Sunday, October 05, 2008

Si totusi dragostea conteaza.... sau nu?

Inspiratia ma lasa balta, epitele fug de mine, metafore nu vad, Bacovia iar doarme in sicriul lui de plumb…continui asadar sa-ncerc sa simt de ce e bucurie, fericire.
“Iubirea cheama iubire si ea. Nu este atât de important sa fii iubit, cât sa iubesti tu - cu toata puterea si cu toata fiinta ta” (Constantin Brâncusi)Io unu, daca nu sunt iubit macar cat iubesc, imi bag... piciorul! Recunosc.

“Dragostea este îndelung rabdatoare, este plina de bunatate si dragostea nu pizmuieste; dragostea nu se lauda, nu se umfla de mândrie, nu se poarta necuviincios, nu cauta folosul sau, nu se mânie, nu se gandeste la rau, nu se bucura de nelegiuire, ci se bucura de adevar, acopera totul, crede totul, nadajduieste totul, sufera totul. dragostea nu va pieri niciodata. ” (1 Corinteni 13: 4,5,6,7,8 )Asta cred eu, ar fi idealul oricui si al iubirii in general.E prea frumos ca sa fie adevarat!

Cea mai frumoasa declaratie de dragoste este atunci când, spunându-i cuiva ‘Te iubesc’ îi spui de fapt ca ‘Tu nu vei muri niciodata’ (Paul Evdokimov)
Aici da, sunt de acord! Cand iubesti p cineva nu vrei sa mori nici tu si nici persoana iubita... normal! Vrei sa fi iubit o eternitate, si sa iubesti! Din pacate totul are un sfarsit!

Nicidata nu este la fel, de fiecare data iubirea avand particularitatile ei care tin de individ, de loc, de timp si timpuri . Ce este cert, este ca toti iubim ceva, iubim pe cineva si ca iubirea este sentimentul care marcheaza cel mai puternic existenta noastra.
Efectele asupra noastra sunt din cele mai diverse: incredere, puterea de a continua lucrurile incepute, placere, bucurie. Devenim mai buni, chiar ocrotitori, mai senini, mai luminosi, mai cinstiti, intr-un cuvant mai frumosi.
De multe ori in lipsa acestui sentiment se intampla contrariul.Eu recunosc macar...
Sentimentul acesta exista la oameni de cand lumea. Pe masura ce societatile s-au dezvoltat si modalitatile de exprimare a acestui sentiment au evoluat, fondul problemei a ramas insa acelasi.Iubirea fata de oameni (in particular dragostea), este o comunicare care se adreseaza in primul rand sufletului, deci nu are dimensiuni materiale si transcede aspectului fizic trupesc, daca nu sunteti de acord, traiti degeaba!

Dar, sa revin la motivul acestui postulat: intr-o zi ca aceasta (ploioasa, urata, deprimanta, pentru unii) nu te poti gandi la altceva decat la dragoste sau pt cei cu probleme la mansarda...cum sa treci dincolo ...emo.
Stiu sunt rau! :))

Dar nu e frumos ca intre doua telefoane si trei sedinte de planificare, sa-ti aduci aminte ca exista cineva care te iubeste? Si ca iubesti pe cineva...Fie ca e dragoste de mama, de sora, de frate sau dragoste in sensul cel mai folosit, acest termen este uitat prea des in ultima vreme.
Eu unul n-am nevoie de Valentine’s Day ca sa-i spui un cuvant frumos persoanei la care tin! Poate ca asta nu e bine, totusi o sa aflu, o sa ma informez. Ca doar la asta cred ca ma pricep!
Nu trebuie sa mananci nu stiu ce iaurt, ca in reclama, pentru a-ti suna mama spunandu-i ca ti-e dor de ea. N-ai nevoie de nimic, crede-ma. Nici macar de bani. O zi speciala nu este o zi la film sau la restaurant. O zi speciala se poate petrece si in parc sau plimbandu-te pe strazi, mana in mana. Doamne, cate ore am inghetat pe o banca in Titan, tinand in brate persoana iubita. Cate nopti am petrecut pe un calorifer din Regie, pana cand am devenit una cu sistemul de termoficare, iar fundul a luat modelul elementilor. Si ce frumos era (ma refer la situatie…). Si ce frumos este si acum!

Degeaba incerci sa cauti motive pentru a justifica faptul ca nu mai esti la fel. Dai vina pe serviciu, pe sef, pe trafic, pe preturile mari la carnea de pui, pe disperatii care iti sufla in ceafa in troleibuz si tranvai. Raspunsul este in noi, in doza de stres pe care suntem (sau nu) capabili sa o suportam.(si iata am revenit la stress).

Haideti sa luam stresul si sa-l dam deoparte. Sa-i spunem: “Multumesc frumos, nu mai servesc. Trec la desert.” Iar desertul sa ne fie dragostea, iubirea, uitarea. Sa uitam ca exista niste valori materiale la care trebuie sa facem referire. Sa uitam ca ne lasam guvernati de bani, de oameni, in loc sa ne raportam la munte, la mare, la Dunare, la gratar si batai cu bulgari de zapada. Nu astepta ordine de la nu stiu ce post de televiziune ca sa-ti iubesti sotia, sa-i lasi dimineata un biletel langa cafea cu cateva cuvinte simple, din suflet: “O sa-mi lipsesti pana diseara!”.

Si nu uita: Daca dragoste nu e… atunci sa facem! Nu privi doar latura fizica a acestui indemn. Desi nu e rau deloc sa faci si acest lucru. Priveste dincolo de material. Fa ca dragostea sa fie posibila.

„Trăiesc clipa şi lupt ca clipa să fie cât mai lungă. De cei care mă critică nu-mi pasă şi îi rog să nu le pese de mine. În dra-goste nu există vârstă, boală sau prejudecăţi”.

Oare nu Pavel, apostolul, a spus: „Dacă dragoste nu e, nimic nu e.”?
Si zic eu: Daca dragoste nu e… atunci sa facem! :))

No comments: