De prea multe ori ne antrenam ca niste roboti, fara a fi pe deplin constienti de efectul antrenamentului nostru asupra corpului.
Ne antrenam de parca corpul nostru ar fi niste vagoane pe sine si orice deviatie a acestora ar duce la haos.
Asa ca tragem din greu, zi dupa zi, saptamana de saptamana, fara suflet si nu facem mari progrese. Cand te gandesti, ideea de a petrece ore si ore, zilnic, absorbit de corpul tau este absurda si culturistii cu adevarat buni stiu asta instinctiv. Se antreneaza dur, ca intr-un iad, dar sunt primii care rad de ei insisi pentru ca sunt asa seriosi.
Astfel ei mentin detasarea necesara pentru a accepta atat zilele bune cat si pe cele rele. Lectia 1 este sa inveti sa razi. Invata sa zambesti putin cand icnesti si strigi sub bara la genuflexiuni sau impins din inclinat si priveste progresele cum vin sau dispar.
Cu alte cuvinte, invata sa te relaxezi putin. Si cand te relaxezi, invata sa asculti. Asculta cu multa atentie mesajele corpului. Acesta este cel mai important principiu. Ceea ce merge bine pentru Paul s-ar putea sa nu mearga pentru Petre. Gasiti un program care sa dea rezultate pentru dumneavoastra. Asta cere sa experimentati si sa fiti foarte atenti. Nu faceti niciodata o serie de flexii cu bara pentru bicepsi fara sa fiti constient in totalitate despre cum aceste flexii va afecteaza bicepsii si antebratele.
Nu faceti niciodata o serie de impins din culcat cu greutati mari fara a fi constient de efectele miscarii asupra pectoralilor, umerilor si tricepsilor.
Ascultati-va cu atentie corpulIntrebati-va mereu, “Cum ma simt?”.
Nu va este de ajutor sa treceti prin antrenament surd si orb fata de mesajele corpului, asa ca treziti-va si evaluati continuu ce se intampla cu fiecare muschi.
Arnold a spus odata ca, pe masura ce devenea mai bun ca si culturist, cu atat mai putine kg era nevoie sa foloseasca in timpul exercitiilor deoarece capacitatea sa de concentrare s-a imbunatatit pana la punctul in care obtinea rezultate foarte bune cu multe serii si repetari cu greutati moderate. Capacitatea de a-si intelege corpul a crescut, asa ca el era capabil sa-l simta si sa creasca cu fiecare antrenament.
La fel si cu Ed Corney, un batran maestru. Cand se antrena, mintea sa cobora adanc in muschi si cand facea genuflexiuni, flexii sau impins, tot ceea ce facea erau genuflexiuni, flexii si impins. Nu era ingrijorat de salariu, datorii, masini, femei, haine sau orice altceva. Ca rezultat, el a fost un culturist fantastic si cel mai bun pozeur pe care acest sport l-a avut.
Asa ca invatati sa va ascultati corpul.
Dezvoltati-va concentrarea astfel incat nimic sa nu intre in mintea dumneavoastra cu exceptia: ritmului respiratiei, contractia muschiului si stresul asupra fibrelor musculare atunci cand ridici si cobori greutatea. Invatati sa utilizati respiratia ca un maestru in Yoga pentru a va cufunda adanc in fibrele muschiului pe care il lucrati si veti vedea cum progresele se multiplica.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment