Thursday, June 22, 2006

Exista sex prost?

Mituri despre sex

1. Dreptul de a nu avea chef de sex este rezervat femeilor.
2. Barbatii simt placere in timpul actului sexual indiferent de partenera.
3. Ejacularea este sinonima cu orgasmul.

Toate afirmatiile de mai sus sunt gresite. Este posibil ca si barbatii sa nu resimta placere in timpul sexului, iar cauzele sunt psihice in majoritatea cazurilor. De asemenea, orgasmul masculin nu este intotdeauna insotit de ejaculare (e nevoie de mult antrenament pentru aceasta). Mai mult, ejacularea nu este intotdeauna insotita de placeri maxime. E drept, orgasmul precede ejacularea (cele doua procese sunt aproape simultane), dar este posibil ca el sa nu fie indeajuns de puternic pentru a fi o experienta extrem de placuta.

Ce faci atunci cand apetitul tau sexual se indreapta vertiginos catre zero? Sa examinam impreuna cateva dintre cauzele care determina insatisfactia in pat si sa vedem ce ar fi de facut.

1. Nu te mai simti atras de partener/a

Tii la el/a, il/o respecti, dar parca sentimentul acela de indragosteala a cam trecut. Simti nevoia de ceva nou sau de o provocare. Inainte de a cauta in alta parte, gandeste-te ce anume te deranjeaza la relatia voastra, discutati si vedeti ce ar fi de facut.

Este posibil, de asemenea, ca monotonia sa se fi instalat in relatia voastra. Nu mai trebuie sa demonstrezi nimic nimanui, ea este deja a ta si tocmai lipsa improvizatiilor, a jocurilor v-a transformat intr-un cuplu anost. Incearca sa o redescoperi sau condimenteaza un pic viata sexuala!

O alta posibilitate este ca partenerul/a ta sa se fi schimbat. Nu mai este la fel de dornic/a de sex, a devenit mai rece, mai distant/a, iar prin lipsa apetitului sexual nu faci decat sa ii raspunzi cu aceeasi moneda.

2. Tu esti singurul care munceste

In pat tu faci totul, iar ea/el sta si savureaza. Te-ai cam plictisit sa fii singurul care isi da silinta, desi nu te-ai plans niciodata de situatie. Atunci cand tu esti dominatorul in pat, porti pe umar atat responsabilitatea satisfactiei tale cat si a partenerul/ei – si desi suna incitant, nu este, aceasta responsabilitate putand sa te conduca la scaderea performantei. Concentreaza-te mai mult asupra propriei placeri. O/il vei invita sa faca acelasi lucru. Nu te gandi acum ca veti deveni amandoi egoisti in pat si niciunul nu va obtine ceea ce isi doreste. Din contra!

3. Esti prea obosit sau prea stresat

Ai fost recent promovat, ai mai multe sarcini, relatia nu mai este o prioritate? Sexul va avea si el de suferit. Verifica-ti agenda si nu uita ca o viata profesionala reusita trebuie dublata de una personala cel putin la fel de buna.

4. Medicamentele

Exista o serie de medicamente care micsoreaza apetitul sexual. Verifica prospectul pastilelor pe care le iei sau consulta-ti medicul.

5. Dieta nesanatoasa

Lipsa anumitor minerale si vitamine (zincul este extrem de important) poate determina o scadere a apetitului sexual. Chiar si ingrasarea poate contribui la micsorarea libidoului. Mesele neregulate si/ sau bogate in grasimi te pot determina sa iti pierzi cheful de sex.

6. Lipsa increderii in sine

Nu este o chestiune tipic feminina. Si barbatii au probleme uneori la acest capitol. Daca nu ai suportul partenerei sau al persoanelor care conteaza, daca ai suferit de curand o deceptie (nu neaparat de ordin sentimental), acest lucru se va rasfrange si in viata ta intima. Poarta o discutie sincera cu tine insuti si afla ce te nemultumeste la momentul actual.

Sexul este o activitate placuta, nimeni nu poate nega acest fapt. Uneori, insa, sexul si placerea nu merg mana in mana.

No comments: