer o necesitate care nu avea, poate, nimic de-a face cu estetica ci mai degraba cu igiena. Sau poate se tundea doar pentru ca il trimisese nevasta. Pe de alta parte, interlocutorul sau se considera mult mai mult decat un simplu frizer. El era hair stylist.

Intre cei doi era clar o diferenta de atitudine, de comportament. Despre diferenta asta vom vorbi in continuare, pentru ca unul era "barbat", iar celalalt era altceva... homosexual vor spune cei mai multi, probabil, fara a avea insa dreptate in mod obligatoriu. Acest "altceva" este metrosexual.

Si ce este metrosexualul? Este noul barbat, cel pentru care infatisarea si hainele conteaza foarte mult. Cel pentru care culorile se asorteaza intr-un anume fel si pentru care notiuni precum "crema de fata" sau "moisturizing cream" sunt mult mai familiare, nu doar cuvinte scrise pe niste cutiute din fata oglinzii prietenei sau sotiei. Si a carui orientare sexuala nu este in mod obligatoriu homosexualitatea.

Termenul "metrosexual" a fost folosit pentru prima data de un jurnalist britanic, Mark Simpson, intr-un articol publicat in The Independent, pe 15 noiembrie 1994. Pentru Simpson, metrosexualitatea este o trasatura a unui barbat din mediul urban, care, indiferent de orientarea sa sexuala, are un puternic simt estetic, petrece foarte mult timp si cheltuieste multi bani avand grija de infatisarea si modul sau de viata. Acelasi Simpson sustine, intr-o carte a sa, "Male Impersonators: Men Performing Masculinity", ca de fapt metrosexualitatea este efectul pe care il are consumerismul si dezvoltarea mass media, in principal a revistelor pentru barbati, asupra masculinitatii traditionale.

Barbatul traditional este vazut drept intretinator, cel care face bani, care evita feminitatea (dar nu femeile), isi reprima sentimentele, este puternic si agresiv. Pentru el conteaza mai mult statutul si realizarile profesionale, are incredere in el, este interesat mai degraba de sex decat de intimitate si este homofob. Trasaturile astea erau valabile in ultimile decenii.

In ultimii ani, statisticile, inclusiv un studiu al Euro RSCG (companie internationala de cercetari in domeniul marketingului si publicitatii), arata ca trasaturi precum orientarea spre cariera, spre statut nu mai sunt chiar atat de importante pentru barbati. Acelasi lucru se poate spune, dar intr-o mai mica masura, despre reprimarea sentimentelor sau fuga de intimitate in favoarea sexului lipsit de obligatii.

Dar cea mai importanta schimbare este, poate, faptul ca barbatii de azi nu se mai feresc chiar atat de mult de feminitate. Mai mult, obiceiuri si activitati care pentru mult timp au fost considerate a fi apanajul femeilor au inceput sa faca parte din rutina de zi cu zi a reprezentantilor sexului tare.

Trebuie spus ca lucruri care acum par a tine de feminitate au fost candva caracteristice barbatilor. Cateva exemple ar fi machiajul, bijuteriile, dragostea pentru arte si muzica, toate fiind obisnuite in cazul barbatilor aristocrati din urma cu doar doua -trei sute de ani.

Discutiile, mai ales cele din media occidentale, incearca sa gaseasca o explicatie pentru aceasta modificare, in ceea ce priveste ce este masculin si ce nu. Una dintre explicatiile oferite ar fi ca "metrosexualul" este raspunsul barbatului traditional in fata invadarii teritoriului sau de catre feminitate. Tot mai multe dintre lucrurile care erau doar ale barbatului devin acum o obisnuinta si pentru femei. Miscarile feministe au avut desigur o mare influenta asupra acestui lucru, in incercarea lor de a obtine un grad cat mai mare de egalitate intre sexe.

Iconul acestui nou tip de barbat este David Beckham. Si nu neaparat pentru ca ar ar fi "mai metrosexual" decat altii, daca imi este permisa exprimarea, ci deoarece chiar "tatal" conceptului l-a folosit pe Beckham pentru a ilustra conceptul. Metrosexualul este asadar un barbat caruia nu ii e frica de propria feminitate (!!!), care nu are nici o problema in a-si pensa sprancenele si a cumpara, cot la cot cu prietena/sotia creme de fata si tot felul de cosmetice. Metrosexualul nu este, dupa cum am spus mai sus, neaparat homosexual, dar are o doza oarecare de narcisism in el si ii place sa isi arate corpul.
Avand in vedere toate astea, vi se mai pare foarte ciudat sa vedeti aproape oriunde barbati bine aranjati, cu spancenele parca pictate si unghiile date cu lac?

Moda, chiar asa de complicata?

Poate ca multi dintre voi considera ca moda e domeniul femeilor. Dar sa fim sinceri, nu e asa. Nu pierdem noi chiar atat de mult timp prin magazine weekend de weekend, cumparand in nestire, dar aspectul acesta ne intereseaza totusi. E adevarat ca de multe ori iubita sau o prietena ne ajuta sa ne alegem hainele, si nu ma refer la un simplu tricou, dar trebuie stiut ca nu e asa un mare secret alegerea si asortarea hainelor. Trebuie tinut cont doar de cateva ponturi.



Exista o parere, oarecum des intalnita, conform careia culorile deschise sunt mai degraba potrivite primavara si vara, mai ales in ceea ce priveste pantofii. Pantofii albi sunt clar o alegere speciala, dar asta nu inseamna ca nu pot fi purtati si toamna, atata timp cat si restul hainelor se asorteaza. In plus, pantofii albi presupun o grija in plus tocmai din cauza culorii care necesita mare atentie in ceea ce priveste murdaria.

Pentru ca tot veni vorba de asortat, regula "pantofii si cureaua trebuie sa aiba aceeasi culoare" nu este valabila. De fapt, nu trebuie sa porti de fiecare data doar haine si accesorii care sa aiba aceeasi culoare, si probabil ca nici nu o faci, dar trebuie sa stii ca hainele si accesoriile trebuie asortate din punctul de vedere al culorii alegand de fiecare data obiecte de imbracaminte in culori din aceeasi gama. Daca iti place sa te imbraci in maro, alege nuante diferite pentru pantaloni si camasa. Sa apari imbracat cu pantaloni maro, camasa maro, pantofi maro e cam....lipsit de imaginatie sa zicem.

O alegere buna ar fi sa combini culori precum maro, verde si portocaliu, dar ai grija la nuante. Sa nu fie tipatoare, prea aprinse. Prietena ta va stii oricum sa le potriveasca. Asadar, nu uita, culorile sa fie din aceeasi gama, in tonuri diferite si ai grija sa nu fie unele prea sterse si altele tipatoare.

In ceea ce priveste modelele, multora le e frica sa le combine. Dar lucrurile sunt si aici destul de simple. Culorile ambelor modele (dungi, carouri, imprimeuri diverse etc) trebuie sa aiba tonuri apropiate, dar nu trebuie sa fie obligatoriu identice. De asemenea, cand combini doua modele, ai grija ca unul dintre ele sa fie ceva mai subtil. Spre exemplu, o camasa cu dungi se potriveste de minune cu o cravata in patratele, ambele din aceeasi familie de culori. Conditia e, asa cum am spus, ca unul dintre modele, in acest caz al cravatei, sa fie mai putin "intens", mai subtil.

Butonii si acul de cravata nu sunt depasite. Doar pentru ca sunt considerate accesorii clasice pentru un barbat, asta nu inseamna ca nu mai trebuie folosite. Daca au ajuns sa fie numite calsice, cu atat mai bine. Butonii trebuie purtati doar daca mansetele manecilor camasii o cer. Iar o camasa care necesita butoni nu merge nicodata cu blugi... asta e clar. In ceea ce priveste acul de cravata, acesta este mult mai des intalnit, spre deosebire de butoni. Totusi, un ac de cravata trebuie ales cu grija, existand acum o gramada de modele si fome. Chinezariile ieftine nu sunt o optiune. Mai bine fara ac de cravata decat cu o astfel de tinichea pe piept. Butonii si acul de cravata sunt potriviti in cazul tinutelor formale, la petreceri foarte elegante, dand un plus de clasa celui care ii poarta.

Una dintre greselile care se fac in privinta accesoriilor este cea conform careia ceasurile cu bratara metalica se potrivesc la orice tinuta. Nimic mai fals. Desi un ceas care are curea metalica se asorteaza perfect la tinutele casual, de zi cu zi, sau chiar la tinuta de business pe care o porti zilnic la birou, cureaua de piele este singura potrivita in cazul tinutelor elegante.

Dupa cum vezi, nu e foarte greu sa it alegi hainele si accesoriile in functie de culori si modele. In plus, daca iti place cum iti sta, atat timp cat tinuta respectiva se potriveste mediului in care o vei purta, nu e cazul sa iti faci probleme. Oricum, iubita ta va fi in preajma sa te traga de urechi cand calci in strachini si te duci in blugi si camasa cu cravata la cine stie ce intalnire.

Avantajele de-a fi barbat

Fie ca ne place sau nu, traim intr-o lume in care standardele duble in ce priveste barbatii si femeile sunt la ordinea zilei. Te-ai gandit vreodata la lucrul asta? De cate ori nu ai intalnit situatii in care o femeie e catalogata intr-un fel, in timp ce un barbat care face sau spune exact acelasi lucru este catalogat diametral opus.

Exemplul clasic: o femeie care inseala e catalogata drept curva, pe cand in cazul unui barbat nu e o mare problema. Mai mult, unii ar spune ca e demn de lauda. Din acest punct de vedere, nu e bine sa fii barbat? Ba cum sa nu! Si mai sunt o gramada de alte motive, in afara de faptul ca avem orgasm de fiecare data si nu trebuie sa nastem.



Iata o categorie intersanta de motive pentru care e bine sa fii barbat: moda. Nu prea ne afecteaza. Un barbat poate sa poarte hainele de anul trecut fara probleme, pe cand o femeie imbracata in rozul de anul trecut e un dezastru (cel putin in ochii altor femei). Mai mult, putem avea aceeasi frizura ani la rand, sa purtam o pereche de pantofi, maxim doua, tot anul. Nu prea multora le pasa de faptul ca ne ducem sa luam paine de la magazinul din colt in slapi si un tricou cocolosit.


Ce ziceti de o femeie cheala? Respingator, nu? Sau nu, daca e vorba de Demi Moore in G.I. Jane, dar in viata reala o femeie fara par e la fel de atragatoare ca spinarea unui porc, pe cand noi o putem duce foarte bine si fara grija pieptanatului. Si nici parul carunt nu e o problema, ba dimpotriva, e chiar un bonus in unele cazuri.


Dar nu numai lucrurile care tin de cum aratam ne fac sa ne simtim bine ca suntem barbati, ci si altele. Ne putem "usura" oriunde...foarte util, nu-i asa, mai ales dupa cateva beri intr-un bar cu wc-ul aglomerat tot timpul. Iar burta este intodeauna rezultatul berilor inghitite in atatia ani de iesit in oras, si nu al statului in casa, la telenovela preferata cu inghetata in brate, ca in cazul "lor", nu? Si fiindca am pomenit de mancare, e ok pentru noi sa mancam cat mai mult, sa folosim cat mai putin tacamurile (bine, depinde de imprejurare!), asa ca nu e cazul sa ne gandim ca apetitul nostru, sanatos de altfel, ar putea parea altceva decat ceea ce este, in ochii altora.


Si, in fine, noi putem injura...foarte mult, foarte des, foarte porcos! E perfect natural! pai ce ar fi meciul fara injuraturi? Nunta fara lautari?

Muschii pe care nu-i bagi in seama

Daca mergi la sala si te antrenezi singur, probabil ca te ocupi in general doar de principalele grupe de muschi: pectorali, umeri, bicepsi, tricepsi, picioarele. Din pacate, muschii mai mici raman neantrenati, ceea ce poate duce la mici probleme in viitor.

Pentru o buna conditie fizica si o dezvoltare armonioasa, ar trebui sa te ocupi si de muschii gatului, antebratelor sau fesieri. Iti prezentam in continuare cateva exercitii dedicate exact acestor grupe de muschi mai putin antrenate.

Gatul:
Daca lucrezi toata ziua la birou, in fata unui calculator, muscii gatului si articulatiile sunt supuse unor presiuni constante, din cauza pozitiei corporale care nu se schimba mult timp. Iata cateva exercitii pe care le poti executa chiar la birou:


Pune-ti palma pe una dintre tample si impinge usor capul, folosind muschii gatului. Nu trebuie sa simti o mare presiune, este de ajuns sa simti muschii incordandu-se. Repeta miscarea de cateva ori cu fiecare tampla, dar si cu fruntea si partea posterioara a craniului( nu ceafa!).

Tine-ti mainile pe langa corp, cu cate o gantera in fiecare, si ridica din umeri incet, apoi relaxeaza-i cat poti de mult. Repetarea acestui exercitiu iti va intari muschii trapezoidali.
Pune-ti mainile de-a lungul corpului, cu palmele catre coapse, tinand gantere in fiecare mana. Ridica ganterele de-a lungul corpului, catre barbie, indoind coatele.

Respira adanc, relaxeaza-ti muschii gatului lasand barbia in piept si executa miscari semicirculare. Nu face rotatii complete, ci doar in partea din fata a gatului pentru a nu tensiona excesiv muschii gatului.
Tine mainile pe langa corp si ridica din umeri, tinand muschii incordati pret de catev secunde. Apoi relaxeaza-te si repeta.

Spatele:
Spatele functioneaza ca o coloana de sustinere a intregului corp, astfel ca muschii slabiti in acesta zona influenteaza cat de multe greutati poti sa ridici in timpul altor exercitii. Deasemenea, din cauza antrenarii defectuoase a acestei grupe de muschi nu poti executa corect anumite exercitii, cum ar fi flotarile, iar in timp pot aparea afectiuni serioase in aceasta zona a corpului. Iata cateva exercitii usor de pus in practica:


Aseaza-te intr-o rina, cu mana de deasupra de-a lungul corpului. Tinand o greutate intre 2 si 5 kg, ridica mana incet, indoita putin in plan orizontal, pana cand formeaza un unghi de 90 de grade cu restul corpului. Repeta de 8 – 10 ori si apoi executa acelasi exercitiu si cu cealalta mana.
Stai pe burta, cu mainile intinse in fata (in continuarea capului). Foloseste-ti muschii spatelui pentru a ridica bratele si trunchiul de pe sol, cat poti de mult, ramai in acea pozitie pentru 2 secunde si apoi relaxeaza-te. Repeta de cateva ori.

Intinde-te cu fata in jos pe o banca si tine cate o greuate in fiecare mana. Intinde mainile incet si ridicale, incercand sa apropii astfel omoplatii unul de altul, pana cand mainile ajung la aceslasi nivel cu umerii. Apoi coboara bratele. Repeta de cateva ori, ai grija insa sa nu exagerezi. Creste numarul de executii in timp, nu la prima sedinta, pentru a evita febra musculara.

Antebratele:
Musculatura bine antrenata a acestei zone este foarte importanta atat in executarea altor exercitii de intretinere a musculutaurii, cat si in practicarea unor sporturi, cum ar fi tenisul. Apelati la exercitiile de mai jos pentru un antrenament de baza al musculaturii antebratelor.


Aseaza-ti antebratele pe o banca in asa fel incat sa fie paralele cu podeaua, tine palmele cu fata in jos, avand in fiecare mana cate o greutate. Ridica greutatile, indoind doar incheietura mainii, nu si coatele: repeta de 8 – 10 ori, apoi intoarce palmele cu fata in sus si fa la fel.

Pentru acest exercitiu aveti nevoie de o bara rezistenta, nu foarte lunga, si de o bucata de sfoara. Legati sfoara de bara, la mijlocul acesteia, iar de capatul liber legati o greutate, intre 2 si 5 kg, in functie de cat de mult puteti ridica. Tineti mainile intinse in fata, la inaltimea umerilor si infasurati sfoara pe bara, rotind bara, pana cese infasoara toata sfoara, iar greutatea atinge bara. Apoi lasati greutatea inapoi pe pamant, controland coborarea acesteia.. Repetati exercitiul de 8 – 10 ori.

Gambele:
Muschii gambelor sunt adeseori neglijati in timpul exercitiilor. Din pacate, ei sunt printre primii care sunt observati, asa ca e bine sa fie dezvoltati. De altfel, nu doar aspectul conteaza, ci si capacitatea lor de a te ajuta in timpul sporturilor pe care le practici. Iata cateva exercitii pe care le puteti include in programul de antrenament pentru picioare:


Tine cate o gantera in fiecare mana si stai pe o treapta, in asa fel incat calcaiele sa fie in aer. Contracta incet muschii gambelor si ridicate pe varfurile degetelor cat de mult poti. Ai grija la echilibru! Apoi revin-o in pozitia initiala. Repeta exercitiul in reprize de 20 – 30 de numere.
Stai pe un scaun, tinand pe genunchi o greuate, de aproximativ cinci kg, si ridica-ti calcaiele cat de mult poti. Coboara-le si repeta exercitiul.

Fesierii:
Ca si noua, si femeilor le place sa se uite la fundurile reprezentantilor sexului opus. Asa ca fesierii sunt foarte importanti. Iata cateva exercitii care iti vor aduce admiratia colegelor de birou, si nu numai!


Tine o haltera pe umeri, dupa cap, si fa un fandare inainte si in jos, indoind genunchiul. Mentine spatele drept si ai grija ca in plan vertical, genunchiul indoit sa nu depaseasca varful degetelor aceluiasi picior. Incordeaza fesierii si impinge pana te ridici. Ai grija, nu incorda muschii spatelui, ci fesierii. Repeta si cu celalalt picior.
Tine cate o gantera in fiecare mana si stai in fata unei banci sau a unei scari ( e de preferat o scara cu trepte mai inalte). Calca pe treapta cu un picior, apoi adu-l si pe celalalt langa el. Coboara fiecare picior pe rand si ia-o de la capat.

Tine o haltera pe umeri si pune glezna pe o banca din fata ta. Coboara-ti incet corpul, indoind bine genunchiul. Apoi revino in pozitia initiala si fa acelasi lucru cu celalalt picior.

Nu este obligatoriu ca exercitiile pentru aceste grupe de muschi sa fie efectuate zilnic. Executarea lor insa cel putin o data pe saptamana iti asigura o conditie fizica de invidiat si previne riscul unor probleme care se pot agrava in timp.

Incalzirea tricepsilor

Exista multe exercitii care pot ajuta la o dezvoltare corecta a tricepsilor, dar pentru cineva care este neantrenat sau tocmai a devenit constient de nevoia de a-si lucra muschii exercitiul urmator este numai bun. El ajuta atat la o incalzire treptata a tricepsului, dar si protejeaza tendonul care leaga acest muschi de cot. Pentru cei dintre voi mai experimentati, acest exercitiu nu aduce nimic nou.



Exercitiul este foarte simplu: aplecati trunchiul la un unghi de aproximativ 90 de grade si, tinand genunchii putin flexati, executi extensii tinand in maini cate o gantera. Ai grija ca greutatea ganterei sa nu fie foarte mare, altfel iti vei tensiona excesiv muschii.


Exercitiul este foarte util si pentru a invata cum se simte tricepsul atunci cand este tensionat. Asa cum am spus mai sus, exercitiul nu va mari masa musculara a tricpsului, dar ajuta la o mai buna cunoastere a modului de functionare a acestuia.


Dupa ce vei fi invatat cum se simte tricepsul incordat, vei vedea ca exercitiile clasice de intretinere a acestei grupe de muschi se vor simti cu totul diferit.

Sanii la barbati - cum rezolvi problema?


Unul dintre cosmarurile noastre in materie de "a sta in forma" sunt pectoralii. Un barbat cu burta nu e nimic neobisnuit, probabil din cauza apetitului crescut pentru bere, dar un barbat cu sani - da, ai citit bine - e ingrozitor. Nu e cazul sa te gandesti la cine stie ce ciudatenii, dar acest lucru se poate intampla, mai ales in cazul barbatilor care nu fac nici un fel de sport si au o problema cu greutatea.


De ce se intampla sa apara "sanii barbatesti"? Exista doua cauze principale. Una este de ordin medical. Ginecomastia (dezvoltarea anormala a sanilor la barbati) apare din cauza unui dezechilibru hormonal, indus uneori de diferite tratamente sau suplimente nutritive. Steroizii luati fara supravegherea specialistului pot duce la ginecomastie, dar aceasta poate fi asociata si cu aparitia unei tumori testiculare . Daca acesta este cauza, rezolvarea nu vine decat pe cale medicala, asa ca vizita la medic e obligatorie.

Cealalta cauza este lipsa exercitiilor fizice, combinata, cel mai adesea, cu ingrasatul. Ai crede ca o simpla dieta si cateva exercitii te pot ajuta sa scapi de aceasta problema, dar nu este asa. Sanii sunt depozite de grasime atasate pe muschii pectorali. Problema este ca nu poti scapa de grasimea nedorita doar printr-o simpla dieta si cateva exercitii, intrucat nu ai cum sa controlezi care vor fi rezervele la care corpul tau va apela pentru surplusul de energie necesar unui exercitiu sau altul. Cu alte cuvinte, daca ai burta, simpla executare a unui oarecare numar de abdomene zilnic nu te va ajuta sa scapi de bagaj. Acelasi lucru e valabil si in cazul pectoralilor.

Rezolvarea sta atat in adoptarea unei diete care sa excluda in principal grasimile, dar si intr-un plan de exercitii care te vor ajuta sa iti refaci muschii pectorali. Cele mai indicate sun exercitiile cardiovasculare, acestea permitand consumul mare de calorii intr-o mica perioada, foarte indicat atunci cand vrei sa scapi grasimea deranjanta.

Alergatul este cel mai bun exercitiu, dar, daca ai probleme cu incheieturile sau pur si simplu nu iti place, exista si alte metode. Vaslitul este o optiune foarte buna. Poti face asta la sala de sport la care mergi sau, daca ai posibilitatea, mergi undeva unde chiar poti vasli pe bune. E un exercitiu foarte bun intrucat iti solicita in principal partea superioara a corpului, permitand atat o modelare a muschilor, cat si arderea grasimilor.

O alta optiune este bicicleta eliptica. Desi bicicleta e un bun exercitiu cardio, acesta iti solicita mai mult picioarele, pe cand bicicleta eliptica implica si partea superioara a corpului, unde e localizata problema.

De asemenea, practicarea unui sport este foarte recomandata. Baschetul, tenisul sau fotbalul sunt cateva optiuni, implicand atat perioade de solicitare foarte intensa, cat si momente de relaxare. In plus, practicarea unui sport ajuta la mentinerea formei fizice, atat din punctul de vedere al dezvoltarii musculare, cat si la antrenarea incheieturilor. Daca practici un astfel de sport, e foarte putin probabil sa suferi de o marire a sanilor.

Retine, daca crezi ca problema ta nu e cauzata de lipsa de activitate fizica si depasirea greutatii normale, ia masuri si consulta un medic. Astfel vei putea rezolva o problema cu mult inainte de a te pune in situatii jenante, sau, mai rau, care sa iti ameninte sanatatea.

Monday, August 28, 2006

Daca nu azi, cand?

Dedicatie Roxanei, ca urmare a discutiei de ieri noapte...
Dragostea are drumuri incalcite, greu de strabatut; atat de greu incat cei mai multi se pierd in aceasta calatorie si nu reusesc nici macar sa zareasca luminita de la capatul tunelului.

Altii, mai curajosi, sau poate doar mai norocosi au la dispozitie o perioada mult prea scurta de timp pentru a se bucura de iubirea adevarata.

Se zvoneste ca ar exista si o atreia categorie, a celor care iubesc toata viata, eventual si dincolo de moarte. Poate ca nu sunt simple legende, dar nu as putea sa spun ca am intalnit reprezentanti ai acestei ultimi categorii.

Revin la grupul al doilea: la cei care au norocul de intalni pe cel sortit, fie doar si pentru cateva momente.

Poate ca nu au asigurat biletul spre fericire eterna, dar cu siguranta sunt mult mai norocosi decat primii, fiindca eu cred ca este mai bine sa iubesti si sa pierzi decat sa suferi latent fara a stii bine pentru ce. Daca esti norocosul care face parte din a doua categorie, atunci poti sa te arunci cu capul inainte.

Se spune ca iubesti cu adevarat o singura data in viata. Cred ca acela este momentul in care merita cu adevarat sa iti pierzi capul si sa uiti de consecinte. Sa traiesti acolo unde esti numai tu cu el si sa faci totul pentru a-ti indeplini aceasta dorinta... in dragoste si in razboi totul e permis, iar daca am dreptate, momente mai frumoase decat cele petrecute alaturi de persoana iubita, nu vei mai trai.

Iar daca stii ca traiesti cele mai bune momente din viata, oare nu traiesti pe muchie de cutit ca si cand maine ai muri.

O melodie siropoasa spunea tare bine: daca maine nu vei mai trai, cei din jur ar sti cat de mult ii iubesti?
Sper ca voi stati mai bine la acest capitol. Iar daca nu, ar fi bine sa luati rapid masuri: cand iubesti, arunca-te cu capul inainte si spera ca nu te vei lovi prea tare. Daca nu in aceste momente, atunci cand?

Vorbim de dragoste sau ne indragostim de vorbe?


Nu stiu in ce masura se simte ca pasajul anterior este un “extras pe single masculin”, insa este si mai urmeaza… Multi dintre barbati considera ca intr-o relatie de cuplu, femeia este creierul. Daca el spune “peste ‘n’ ani nu-mi va mai veni sa sar pe tine”, ea spune “nu voi mai purta lenjerie scandaloasa cand stiu ca la ora ‘cutare’ intri pe usa”. In cuplu se negociaza, iar, daca fata e jucausa si inventiva, chipurile gaseste solutii…

Ei bine, unele ar putea fi de acord, iar altele ar spune ca toate aceste “lectii de viata” sunt mai degraba efectul eschivei in contextul asumarii unor responsabilitati. Sa-mi fie cu iertare daca, auzind un barbat declarand cu patos ca ofera femeii carma relatiei, primul lucru la care ma gandesc cu groaza este ca pentru ei e mai usor, la o adica, sa schimbe perechea de picioare intre care se vara, decat sa oboseasca umar la umar (sau mai degraba gand la gand) cu femeia careia “ii este dat” sa mentina pasiunea in cuplu.

Cand sunt intrebati cum le-ar placea sa fie femeia din viata lor, multi sunt barbatii care nu ezita sa raspunda conform formulei ideale “si frumoasa si desteapta si (eventual) devreme acasa". Ca fiecare are standarde diferite ale acestor notiuni… In fine, despre frumusete se stie ca declanseaza o chimie care starneste interesul, iar interesul poate duce la ceva sau… la nimic. Cat despre principiul “sexul ca sexul, dar discutia de dupa ne omoara”, acesta intra clar in discutie cand vine vorba despre stabilirea compatibilitatii intre actantii din cadrul unei relatii cu forma si fond.

Din alte puncte de vedere, femeia ideala ar fi aceea care fie nu pune intrebari, fie isi raspunde singura. Nu ca barbatilor nu le-ar placea sa comunice mult si bine despre diverse, dar la ei lucrurile se concretizeaza in primul rand prin prisma unui context, a educatiei, a culturii, a religiei. Una e sa traiesti intr-o tara islamica si alta e sa te afli pe teritoriu vest-european.

Raportul barbat-femeie dintr-un trib african bazat pe matriarhat difera de cel al eschimosilor. Daca uneori legea pamantului naste principii de genul “Asta e femeia mea, si eu fac ce vreau cu ea”, la extrema cealalta, unde emanciparea sexului slab depaseste limitele atat de mult incat devine un flagel, o obsesie, lucrurile devin hilare chiar prin stupiditatea lor. Si totusi, miscarea feminista si harassment-ul sexual au impus noi perspective.

S-ar putea ca in final sa fie vorba de o anumita teama reciproca a sexelor: barbatul e ingrozit de gura femeii (a se intelege “debit verbal”), iar femeia de tacerea barbatului. Ea s-a emancipat si se ambitioneaza sa il bombardeze cu intrebari din ciclul “Unde-ai fost, cu cine te mai culci, ma mai iubesti?”, iar el isi vede de treaba, contrariat oarecum de atitudinea ei refractara, si dezvolta o predispozitie catre statutul de “fiinta nearticulata”, probabil in ideea de a evita orice conflict. In fond, ea nu se poate certa la nesfarsit de una singura… Dar, daca un barbat scapa de intrebari, asta se intampla pentru scurt timp, caci intrebarile au o mare calitate: sunt infinite – ele se pot adresa in “x” feluri, a cate “z” ori.

Argumente si contraargumente, curajul de a fi sincera in primul rand cu tine si apoi cu cel care iti sta alaturi, sute de intrebari si nelamuriri, indelungi procese de introspectie… intre toate acestea, armonia relatiei cu partenerul tau sta sub semnul celui mai important aspect: sa nu iubesti “pentru ca”, ci sa iubesti “cu toate ca”.

Vorbe de asternut

Dormitorul este spatiul cu cel mai inalt grad de intimitate, un loc in care indragostitii gasesc calea optima pentru a comunica si a se descoperi reciproc. Insa limbajul uzual nu are niciun efect. Odata intrat aici cuplul comunica prin intermediul unui cod specific, un limbaj care nu tine numai de cuvinte. Momentele speciale implica atitudini pe masura, iar vorbele de asternut pot fi un catalizator important pentru fericirea cuplului.

Cele 5 reguli ale comunicarii in dormitor:

1. Este verbala si nonverbala in aceeasi masura, este o voce a sufletului fiecaruia dintre noi, care se adreseaza celor din jur in scopul interactiunii si a stabilirii unor conexiuni afective.

2. Este deopotriva constienta si subconstienta, cautand in permanenta modalitati de exprimare a nevoilor si dorintelor participantilor la comunicare.

3. Nu exista bine si rau, numai cuplul poate stabili limitele comunicarii, in functie de felul in care aceasta poate afecta la un moment dat confortul de ambele parti.

4. Este reciproca, partenerii receptand si reactionanad la gesturi, cuvinte si alte elemente implicate in comunicare, de cele mai multe ori unul in functie de celalalt.

5. Exista trei aspecte invariabile: atitudinea deschisa, imaginatia libera si respectul reciproc. Sunt elementele esentiale in cadrul comunicarii de cuplu.

Din diverse considerente sociale, de la fiecare dintre noi se asteapta un comportament “cuvenit”. Dar, ce inseamna, de fapt, “cuvenit”? Cand se cuvine sau nu sa faci anumite lucruri, de vreme ce fiecare individ are propriile convingeri?

Vestea buna este ca in dormitor, rigorile si conventiile sociale nu au loc.

Vestea proasta este ca obisnuita fiind cu conformismul social, tinzi de multe ori sa iti ignori anumite dorinte in intimitate. Este posibil ca presiunea regulilor de care te lovesti zilnic in societate sa diminueze si forta unor trasaturi de personalitate, cum ar fi nonconformismul, impartialitatea, toleranta, ambitia si creativitatea, care ti-ar completa statutul de “tine insati”.

Exista totusi posibilitatea de a cultiva aceste trasaturi, daca in primul rand poti defini si recunoaste exact elementele care fie nu sunt indeajuns de bine conturate, fie lipsesc din viata ta. Apoi ar fi bine sa ai incredere ca POTI adopta anumite atitudini atunci cand este cazul.

Nu neglija nici aspectele palpabile, cum este decorul dormitorului vostru. Este important ca el sa contina tot ceea ce poate fi implicat in momentele intime ale cuplului. Lenjeria si obiectele erotice sunt primele elemente “must have”. Apoi, jocurile erotice si pozitiile sexuale diversificate adauga un plus de savoare relatiei. Iar, increderea reciproca si sentimentele constituie fondul acestor detalii si desavarsesc totodata buna voastra desfasurare in dormitor.

Conformismul social determina in fapt blocajul din intimitate, cu care se confrunta adesea multi dintre noi. Mai exact, problema este de a converti cu usurinta comunicarea sociala destul de rigida si conventionala, in cea flexibila de cuplu. Spatiul intim este pana la urma un suport emotional, o motivatie pentru a fi exact asa cum simti ca vrei sa fii. Cand vei descoperi metodele potrivite si forta necesara sa fii tu insati, vei descoperi implinirea afectiva.


Un articol de... Alina Boicu

Parteneri imposibili

Comunicarea in cuplu este fara indoiala eficienta, insa gafele inerente, desi pana la un punct au farmecul lor, ne pun adesea in dificultate, declansand chiar dispute mai mult sau mai putin de amploare.

Nu se poate sa nu ti se fi intamplat macar o data ca partenerul tau sa-ti spuna ceva care sa te lase pur si simplu cu gura cascata, intrebandu-te contrariata la ce s-o fi gandit cand a scos “porumbelul”. Am facut o lista cu astfel de “perle”, 7 intrebari ale caror raspunsuri se afla undeva… dincolo de noi.

1. Ce ai facut cu tricoul/telecomanda/ciorapii/mobilul/cheile mele?

Stii clar ca nu te-ai atins de nici unul dintre aceste lucruri, dar esti absolut sigura ca nu va renunta pana cand nu le vei scoate in mod miraculos ori de sub canapea ori din sertar sau chiar din buzunarul pantalonilor lui.

Raspuns… pe masura: “Le gasesti exact acolo unde le-ai lasat”.

2. Nu ai ajuns inca la orgasm?

Unele femei ar putea considera ca acesta este un semn de afectiune din partea barbatilor, insa cele mai multe s-ar gandi direct sa-i pocneasca.

Raspuns… pe masura: “Adica, nu ma iubesti indeajuns de mult incat sa-ti dai seama? Si… de cand iti pasa? Cu cine te mai culci?”

3. Cati parteneri ai mai avut?

Evident ca i-ar placea sa afle cateva dintre secretele tale, dar nu ca te-ai culcat cu toate echipele de fotbal din tara. Spera ca raspunsul va fi: “O, nu, iubitule, tu esti primul”.

Raspuns… pe masura: “Am pierdut sirul dupa prima luna”.

4. Cum am fost in pat?

Sa speram ca intreaba asta in spirit de gluma, stiind de fapt ca a fost bine pentru amandoi. De obicei, aceasta intrebare vine din nevoia ca cineva sa ii “gadile” orgoliul, asa incat probabil ca nu e o idee buna sa-i sari in brate. Daca a fost… sub nivelul asteptarii, fi totusi diplomata, iar data viitoare arata-i exact cum iti place.

Raspuns… pe masura: “Nimic iesit din comun. Am avut parte si de mai bine”.

5. Am fost mai bun decat “fostul”?

Se simte cam nesigur, nu-i asa? Nu intreaba asta in speranta unui raspuns sincer, ci pentru a te determina sa il asiguri ca nu are de ce sa-si faca griji. El stie foarte bine ca la o astfel de intrebare bunul-simt te indeamna sa nu raspunzi negativ. Prin urmare, daca il minti, minte-l frumos si fii retinuta cu detaliile in privinta “fostilor”.

Raspuns… pe masura: “Nu. De ce, eu am intrecut-o pe ultima?”

6. Unde ai invatat sa faci “asta”?

De fapt nu si-ar dori sa stie adevarul, asa ca ignora-l, zambeste-i misterios si incearca sa nu “scapi” urmatoarea fraza:

Raspuns… pe masura: “E meritul celui mai bun prieten al tau. El stie mult mai multe…”.

7. Te superi daca diseara invit si baietii la cina/ ies cu baietii in oras?

Indiferent ce ai face, nu poti castiga. Daca raspunzi afirmativ, probabil ca va sta cu tine, insa va fi irascibil toata seara. Daca pleaca, vei avea parte doar de minunata cina pe care ai pregatit-o cu migala, asta daca nu te gandesti si tu sa-ti inviti prietenele.

Raspuns… pe masura: “Nicio problema, dar nu te superi daca te strig Umflatel toata seara sau daca le spun si lor ca plangi la comediile romantice, nu-i asa? Apropo, pot sa ma intalnesc cu fostul meu prieten? Da, cel care inca ma iubeste”.

No comment.

Placere sau durere?

Actul sexual dintre tine si persoana iubita ar trebui sa fie cel mai placut moment pe care
l-ai putea trai vreodata. Ce faci insa cand contactul vostru inseamna placere pentru el si durere pentru tine?

Cauzele dispareuniei – disconfortul din timpul actului sexual – pot fi dintre cele mai neasteptate. Fie ca este vorba despre insuficienta lubrifierii, fie ca partenerul nu are atata rabdare cata ti-ar fi tie necesara pentru a te relaxa ori pot exista complicatii care necesita tratament medical.

Factorul emotional are rol esential in aceasta problema. Stresul cauzat de sentimentul ca ceva este in neregula cu tine, determina inevitabil accentuarea durerii si a starilor neplacute, pana in punctul in care se ajunge chiar la finalul relatiei de cuplu.

O descoperire tulburatoare este ca suferinta din dragoste naste boli. Legatura de cauza si efect intre viata afectiva si boala e inevitabila.

Corpul este purtatorul de cuvant al suferintei. Daca o persoana se afla intr-o stare de supunere emotionala, fiindu-i imposibil sa isi exprime frustrarile, organismul ei o ia razna. Cand inima sufera, intregul organism resimte, uneori atat de mult incat nu mai exista solutii. Aviz fluturasilor care zboara din floare in floare…

Cand partenerul refuza contactul fizic, exista mari sanse pentru aparitia cistitelor si repetarea acestora la intervale de timp din ce in ce mai restranse.

Nevoia frecventa de a urina si durerile prezente in partea de jos a abdomenului se numara printre simptomele cistitei. Ele pot surveni atunci cand partenerul nu mai are dorinta erotica, pentru ca apoi sa devina o cauza concreta de refuzare a sexualitatii.

Reactia la infidelitate se poate manifesta sub forma unor afectiuni ale pielii. Pete rosii, eruptii de herpes, eczeme, alergii inexplicabile – toate acestea sunt o oglinda a sentimentelor. Psoriazisul este una dintre bolile acestei categorii, care afecteaza atat femeile cat si barbatii.

Bronsita este boala conflictelor conjugale. E cazul persoanelor timide, cu parteneri violenti, carora le este interzis sa schiteze vreun gest sau sa scoata vreun cuvant in timpul conflictelor. Sufocarea, si in sensul propriu al cuvantului, poate naste afectiuni ale bronhiilor.

Urmarea unei despartiri poate fi cancerul de san si/sau de uter. S-a demonstrat ca exista o legatura intre evolutia unui cancer la san si starea psihologica a partenerei. Astfel, persoanele care sufera de depresii risca de doua ori mai mult sa dezvolte anumite tipuri de cancer, in comparatie cu cei cu psihic normal. Insatisfactia sexuala este unul dintre principalele motive ale declansarii bolilor.

De la amor ratat se poate ajunge la bulimie, aceasta exprimandu-se in contextul incapacitatii de a iubi. Anorexia, pe de alta parte, exprima refuzul dragostei sau al sexualitatii.

Vaginismul survine in urma unui soc sexual si este o afectiune destul de comuna, cauzata de teama permanenta a femeii de a nu fi ranita. In acest caz, orice tentativa de acuplare provoaca o contractie involuntara a muschilor vaginali, anuland posibilitatea raportului sexual.

Lipsa lubrifierii ascunde absenta dorintei. In lipsa senzatiei de excitare, organismul nu mai secreta lichid lubrifiant. Dincolo de cauzele hormonale, boala apare pe fond psihologic: lipsa dorintei in cuplu, refuzul sarcinii etc.

Este durerea superficiala sau efectele ei provin din profunzime?

Exista cazuri in care se dezvolta infectii vaginale puternice, ale caror urmari pot fi extrem de neplacute in lipsa unui tratament corespunzator. Primul pas pe care il au de facut femeile care se regasesc in cazurile prezentate, este sa vorbeasca deschis despre problemele lor si sa gaseasca solutii chiar impreuna cu partenerul in care au incredere.

De multe ori se considera ca acestor femei le repugna sexul, din cauza diverselor complicatii cu care se confrunta, iar asta este o eroare comisa de barbatii care renunta astfel prea devreme la incercarea de a-si sustine partenera. Prima soultie ramane asadar comunicarea!

Dragoste sau indragosteala?

Am recomandat atat cartea, cat si filmul "Memoriile unei gheise", am laudat-o in fel si chip, am considerat ca este una dintre cele mai frumoase si interesante povesti pe care le-am auzit/vazut/citit in ultimii ani.

M-am gasit apoi in ciudata situatie de a fi intrebata (de catre o persoana care nu fusese catusi de putin impresionata de "Memoriile unei gheise") de ce mi-a placut atat de mult povestea. M-am fastacit, am incercat sa o ridic in slavi in fel si chip numai pentru a realiza ca, pana la un anumit punct, nu avea nimic special fata de "telenovele" (ma refer strict la firul epic).

Ceea ce m-a impresionat cu adevarat in acesta poveste este o fraza pe care gheisa a rostit-o la finalul filmului (si undeva prin ultimile pagini ale cartii): "Tot ceea am facut facut din momentul in care te-am intalnit a fost pentru a fi cu un pas mai aproape de tine".

Este cu putinta sa te indragostesti de o persoana intr-o clipa? Sa iti petreci 5 minute din viata langa el si sa realizezi ca el este barbatul vietii tale?

Conform "Memoriilor unei gheise" inteleg ca da. Experienta imi spune si ea ca este foarte posibil. Orice logica ma contrazice. Fata de o persoana pe care nu cunosti nu poti simti mai mult decat atractie... sau, cel putin, asa sustin "cei lucizi".

Nu ma consider o persoana lucida (nu cred ca m-ar putea acuza cineva de asa ceva), prin urmare pledez pentru existenta dragostei la prima vedere.

Se intampla, e adevarat, ca uneori sa te trezesti bolnav de "indragosteala acuta". Eu cred ca daca acesta "boala" devine cronica, deja nu mai avem in fata o simpla "indragosteala" (a se citi "pasiune trecatoare"), ci dragoste in toata puterea cuvantului.

Iar cei ce ma vor contrazice (si stiu ca sunt unii care ma vor contrazice) sa aiba grija! Nu se stie cine ar putea fi "rapus" chiar maine de acesta "grava maladie"!

Se spune ca de fiecare data cand iubesti e singura data cand ai iubit vreodata. Oamenii tind sa profite de aceste vorbe. O am in minte pe mama a carei replica atunci cand i-am spus ca m-am indragostit a fost "Iar???" - de parca iubesc o data la 5 zile (poate chiar 7 daca se prelungeste peste weekend). Nu sunt atat de sigura ca este adevarat ca poti iubi de mai multe ori in mai multe feluri. Dar sunt sigura ca poti suferi de "indragosteala acuta" in repetate randuri.

Este util pentru sufletul nostru sa invatam sa facem diferenta intre indragosteala acuta si dragoste. In acest fel nu vom mai suferi dupa fiecare specimen al sexului masculin cu pretextul ca am scapat printre degete barbatul vietii noastre.

Dragostea cronica apare insa rar... iar atunci cand il intalniti nu va intrebati daca este el sau nu. Daca va veti intreba fie si numai pentru un moment "Este dragoste sau indragosteala ceea ce simt?" atunci distrati-va si profitati de aventura ce tocmai s-a ivit. Fiindca atunci cand te indragostesti cu adevarat, sufletul tau stie din primul moment si nu are nevoie de confirmari din partea nimanui!

Ce-i sperie pe barbati?

Dedicatie Roxanei, in urma discutiei de ieri noapte...

Context: “Am cunoscut un barbat, iar dupa cateva intalniri m-am culcat cu el. Acum imi doresc ca relatia noastra sa devina serioasa, insa imi reprim orice tentativa de a-i comunica ceea ce simt, pentru ca indiferenta lui ma descurajeaza.”

Daca te regasesti in cazul de fata, as vrea sa te imbratisez prieteneste si apoi… sa te pocnesc zdravan. De ce? Pentru ca ai omis un aspect esential: un barbat nu te va considera brusc deosebita doar pentru ca ai acceptat sa faceti sex! Si oricat de mult iti displace asta, e cat se poate de real.

Te intalnesti cu un barbat. Asta ar trebui sa-ti spuna un lucru: doar pentru ca ajungeti in acelasi pat, nu inseamna ca el se va gandi apoi vreo clipa la o posibila relatie de cuplu, daca aveti sau nu un viitor impreuna, daca sentimentele tale vor deveni mai puternice… si la alte lucruri asemanatoare, care, de obicei, iti umbla mai degraba tie prin minte.

Cand tu te gandesti deja la numele copiilor vostri, el nici nu a decis inca daca i-ar placea sa incerce ceva serios cu tine. Sigur ca ar fi ideal sa-ti spuna asta chiar dinainte sa faceti sex, dar, din nefericire, realitatea il impiedica. In plus, nici tu nu esti tocmai inocenta. Ai stabilit de la inceput ce-ti doresti? Ai fost onesta in privinta sentimentelor tale? Sau pasiunea momentului a fost atat de intensa incat te-a speriat si tu, ca sa nu mai vorbim de el?

Ce cauti de fapt, chiar daca uneori in mod inconstient, este ca el sa iti aprobe valoarea si sa iti arate ca meriti experienta iubirii impartasite. Te bazezi pe capacitatea lui de a se ridica la nivelul partenerului ideal – acela la care tu visezi tot timpul – si probabil astepti ca el sa rupa orice bariera dintre voi, pentru ca apoi sa i te oferi cu toata fiinta. Din nefericire lucrurile stau altfel, dar tu esti in continuare dispusa sa ii dovedesti ca meriti sa fii iubita si ca esti gata sa faci multe pentru asta. Esti pur si simplu pierduta in perspectiva lui, speculezi totul legat de ceea ce simte si omiti lucrul cel mai important: ce iti doresti cu adevarat.

Cu siguranta ca barbatul ideal nu se comporta precum cel pe care il ai, in fapt, langa tine – distant si poate chiar iritat de faptul ca cea cu care a facut sex incearca sa-i transmita sentimentele ei. Asadar, de ce ti-ai irosi timpul si energia incercand sa-ti determini valoarea afectiva prin prisma personalitatii unui barbat impreuna cu care probabil ca nici nu ti-ar placea sa fii?

Exista cateva explicatii biologice fascinante pentru comportamentul masculin. Retine acest lucru: energia feminina difera radical de cea masculina. O femeie devine implinita in relatia cu un barbat cand i se daruieste in contextul iubirii, al afectiunii si al sentimentelor, in general, care ii justifica demersurile. In ceea ce priveste sexul, femeile ajung la paroxismul celor mai intense emotii prin faptul ca “se conecteaza” afectiv si nu pot completa aceasta legatura decat raportandu-se la perspectiva masculina. Barbatii, in schimb, actioneaza altfel. Energia lor cauta sa razbata printre obstacole, sa iasa la iveala si sa atinga un scop singura, fara a cauta confirmare, cu atat mai putin la latura feminina.

Probabil ca ai auzit multi barbati vorbind despre nevoia lor de libertate si nu prea ai inteles cum sta treaba cu asta. Daca femeii ii e necesara dragostea si conectarea afectiva pentru a se simti implinita, pentru barbat acest lucru se traduce prin nevoia de a se simti liber, unic in felul lui, singur pe piedestal, chiar daca reprezentand totodata un suport afectiv pentru femeia de langa el.

Un barbat adoarme de cele mai multe ori dupa actul sexual. Multi stiu ca…, putini cunosc de ce… Te-ai intrebat vreodata de ce el ramane atat de fascinat in fata unui meci de fotbal sau a oricarui alt joc de competitie, in general? Un astfel de joc e menit sa transpuna sentimentele unui barbat in experienta respectiva. In centru se afla un individ sau o echipa care trebuie sa castige intr-un fel sau in altul, iar cand cineva reuseste in final sa “marcheze”, indiferent de natura sportului, ceva fascinant pare sa se intample: barbatul se detaseaza de spiritul competitiv si se simte liber prin victorie. Prin analogie, senzatia poate echivala conceptual cu starea Nirvana (cred...). Apoi el va sarbatori cum se cuvine isprava si va exulta, asa cum nu credea ca ar putea face vreodata.

Ce legatura are asta cu sexul si cu femeile? Un barbat nu ezita sa “marcheze” nici din acest punct de vedere, iar asta nu trebuie sa sune ca o rautate. El pur si simplu se simte implinit si liber daca stabileste o legatura palpabila (contactul fizic), prin care i se poate confirma, cum sa-i spunem…, forta de mascul. Apoi, are nevoie sa fie singur in momentul in care savureaza “victoria” si se pregateste apoi pentru o noua experienta. Stim foarte bine ca ei se definesc prin ceea ce fac, prin demersuri concrete, care tin in primul rand de capacitatea lor fizica, in timp ce rastalmacirea cuvintelor ramane fara indoiala o calitate a femeilor.

Da, barbatii pot fi uneori fiinte bizare, dar asta nu inseamna ca nu pot deprinde arta de a comunica constructiv cu sexul opus. Daca o femeie isi va exprima sincer sentimentele fata de un barbat, fara a se avanta intr-o cursa nebuneasca pentru a-i castiga cu orice pret atentia, el o va aprecia ca atare. Iar contactul fizic inainte de vreme nu este o solutie buna pentru a-i arata ce simti. Stii cum se spune: daca cineva nu te iubeste asa cum vrei, nu inseamna ca nu te iubeste din tot sufletul.

Te iubesc!

Acesta nu este un articol informativ; nu veti afla din urmatoarele randuri cum sa va machiati, cum sa faceti dragoste si in mod sigur acest articol nu va invata cum sa va imbunatatiti viata sentimentala… Chiar daca va vine sa credeti, sau nu, acest articol se vrea a fi o declaratie de dragoste…dar nu cuiva special, ci o idee despre ce si cum sa spui ce simti, sau sa simti ce spui !


Nu m-au lasat locatarii sa iti scriu pe blocul din fata geamului tau. Voiam sa te trezesti in fiecare dimineata, sa privesti pe fereastra si sa iti amintesti de mine. Nu mi-au dat voie prietenii sa-ti fac o serenada – cica ar fi modul sigur prin care te-as indeparta. Nu am putut nici sa iti scriu pe cer ceea ce sunt pe cale sa marturisesc acum.

As fi putut sa o spun pur si simplu, poate ca ar fi fost cel mai bine. Dar am ales sa scriu! Si chiar daca zeci de mii de femei vor citi “declaratia” mea, tu stii ca esti singura din lumea acesta pe care o iubesc!!! Am spus-o si promit sa rostesc aceste cuvinte in fiecare zi, in fiecare ora, in fiecare minut petrecut alaturi de tine!

M-am trezit mangaind cu mouse-ul poza ta de pe desktopul meu. Am stiut atunci ca se intampla ceva cu mine; am realizat ca… nu prea stiu cum sa o spun in mai multe feluri, asa ca o voi scrie pur si simplu! TE IUBESC!

Ma trezesc dimineata cu zambetul pe buze, ma gandesc la tine in fiecare secunda, nu reusesc sa imi pun ordine in ganduri si in viata, nu sunt in stare nici macar sa mananc! Si este numai “vina” ta! Si iti multumesc in toate felurile posibile pentru sentimentele pe care le trezesti in mine, pentru felul in care ma determini sa fiu!

Cand sunt cu tine, ma simt altfel, de parca nimic si nimeni in acesta lume nu mi-ar putea alunga bucuria, iar singurul mod in care as putea sa incetez sa fiu atat de fericit ar fi ca tu sa incetezi sa fii a mea. Stiu ca nu se va intampla, am incredere in ceea ce simtim unul pentru celalalt! Nu in ceea ce rostim, sau scriem, ci in ceea ce simtim.

Nu cred(eam) in dragoste la prima vedere. Nici in legenda jumatatilor. Si nici in iubire vesnica. Iti jur insa ca mi te-ai infiripat in suflet intr-un mod atat de profund si totusi atat de simplu, incat nici nu imi dau seama cand mi s-a intamplat.

Iar tu reusesti de fiecare data sa imi darami un mit, o credinta puternica pe care (pana sa te intalnesc pe tine) o credeam de neclintit. Daca nu exista suflete pereche, atunci de ce imi tresare sufletul de fiecare data cand te vad? De ce am simtit un “ceva” ce nu imi da pace inca din ziua in care te-am intalnit? Iar acel “ceva” a aparut cu mult inainte ca eu sa aflu cum te numesti. Un “ceva” mai presus de mine, de tine, de noi.

Nu stiu daca a fost tocmai inventiva aceasta "declaratie in public", dar nu sunt expert in romantism. Stiu doar ca te iubesc.

Cura cu otet de mere-un +de potasiu....

Cura cu otet de mere este recomandata in special celor care au lipsa de potasiu in organism. Si, desigur, ne intrebam cum ne putem da seama daca organismul nostru are suficient potasiu.

Semne care indica o eventuala lipsa de porasiu:

- Pierderea vioiciunii gandirii si a memoriei. Hotararile se iau mai greu iar memoria nu mai este buna;

- Suntem mai sensibile la raceala;

- Deseori avem mainile si picioarele reci;

- Preferam hrana calda in locul celei reci;

- Apar foarte des calozitati pe talpile picioarelor si se formeaza bataturi;

- Suntem predispuse la constipatie;

- Uneori nu avem pofta de mancare iar alteori avem senzatia de greata si varsaturi;

- Avem deseori mancarimi ale pielii;

- Pielea este iritata si pot apare cosuri;

- Taieturile si zgarieturile se vindeca greu;

- Pot apare contractii tetanice ale pleoapei sau ale coltului gurii;

- Dintii se cariaza mai usor decat ar trebui;

- Pot apare carcei mai ales la muschii corpului si in special noaptea;

- Adormim greu si ne sculam obositi;

- Noaptea nu avem un somn bun;

- Apar dureri la incheieturi.

Daca aveti o mare parte din aceste simptome, atunci potasiul se gaseste in cantitate insuficienta in organism. Potasiul normalizeaza activitatea celulelor sistemului nervos si mentine, deasemenea, echilibrul potasiu- sodiu in organism. Sporirea cantitatii de sodiu prin ingerarea lui sub forma de sare de bucatarie inseamna scaderea cantitatii de potasiu din interiorul celulelor corpului, avand ca urmare o pierdere de potasiu din organism.
Iata deci ca acest echilibru sodiu- potasiu se poate deregla usor si ne poate influenta starea de sanatate.

Excesul de proteine- carnea si chiar laptele- determina, deasemenea, eliminarea de potasiu.

Pentru cura cu otet de mere se procedeaza astfel:
Dimineata, cand ne sculam, luam doua lingurite de otet de mere intr-un pahar cu apa sau cu ceai de plante. Lichidul se bea incet, inghititura cu inghititura in timp ce ne imbracam.

Durata unei cure este de 1- 2 luni. Tratamentul poate fi reluat dupa o intrerupere de circa o luna.

Cura cu otet de mere se recomanda nu numai pentru intarirea organismului si in cazul lipsei de potasiu, ci si in cazul mai multor afectiuni cum ar fi: sterilitatea primara, graviditate, sinuzita, intoxicatii alimentare, nevralgie faciala, artrite ale articulatiilor mici de la maini si de la picioare, degenerescenta, ateroscleroza, cistite, pielite, hipercolesterolemie, nevroze, insomnii, oboseala cronica, migrene, ameteli, hipertensiune arteriala, anchiloza incheieturilor, lacrimare la oamenii in varsta, relaxarea si calmarea sistemului nervos, in caz de epidemii, in zona zoster, arsuri, varice, dureri musculare si articulare.

Pentru durerile in gat puteti folosi gargara cu o solutie de otet de mere, o lingurita la un pahar cu apa. Din aceasta solutie se ia din ora in ora cate o gura, cu care se face gargara si apoi se inghite. Pe masura ce jena din gat cedeaza, gargarele pot fi facute la intervale mai mari.

Contraindicatii: litiaza renala urica, guta, insuficienta tiroidiana si paratiroidiana, obezitate, aciditate gastrica, gastrita hiperacida, ulcer gastro- duodenal, febra musculara si hipotensiune arteriala.

Dieta cu calorii negative

Inainte de a citi cele de mai jos trebuie sa spun ca dieta cu calorii negative nu trebuie folosita ca un substitut pentru o reteta de slabire uzuala. Dieta cu calorii negative pare a fi un mod minunat de a va ajuta in acele zile in care nu va puteti abtine sa respectati dieta obisnuita.

Numele acestei diete va conduce intr-o directie gresita. Nici o mancare nu are zero calorii. Numele se refera la rezultatele in momentul in care digerati aceste alimente. Teoretic ideea acestei metode s bazeaza pe faptul ca in momentul in care mananci un mar de exemplu care contine aprox. 50 de calorii, se consuma pentru procesarea acestuia o anumita cantitate de energie pentru a extrage vitaminele si nutrientii din mar.

Practic se consuma mai mult de 50 de calorii. Numarul de calorii consumate depinde de la persoana la persoana. Unii sustin ca poti arde cam 150% din caloriile continute de mar. Rezultatul este ca ardeti in plus 25 de calorii la fiecare mar pe care il digerati.

In momentul in care digerati otice tip de mancare corpul produce enzime care separa enzimele continute de mancare.

Cu dieta cu calorii negative se crede ca se produc mai multe enzime decat este necesar pentru a separa caloriile din mancare. Personal nu am testat rezultatele acestei diete.

Ati putea sa-mi spuneti daca aceasta dieta chiar functioneaza, oricum eu cred ca puteti folosi aceste alimente in momentul in care nu va puteti abtine sa mancati.

Lista cu alimente cu calorii negative:

Ananas, Andiva, Ardei iute

Broccoli

Capsuni, Castravete, Ceapa, Cicoare, Conopida

Fasole verde

Grapefruit , Gulie

Lamaie, Lubenita

Mango , Mar, Morcovi

Papadie, Papaya, Piersica, Portocala

Ridichi

Sfecla, Spanac, Spanac, Sparanghel

Tei, Telina

Usturoi

Varza verde

Zmeura

Dieta simpla ...

Scopul acestei diete terapeutice este reducerea caloriilor la un nivel care poate fi tolerat în mod sigur si confortabil.

De regulă,dietele care asigură de la 1200 la 1500 calorii pentru o zi sunt acceptabile pentru majoritatea oamenilor.Totusi tu si doctorul tău ar trebui să determinati cantitatea adecvată de calorii cerută de greutatea,înăltimea , nivelul de activitate si de starea generală a sănătătii.Exemplul arătat aici este de 1200 de calorii pentru meniul unei zile. Poate fi modificat prin adăugarea unui supliment de mâncare.

PREZENTAREA DIETEI :

Planifică-ti micul dejun,prânzul si cina prin selectarea din lista potrivită de mâncare a diferiteler alimente. Acest exemplu (de mai jos ) îti dă voie să mănânci un fruct, cereale si o cană de lapte la micul dejun.

Poti alege să mănânci cereale cu lapte si o banană. Cafeaua si ceaiul sunt optionale Cantitătile din fiecare portie sunt indicate în fiecare listă de alimente .Portiile de alimente pot fi schimbate între ele la micul dejun,prânz si cină,dar totalul lor nu are voie să depăsească pe cel indicat.

De exemplu, poti mânca toate fructele din ratie la micul dejun , dar să nu mănânci mai mult de 4 mese pe zi (după cum vei vedea în tabelul de mai jos).

PLANURI ALIMENTARE RECOMANDATE PENTRU O RATIE DE APROXIMATIV 1400 DE CALORII PE ZI DIN LISTA DE ALIMENTE

MIC DEJUN

1 fruct
2 făinos/ pâine
1 pahar lapte

GUSTARE

1 făinos
1 fruct
1 pahar lapte

PRÂNZ

2 bucăti carne
1 legumă
1 grăsime
2 făinos / pâine
1 fruct ( sau legumă crudă )

CINA

3 bucăti carne
1 grăsime
2 făinos / pâine
1 legumă
1 fruct ( legumă crudă )


LISTĂ CU FRUCTE ( 60 de calorii, 15g de glucide ) :

( o portie este o bucată mică sau 1 /2 de cană dacă nu este mentionat altfel )


Afine (3/4 cană )
Cocktail de fructe
Mure (3/4 )
Rubarbă
Ananas proaspăt (3/4 cană )
Curmale ( 2 )
Pară
Struguri (suc )
Banane (1/2)
Grepfruit (sau suc )
Pepene galben
Caise (4)
Lămâie
Piersică
Stafide
Caise uscate ( 7 jumătăti)
Lubenită
Portocale
Zmeură
Căpsuni ( 10 )
Mandarină
Prune ( 3 )
Cirese (12 buc sau o cană )
Mere (suc , ras )
Prune uscate ( 2 )


LISTĂ CU LEGUME (25 de cal, 5 g de glucide , 5 g de proteine )

( O portie este o cană de produs crud sau
1/2 de cană de produs fiert)


Anghinare
Dovlecel
Ridiche
Varză acră
Ardei
Fasole verde
Rosii
Castraveti
Gulie
Sfeclă
Cicoare
Legume amestec
Spanac
Ciuperci
Mazăre
Telină
Conopidă
Morcovi
Usturoi
Dovleac
Păstârnac
Varză crudă



Notă : Unele legume sunt pe lista de făinoase

LISTA CU ALIMENTE FĂINOASE

(8o cal,15 gr.glucide,2-3 gr. proteine ,1-2 gr. grăsime)

Amidon din porumb
Chec
Orez (1/3 cană )
Biscuiti
Clătite (20 cm 1 buc.)
Paste făinoase(1/2cană)
Biscuiti Graham(2)
Covrigei ( 5 mici )
Pâine (1 felie )
Briose (1/2 )
Fasole albă fiartă (1/3 cană )
Pop corn fără grăsime(3 căni)
Cartofi albi (1/2 cană)
Gelatină (1/2 cană )
Cereale(3/4 cană uscate, 1/2 cană umede)
Mămăligă (1 cub cu laturade 5 cm )
Prăjitură fără grăsime (1 buc .)

LISTA CU CARNE SAU ÎNLOCUITORI DE CARNE

( 55- 70 calorii ,7 gr. proteine , 3-5 gr. grăsime )

(o portie este 1/4 cană sau valorile din paranteze)

Brânză dulce (1/3 cană)
Carne de porc (suncă,grătar)
Peste(orice fel)
Brânză (degresată)
Crenvursti
Miel(pulpă la grătar)
Carne de vită (vitel) slabă
Fasole,soia (gătite)
Scoici
Carne de pui (fără piele)
Ouă (3/săpt.)
Unt de arahide(1lingură)

LISTA CU GRĂSIMI

( 45 cal 5 gr.grăsimi)

Brânză cu smântână(1 lingură)
Măsline (3 mari)
Smântână(degresată,2 linguri)
Maioneză (1 lingurită)
Nuci(6-10 buc.)
Sos de carne
Margarină (1 lingurită)
Nucă de cocos(2 linguri)
Suncă (1 felie)
Marinată pt.salate
Seminte(1 lingură)
Ulei (1 lingurită)

( Cantitătile pot fi crescute dacă se folosesc produse degresate )

LISTA DE LAPTE

( 80 calorii ,12 gr. glucide , 8 gr. proteine )

Lapte degresat (1 cană )
Iaurt simplu degresat îndulcit cu îndulcitor (1 cană )

ALIMENTE CE POT FI CONSUMATE FĂRĂ RESTRICTIE

Băuturi : cafea ,ceai ,băuturi neîndulcite
Mustar, ketchup ,otet
Gelatină fără zahăr
Substiutienti ai zahărului
Lămâie sau suc de lămâie
Verdeturi
Mirodenii diverse

INFORMATII SUPLIMENTARE:

Cumpărati fructe proaspete, proaspăt conservate si neîndulcite sau în suc propriu . Sucurile săfie neîndulcite .

Respectă cantitătile de fructe si legume recomandate.

Cantitătile de carne recomandată este cântărită după preparare termică si se referă doar la părtile comestibile (exceptând oasele ). Asigură ?te că îndepărtezi toată grăsimea de pe carne înaainte de a găti . Îndepărtează pielea de pe pasăre . Este preferabil să se prepare prin fierbere sau la grătar

Dacă este recomandată limitarea aportului de sare, se vor evita alimentele bogate în sodiu (murături ) si nu adăugati sare în mâncare.

Desi dieta ar trebui să acopere nevoile dvs. nutritionale , medicul dvs. s-ar putea să vă recomande vitamine si minerale suplimentare.

Oricine care tine regim poate avea ocazional o recădere . aceasta nu înseamnă esec . Succesul pe termen lungeste în continuare posibil.

Combină regimul alimentar cu modificări ale comportamentului alimentar pentru a reusi să-si mentii scăderea în greutate.

Soia - pro si contra!

Produsele din soia pot fi solutia acestei probleme daca luam in calcul beneficiile, dar si posibilele pericolele la care ne expunem cand consumam aceste preparate.

Produsele din soia reprezinta o parte importanta din dieta asiaticilor, fiind cunoscut faptul ca aceste produse joaca un rol principal in prevenirea unor boli.

Exista, insa, si efecte mai putin cunoscute ale acestor produse, in special atunci cand soia a fost puternic procesata, modificata genetic sau este comsumata in cantitati mari.

Alergia la soia

Consumul de produse din soia iti poate cauza si reactii alergice. In acest caz, corpul tau percepe soia ca fiind daunatoare si produce substante pentru a se apara.

Trebuie sa stii ca alergia nu apare la primul contact cu aceste produse, corpul neavand timp sa dezvolte anticorpi. Intoleranta la soia apare chiar dupa 48 de ore de la un consum ulterior si o poti recunoaste dupa simptome precum: acnee, dermatita atipica, colita, conjunctivita, diaree, eczeme, febra, hipotensiune, stari de voma, mancarimi, respiratie dificila.

Beneficiile produselor din soia:

Daca nu te numeri printre persoanele care dezvolta intoleranta la aceste produse, iata cateva avantaje pe care ti le pot aduce:

1. continut ridicat de proteine – produsele din soia iti pot furniza mare parte din necesarul zilnic de proteine. Trebuie sa stii ca soia nu ar acelasi continut de aminoacizi ca si carnea, de aceea preparatele din soia trebuie combinate cu portii de legume si cereale integrale;

2. ajuta la prevenirea cancerului de san, prostata, colon, uter – acest efect se datoreaza unor compusi numiti isoflavoni, despre care se crede ca inhiba dezvoltarea celulelor canceroase;

3. ajuta la prevenirea bolilor de inima – in tarile in care produsele din soia fac parte in mod regulat din meniu, frecventa bolilor cardio-vasculare este scazuta. Soia actioneaza in acest sens prin reducerea colesterolului, a tensiunii si prin prevenirea formarii arterosclerozei;

4. ajuta la prevenirea osteoporozei – produsele din soia au un continut bogat de calciu. De exemplu, o portie de tofu contine aproximativ 20% din necesarul zilnic de calciu. Combinand consumul de produse din soia cu o activitate fizica regulata poti ajuta la prevenirea osteoporozei;


5. poate contribui la prevenirea sau diminuarea simptomelor menopauzei;

6. produsele din soia fermentate au efecte probiotice – efectele probiotice te ajuta la mentinerea sanatatii intestinelor.

7. alti nutrienti din compozitia produselor din soia – pe langa faptul ca reprezinta o sursa de proteine si calciu, aceste produse au un aport moderat de zinc, magneziu, fier si seleniu.

Exista trei modalitati prin care poti elimina pericolele produselor din soia si profita doar de propritatile lor benefice:

1. evita ingredientele non-organice, modificate genetic. Verifica atent eticheta produselor si allege-le exclusiv pe cele cu precizarea “produs organic”.

2. evita ingredientele din soia care presupun o procesare puternica cum sunt, de exemplu, concentratele de proteina din soia. In afara faptului ca aceste ingrediente nu iti vor aduce beneficii semnificative, iti pot cauza chiar probleme de sanatate. Opteaza pentru produsele mai putin procesate precum tofu, laptele de soia, miso, tempeh, natto.

3. Produsele soia trebuie sa reprezinte o parte mica sau moderata din dieta ta si sa fie completate de legume, cereale integrale, carne slaba. Foloseste produsele din soia doar ocazional, de exemplu in zilele in care vrei sa tii post.

Got milk?

Vedete ca Britney Spears, Joshua Jackson, Ricky Martin, Mariah Carey, Naomi Campbell, au acceptat sa le fie mazgalite cu lapte partea de deasupra buzei superioare. Astfel, “Milkstache” – mustata din lapte – a decorat cu succes dragalasele chipuri si a devenit rapid un simbol…

Campania “pro-lapte” nu este deloc o pierdere de timp, asa cum ati fi tentate sa credeti la prima vedere. Laptele nu este un simplu aliment, este un adevarat cocktail de sanatate, din nefericire cam neglijat in ultimul timp, de noi toti.

Ce stii despre lapte?

Laptele este compus, in proportie de 80-90%, din apa, iar restul de 10% il reprezinta un cumul de substante necesare organismului – grasimi, carbohidrati, minerale, proteine si vitamine. Gustul sau dulceag, inconfundabil, este asigurat de o substanta specifica numita lactoza.

Odata ajuns la maturitate, organismul uman isi pierde capacitatea de a digera usor lactoza, aceasta fiind in schimb foarte bine asimilata de copii.

De asemenea, intre alte substante pe care le contine, respectiv albumina, globulina si cazeina, aceasta din urma este cea mai importanta proteina a laptelui, intrucat contine o serie de aminoacizi esentiali, pe care corpul nu ii poate produce de la sine. Tot ea este cea care confera laptelui aspectul opac, albicios.


Mit si realitate

Laptele ofera mai multe elemente nutritive decat bauturile energizante, de pilda, insa multi nu concep ca acesta este perfect pentru perioadele de solicitare fizica intensa sau de slabire a organismului, in ideea ca laptele ingrasa. Care este adevarul?

1. Mit – bauturile/batoanele energizante sunt cele mai bune pentru sportivi
Realitate – laptele, implicit vitaminele pe care le include, furnizeaza mai multe elemente nutritive decat toate bauturile energizante. Nu numai ca asigura necesarul de energie, dar previne si deshidratarea.

2. Mit – laptele ingrasa
Realitate – laptele degresat si cel cu 1% grasime au un continut caloric extrem de redus, desi aceleasi principii nutritive ca laptele integral. Poti bea linistita trei pahare cu lapte, zilnic, fara teama ca vei castiga in greutate.

3. Mit – se poate acumula calciu si din alte alimente
Realitate – laptele si produsele lactate furnizeaza 75% din calciul pe care il vei gasi in toate alimentele. Evitand includerea laptelui in meniu, iti va fi cam greu sa satisfaci pe deplin nevoia de vitamine a organismului tau.

4. Mit – laptele nu se bea seara sau inainte de exercitiile fizice
Realitate – o cana cu lapte este chiar recomandata inainte de efortul fizic, pentru ca ofera energie. Amestecat cu cereale, devine “mana cereasca” pentru organism. Seara, daca bei o cana cu lapte in care sa adaugi si putina miere, ai garantia unui somn linistit.

Formula “3 pe zi”

Pana la 35 de ani oasele corpului cresc in densitate, chiar daca la 20 de ani se opresc din cresterea in lungime.

Fara portia normala de calciu pe zi, care se gaseste in 3 pahare cu lapte, creste riscul imbolnavirii de osteoporoza, o afectiune foarte urata care ajunge sa slabeasca oasele atat de mult incat un stranut, o tuse sau o simpla lovitura, pot provoca fracturi, mai cu seama in zona coloanei vertebrale, incheieturilor soldului si ale mainilor.

In cazul in care nu reusesti sa consumi zilnic 3 pahare cu lapte, e bine sa stii cateva trucuri:

- nu manca o ciocolata, bea lapte cu ciocolata – are mai putine calori;

- inlocuieste apa cu laptele cand prepari anumite sosuri, piure de cartofi, orez, prajituri sau omleta;

- adauga branza la salate, la sandvisuri si la diverse alte mancaruri;

- consuma iaurt, mai cu seama dimineata, cu 30-40 de minute inainte de micul dejun;

- pentru desert, renunta la prajituri in favoarea unei cani cu lapte sau a unui iaurt degresat.

In final, retine: un litru de lapte echivaleaza continutul de calciu a 21 de oua, respectiv a 12 kilograme de carne macra de vita sau a 2,2 kilograme de paine din grau. Mai ai nevoie si de alte argumente?

Monday, August 21, 2006

Relatii fara sex

Se intampla prin 1800, toamna, ca femeile ramaneau virgine pana in noaptea nuntii. Nimic nou pana aici...

Se intampla, insa, ca si in zilele noastre se mai gasesc cateva conservatoare care respecta traditia din 1800 (toamna). Iar aceasta veste este, pentru mine, cat se poate de surprinzatoare, mai ales in contextul in care, pentru o perfecta respectare a regulilor, este necesar ca si barbatul sa fie fecior in noaptea nuntii.

O buna prietena a mea, cu care, insa, nu am purtat niciodata o conversatie pe teme sexuale stiind-o mai sfioasa de felul sau, a venit la mine zilele trecute cu lacrimi in ochi si cu un mare of pe suflet.

Marea sa problema era ca logodnicul ei (cel cu care si-a petrecut ultimii 8 ani de viata) nu mai este virgin!!! Am ras amuzat imaginandu-mi ca glumeste. Nu glumea... Pentru a te casatori intr-o manastire (asa cum doreste ea) este necesar ca ambii insuratei sa fie virgini. Prin urmare, ea isi dorea ca la frumoasa si rotunjoara varsta de 25 de anisori (momentul in care planuisera nunta) sa fie amandoi potriviti pentru... casatoria in manastire.

Junele nelinistit i-a dat insa planurile peste cap si a cutezat sa isi inceapa viata sexuala inaintea varstei hotarate de comun acord. In plus, dat fiind faptul ca amica mea nu i-a permis acestuia nimic, el s-a vazut nevoit sa caute alinare sexuala in bratele primitoare ale altei femei.

De aici si tristetea prietenei mele care acum nu va avea ocazia de a-si vedea devenind realitate visul casatoriei in manastire. Tot din cauza acestei discutii a fost data peste cap toata gandirea mea despre lumea moderna si despre oamenii rabdatori.

Cat ar trebui sa asteptam ca o femeie sa accepte sa faca sex cu noi? Credeam ca o saptamana, o luna, poate chiar 2-3 reprezinta o perioada potrivita. Mai mult de atat mi se pare curata nebunie, iar in conditiile in care mai mult inseamna "7 ani", deja incep sa ma gandesc daca aparatul genital al respectivului barbat este inca in stare de functionare.

Este adevarat ca uneori apare in viata ta o femeie care iti fura mintile cu totul. Esti dispus sa astepti oricat si sa faci orice pentru a o avea. Dar asta nu inseamna (cred eu) ca daca stimata d-soara refuza sa faca sex, ar trebui sa nu facem nici noi deloc (cu sau fara ea).

Poate ca este de condamnat fapta sa (nu stiu de catre cine, dar poate ca este...), dar oare prietenul ei nu a facut ceea ce am fi facut oricare din noi in situatia lui? Sau poate ca altii ar fi lasat-o de mult pe d-soara "Manastire" si ar fi cautat pe altcineva... Sau, poate ca nu...

Un articol de Danut

Sexul nu e de ajuns...

Cred ca o relatie bazata pe sex poate exista numai intre o femeie si vibratorul sau. In rest, o legatura intre doi oameni trebuie sa insemne mai mult de atat... sau nu se poate numi "relatie".

In mintea mea a reduce toata avalansa de sentimente, de emotii, de bucurii, de suparari la o penetrare si un (eventual) orgasm este ingrozitoare. In egala masura cred ca este imposibil ca doi oameni sa aiba o asemenea legatura (nici nu stiu cum sa o numesc).

Sa faci sex o data, de distractie, cu un necunoscut, e una. Dar sa te intalnesti constant cu un barbat cu care sa nu schimbi o vorba, ci doar sa iti scoti hainele de pe tine si sa faci sex e cu totul altceva. Consider ca este imposibil ca macar unul din cei doi parteneri sa nu sfarseasca prin a suferi, sa nu ajunga sa tina la celalalt in timp ce acesta din urma nu se bucura decat la vederea asternuturilor. Iar de cele mai multe ori, cele care sufera sunt femeile.

Nu inteleg de ce Dumnezeu ne-a facut atat de diferiti: noi, evele, predispuse sa iubim, iar ei sa ne faca sa suferim. Noi sa le facem placere si sa ne dam silinta sa-i facem fericiti, ei sa faca tot posibilul sa ne calce pe mandrie si pe inima. De unde satisfactia asta? De unde bucuria de a face rau persoanei care te iubeste?

Sexul nu e de ajuns...Situatia nu este chiar atat de trista atunci cand ambii parteneri isi doresc o asemenea relatie... insa de cele mai multe ori nu alegem sa avem o relatie de dragul sexului ci, dimpotriva, sa facem sex (si numai sex!) de dragul relatiei!

Te trezesti antrenata intr-un joc in care celalalt nu are idee despre viata ta, nu stie ce probleme ai, ce iti doresti sau nu de la el... nu pentru ca nu poate, ci pentru ca nu il intereseaza. Te minti singura ca reprezinti pentru el mai mult decat corpul anexat vaginului si sanilor; incerci sa cladesti o punte intre vietile voastre, o punte care, precum manastirea lui Manole, se prabuseste noapte de noapte cand el ajunge acasa obosit si nu mai are putere decat pentru sex. Te saruta si te conduce plin de tandrete catre pat iar sufletul tau jubileaza la gandul ca te iubeste si vrea sa fie cu tine.

Iubirea inseamna sa te tina in brate si sa iti vorbeasca si dupa ce faceti sex. Iubire inseamna sa renunte la sex si sa-si foloseasca acel ultim fragment de energie pentru a te intreba ce mai faci. Pur si simplu "Ce mai faci?"... e de ajuns pentru a stii ca macar il intereseaza.

Barbatul antrenat intr-o relatie in care vrea doar sex nu se intereseaza ce se intampla in viata ta; nu-i pasa daca te-ai certat la pranz cu mama ta, sau daca nu ti-a iesit supa de pui la care ai muncit 2 ore. Nici nu afla aceste detalii despre viata ta. Iar daca intreaba "din greseala" ce ai facut in ziua respectiva, nu este atent atunci cand ii raspunzi.

E trist. Si e tragic ca 90% dintre noi traim asemenea relatii bazate pe sex si nici macar nu realizam. Ne resemnam la gandul ca avem o viata agitata (atat noi, cat si ei) si ca nu e timp pentru iubire. Paradoxal, ne bucuram cand "facem dragoste"... asa, fara cuvinte, apoi adormim imbratisati. Nu pentru ca vrem, ci pentru ca nu avem de ales...

Un articol de Oana

Barbati magari si femei usuratice

Toti barbatii sunt porci/ magari, iar toate femeile sunt usuratice. Aceasta opinie este atat de adanc incrustata in mentalul colectiv incat provoaca hemoragii puternice si intuneca mintea iremediabil.

Toti o apa si un pamant. De ce sa ne straduim sa il intelegem pe celalalt din moment ce putem sa il incadram intr-o categorie deloc flatanta? In felul acesta mai ecomisim putin timp pentru a ne uita la No comment sau la vreo telenovela romaneasca si avem si subiect de barfa cu vecinele din fata scarii.

Am citit un interviu cu Dan Bittman care ramane acelasi Don Juan dornic sa dea bine la sexul frumos. El nu se dezminte si afirma ca incadrarea tuturor femeilor in acea tipologie ingusta este o greseala facuta de barbati. Sa dam vina pe barbati! Ei sunt magarii care nu sunt in stare sa inteleaga frumusetea sufletului feminin si, in consecinta, le fac pe toate dornice de placeri carnale si atat. Cum ramane cu femeile? Chiar nu sunt femeile in stare sa scape de acea eticheta de “usuratice”? Nu reusesc, pentru ca ele o propovaduiesc. E mai usor pentru vecina de la 4 care e somera de cand o stii. E mai reconfortant pentru ea sa creada ca vecina de la parter si-a cumparat masina straina muncind pe rupte noapte de noapte. E mai facil sa se gandeasca ca ea este neprihanita si ca ar fi putut si ea sa ajunga cineva daca s-ar fi aplecat ceva mai mult.

Vecinul de la 5 trebuie sa aiba si el o justificare pentru viata personala inexistenta, nu? Daca nu are si el parale si mertan cum ar putea suci mintile unei blondine apetisante? Face entorsa la gat de fiecare data cand ajunge prin vreun club si cand il zaresti te intrebi unde e meciul de tenis. Foloseste replici de agatat expirate si spera ca termenul papusa are acelasi efect ca “pis-pis” cand cheama mata cartierului. Strangand material pentru fantezii erotice, el se intoarce acasa si se consoleaza folosind metoda vulpii - metoda folosita de animalul in cauza cand este incapabilade a intinde laba pana la struguri - si exclama: “femeile este usoare si umbla dupa avere”.

Dupa un timp, vecinul de la 5 pleaca in Spania si dupa doi ani de cules capsunele se intoarce cu masina straina in tara. Cu buzunarele pline de verzisori se indreapta catre cluburi de fite, in speranta de a isi intalni aleasa. Se lauda in stanga si in dreapta ca e om de afaceri. Mai arunca o aluzie referitoare la caii putere ai masinii sale si – hopa! – ii pica in plasa o blondina/ brunetica/ roscovana infometata. Investeste in domnisoara, o plimba prin strainataturi pana cand la un restaurant central chelnerul pregateste foarfecele pentru a ii taia cartea de credit neincarcata de mult timp. Domnisoara paraseste scena in cautarea unui barbat cu potential mai mare. Din nou sarac, vecinul nostru ajunge la vechea sa concluzie. Intr-un moment de profunda meditatie, incepe sa filosofeze, depistand o minunata axioma: “Totul poate fi cumparat, inclusiv dragostea.” Teoria lui schioapata evident. Domnul in cauza a uitat ca scopul lui a fost tocmai acela de a isi cumpara o femeie. Facandu-si reclama la prosperitatea materiala, parvenitul bronzat cu dungi, a atras evident numai acele albinute care isi doreau sa fie cumparate.

Sa nu uitam de vecina de la 2. Ea intalneste diversi cavaleri, dar isi daruieste inima unui smecheras, care dupa ce o conduce in asternuturi si ii jura iubire vesnica, se afiseaza cu vecina de la 1. Ea plange, se supara si la o barfa mica realizeaza cu nu are noroc si inchina o bere urland ca toti barbatii sunt magari - generalizare pripita, sindrom al unei minti inguste.

Care e numitorul comun al acestor personaje si intamplari pitoresti? Sexul, fie el ca scop sau ca mijloc. Sexul este radacina tuturor relelor, tuturor necazurilor, tuturor nedreptatilor, dar numai atunci cand el lipseste.

Sexul este o nevoie primara care reclama satisfacerea. Daca in dormitor nu se deruleaza filme de actiune, mai mult ca sigur vor aparea melodrame care trebuie ejectate prin refulare. Sexul este si o justificare. Atunci cand o minte mica nu poate intelege o fapta mare, ea va cioparti realitatea si o va transforma in fapte marunte, pe care le poate hali si digera in liniste. De ce ar incerca vecina de la 4 sa se ridice la nivelul femeii de succes cand o poate cobori sub nivelul marii ca sa se scufunde impreuna?

Nu sunt toti barbatii magari, nu sunt toate femeile usuratice, dar unii sau unele sunt. Aceasta nu insemna, insa, ca avem dreptul sa generalizam. O opinie, o barfa mica da seama de caracterul nostru, pentru ca ea ne apartine, ea a fost filtrata de o minte mai mult sau mai putin linistita. Si mai grav, o opinie se transforma intr-o atitudine, intr-o credinta. Si de acolo nu mai e drum de intoarcere.

Am scris articolul acesta din plictiseala, din plictiseala de a participa la discutii nesfarsite cu misogini si feministe sau misandre. Ma plicisesc rar si ma enervez la fel de rar. De fapt, aceste doua actiuni sunt consecutive: plictisul genereaza nervi intinsi la maxim.

Disclaimer: Nu am nimic cu persoanele care pleaca in Spania. Stau la etajul 3. Nu am nimic cu fitzele, au ele cu mine.

Un articol (daca il pot numi astfel) de Andra M

Oamenii ne influenteaza, sexul ne schimba


Vorbeam cu o seara in urma cu unul dintre fostii mei prieteni, poate primul (dar cred ca il voi cataloga drept “primul” pe baiatul care m-a sarutat sub apa, la mare, in vacanta de vara din clasa a noua… trebuie sa scriu un articol si despre asta...) Am avut o relatie cat se poate de inocenta, poate chiar caraghioasa. Nu ne-am vorbit prea mult, nici macar nu ne-am sarutat prea des, de altfel, probabil ca nu mi-as fi amintit de el dupa atat de mult timp daca una dintre prietenele mele din liceu n-ar fi acum iubita lui. E amuzant cum uneori acorzi atat de multa importanta unor lucruri care ani mai tarziu par niste prostii. Dar probabil ca asa merge viata, iar la 70 de ani (presupunand ca voi apuca aceasta varsta) voi rade copios pe seama lucrurilor care acum imi dau mari batai de cap, intocmai cum ma amuz acum de ceea ce pe vremuri ma facea sa sufar.

Revenind la discutia din seara trecuta… m-a surprins, m-a intristat si m-a pus pe ganduri o afirmatie pe care el a facut-o. “Te-ai schimbat atat de mult… Imi pare rau… Obisnuiai sa pui mai mult suflet intr-o relatie”.

M-am schimbat… eu! Tocmai eu, cea careia i se spune tot timpul ca trebuie sa se maturizeze si sa priveasca viata cu alti ochi, tocmai eu, cea careia i se reproseaza frecvent ca gandeste ca un copil de clasa a noua. Nu stiu daca el a observat adevarata schimbare din mine… nu ma cunostea atunci si cu siguranta nu ma stie mai bine acum in urma unei conversatii de 10 minute. Schimbarea insa s-a produs cu adevarat! Nu ieri, nu in urma cu o luna, nu acum un an… ceea ce suntem astazi este rezultatul interactiunii cu fiecare om care ne-a trecut prin viata si care ne-a influentat intr-un fel sau altul.

Poate ca unii sunt mai usor de miscat decat altii. Spre exemplu, eu am hotarat ce vreau sa fac in viata in urma unui articol intr-o revista. L-am citit, mi-a placut si mi-am spus: asta vreau sa fac! Sper ca intr-o zi voi ajunge sa ii multumesc persoanei care a scris acel articol fiindca, fara macar a banui, m-a ajutat sa iau una dintre cele mai importante decizii din viata mea.

In egala masura am fost influentata de baiatul care m-a sarutat prima data si mi-a hranit firea romantica…vad ca si astazi se mai simte in cuvintele si actiunile mele influenta acelui sarut.

In urma altor relatii am invatat ca viata nu e atat de roz precum acel sarut, ca poti suferi, ca poti fi inselat, ca poti la randul tau sa tradezi increderea celui care te iubeste… iar abia atunci vei intelege cu adevarat de ce unii calca pe inima altora… pentru ca in drumul spre adevarata iubire nu te mai uiti pe unde pasesti.

Ne lasam influentati (fie ca vrem sa o recunoastem sau nu) de fiecare persoana cu care intram in contact. De schimbat insa, cred ca numai iubirea poate. Poate ca am formulat gresit titlul (dar ar fi fost prea lung si ma tragea seful de urechi…): “Oamenii ne influenteaza, a face dragoste ne schimba”. Cred totusi, ca majoritatea am facut prima data dragoste, si nu sex. Am iubit cu intensitate maxima si am daruit acelui om special singurul lucru care ne apartinea in totalitate si il puteam face “cadou”: pe noi. A face dragoste nu inseamna numai preludiu, penetrare, orgasm. Este cel mai intim sarut… iar numai asta ne poate schimba total. Gandim altfel, vorbim altfel de parca am vedea intreaga viata cu alti ochi… altfel spus, suntem altii.


Un articol de Oana

Thursday, August 17, 2006

Lance de la N'SYNC nu se mai ascunde



Lance Bass de la N'SYNC şi-a făcut în sfârşit coming out-ul oficial într-un interviu cu revista People.

Deşi zvonurile despe preferinţele lui Lance circulă de ani de zile, în ultima perioadă orice dubii au fost risipite cand Lance a fost fotografiat împreună cu starul de la Amazing Race, Reichen Lehmkuhl, de 32 de ani, într-un bar gay din Provincetown şi după ce Perez Hilton a postat pe internet fotografii de la diverse evenimente în care era evident că cei doi fac schimb de tricouri şi jeanşi.
Pentru a pune capat unei situaţii care devenise ridicolă, Lance s-a hotărât să declare pentru revista People că este gay.

"Ştiam că făceam parte dintr-o trupă de succes şi carierele altor patru băieţi depindeau de mine şi ştiam că dacă vreodata fac ceva în sensul asta sau daca spuneam măcar ca sunt gay, asta ar putea compromite totul."

Lance a explicat ca şi-a făcut coming out-ul pentru că zvonurile începuseră "să-i afecteze viaţa de zi cu zi". "Acum mi se pare că totul e cum vreau eu să fie. Sunt împăcat cu familia, cu prietenii, cu mine însumi şi cu Dumnezeu. Chestia e că nu mi-e ruşine ! ăsta este singurul lucru pe care vreau sa-l spun."

"Nu cred că e un lucru greşit. Nu mă simt devastat încercând să accept că sunt gay. Ma simt mai eliberat şi mai fericit decat am fost vreodata. Sunt pur şi simplu fericit."

Darren Hayes, solistul Savage Garden, se căsătoreşte cu un bărbat


Darren Hayes, solistul duoului australian Savage Garden, acum desfiintat, a publicat o declaraţie pe siteul personal în care anunţat că s-a căsătorit cu Richard Cullen, boyfriend-ul lui de doi ani.

Cum legatura a fost oficializată în Londra, nu este vorba chiar despre o căsătorie, ci despre un parteneriat civil. Solistul de 34 de ani a afirmat că acesta a fost cel mai important eveniment din viaţa lui.

"Sunt mândru de ceea ce sunt şi în sfârşit am ajuns într-un moment când pot spune că ma simt în siguranţă şi mulţumit. Şi pot în sfârşit să înţeleg care a fost rostul tuturor căutărilor mele." Cu această ocazie Hayes şi-a reafirmat credinţa că "familiile şi relaţiile nu sunt comodităţi care pot fi vândute pentru consum public" şi că doreşte să rămână "o persoană publică cu o viaţa privată."

Hayes a mai fost căsătorit pentru o perioadă scurtă în anii 90, cu o de data aceea cu o femeie. El lucrează acum la cel de-al treilea album din cariera sa solo.

Poliţiştii scoţieni îşi fac coming out-ul pentru a pune capăt homofobiei


Site-ul Scotmen.com relatează că peste 20 de poliţişti din localitatea Lothian and Borders din Scoţia au declarat că sunt gay sau bisexuali într-un chestionar care este parte dintr-un program menit să combată homofobia în rândurile forţelor de ordine.

Asociaţia Poliţiştilor Gay a declarat că rezultatele sondajului arată că poliţiştii sunt dispuşi să fie deschişi în privinţa sexualităţii lor în ciuda temerilor că le-ar putea afecta carierele. Asociaţia crede de asemenea că rezultatul acesta va încuraja mai mulţi membrii ai comunităţii gay să se alăture forţelor de ordine.

Un număr de 14 din cei 2819 poliţişti care au raspuns chestionarului au declarat că sunt gay sau lesbiene, în timp ce 11 au spus că sunt bisexuali. Dintre angajaţii aferenţi poliţiei, în total 1211 persoane, 11 au declarat că sunt gay sau lesbiene şi încă 7 că sunt bisexuali.

Inspectorul David Lyle, ofiţer la poliţia din Lothian and Borders şi coordonator pentru Asociaţia Poliţiştilor Gay crede că un număr de 1600 din totalul de 15 mii de poliţişti scoţieni sunt gay sau bisexuali, dar că majoritatea îşi pastrează sexualitatea secretă.

Cu toate acestea, 53,5 la sută dintre cei anunţaţi au hotărât să nu răspundă la sondaj, 39,1 la sută au spus că sunt heterosexuali, în timp ce încă 6,4 la sută au ales să nu raspundă la întrebare.

Doi adolescenţi gay au fost bruscaţi şi amendaţi de poliţie

Doi tineri au fost amendaţi şi bruscaţi de poliţie pe 27 iulie în jurul orei 11:30 dimineaţa după ce s-au îmbraţişat, s-au ţinut de mână şi s-au sărutat într-un parc public din Bucureşti.

Potrivit site-ului bloggernews.net, cei doi băieţi pretind că au fost supuşi la violenţă fizică şi la ofense de către poliţişti şi de către gardienii parcului, care i-au abordat sub pretextul că vor să le verifice buletinele. După ce i-au bătut, unul dintre poliţişti a spus, conform celor doi, "Ar trebui să vă pun catuşele şi să vă f** până când vă vindecaţi." Cei doi tineri au fost amendaţi fiecare cu câte 500 de mii de lei pentru că au "perturbat liniştea publică." Tinerii consideră acesta acuzaţie nefondadă şi un act de discriminare pe baza orientării sexuale, având în vedere că un cuplu heterosexual nu a fost sancţionat pentru fapte similare la o mică distanţă de cei doi băieţi gay.

"Nu voi uita niciodată cu cîtă ipocrizie ne-au spus că nu vor decât să vadă buletinele noastre, că îşi fac doar meseria, când la 10 metri distanţă, o fată şi un băiat făceau sex în boscheţi", a declarat unul dintre cei doi băieţi.

Directorul TVR, Tudor Giurgiu este gay-friendly, nu gay


Tudor Giurgiu, directorul TVR, a declarat într-un interviu acordat revistei Apropo că este la curent cu zvonurile că este homosexual şi le dezminte.

"Ce vor oamenii, să le spun cu câte femei m-am culcat?" a întrebat Tudor Giurgiu presupunând că pentru angajaţii TVR numărul de partenere de sex opus exclude automat posibilitatea homosexualităţii. "Cred că, de fapt, ce enervează mai tare este că nu le dai foarte multe ştiri despre tine. Probabil că era mai bine dacă mă culcam cu câteva angajate, după cum am înţeles că se practică pe aici, pentru că atunci instituţia e liniştită că are în frunte un bărbat adevărat.

Cred că poţi să te impui şi prin alt tip de relaţii, nu neapărat făcând sex cu angajaţii", a adaugat Giurgiu.
Chiar dacă nu este gay, Tudor Giurgiu este cu siguranţă gay-friendly, ţinând cont cel puţin de ultimul film pe care l-a regizat, Legături bolnăvicioase, care spune povestea relaţiei între două tinere studente la litere.