Friday, September 15, 2006

Zodii si pasiuni ...


Daca inca nu stii ce ti se potriveste, consulta hobby-horoscopul nostru care te va ajuta sa identifici ce ocupatii din timpul liber ti se potrivesc. Multi oameni au diverse talente si preocupari care tin si de ascendentul astral, asa ca, pentru mai multe sugestii, ia in seama si ce scrie in dreptul acestuia.


:: Berbec :: ::
21 martie - 20 aprilie

Pentru ca un lucru sau o activitate sa iti starneasca suficient interes, ai nevoie de provocari, de obstacole, chiar. Infrangand una cate una "piedicile" care iti stau in cale, vei simti de doua ori mai multa satisfactie atunci cand vei finaliza un lucru. Iti pierzi interesul repede atunci cand nu intalnesti destule provocari intr-o activitate. Asa ca e mai greu de crezut ca un lucru care implica rutina, rabdare si munca la detalii te va pasiona. Nu-s de tine nici goblenurile, nici pictura! In schimb, ai putea sa incerci sportul. Opteaza pentru ceva competitiv, precum tenisul, ori un alt sport de echipa, in care sa iti poti coopta si amicii. Berbecii sunt, in general, pasionati si de discutiile pe teme filozofice sau muzicale impreuna cu prietenii, cu conditia ca in dialoguri sa existe acelasi spirit competitiv, ?duelul? de idei in care, bineinteles, ar trebui sa iesi si invingatoare. Orice hobby ai avea, conteaza mult si aprecierile pe care le obtii atunci cand iti vei etala rezultatele obtinute. De aceea, gandeste-ti actiunile luand in calcul si momentul "de glorie" al finalului.


:: Taur ::
21 aprilie - 21 mai

Preocupata mereu de familie, dorindu-ti foarte mult o securitate materiala si sentimentala, esti un foarte bun administrator al propriului tau camin. Iata de ce orice activitate care vizeaza infrumusetarea casei si obtinerea confortului iti poate crea o multime de satisfactii. Incearca orice in acest domeniu: de la mici decoratiuni pe care le poti face cu mana ta, pana la organizarea unor reamenajari interioare. Ideea de a-ti cumpara o bucata de pamant si de a ridica pe acesta, incet-incet, o casa de vacanta, ti s-ar putea parea fascinanta. Gastronomia este si ea un domeniu care te atrage in mod deosebit, asa ca una dintre placerile tale de timp liber poate fi gatitul unor retete savuroase sau elaborate; prepararea lor, in loc sa te oboseasca, te va delecta.


:: Gemeni ::
22 mai - 21 iunie

Nu prea esti tu genul care sa-si identifice un hobby si sa se tina cu consecventa de el. Ceea ce astazi iti face placere, maine te-ar putea plictisi groaznic. Alegi mai degraba iesirile in oras, discutiile cu prietenii si petrecerile, decat vreo activitate care te-ar putea izola in casa, ori un curs monoton. Totusi, nestinsa ta curiozitatea precum si pornirea de a alerga mereu dintr-un loc intr-altul arata ca exista si un lucru care iti va face oricand placere: calatoriile. In functie de posibilitati, cauta sa-ti faci cat mai des timp pentru iesiri, macar in excursii prin tara, daca nu in strainatate. Cartile, documentarele TV iti satisfac si ele curiozitatea. Din astfel de activitati mai pot lua nastere alte cateva preocupari benefice pentru tine. Te-ai gandit vreodata sa tii jurnale, cu impresii de calatorie? Iti mai poti face colectii de fotografii si vederi din locurile pe care le-ai vizitat. Apoi, vei putea oricand sa retraiesti placerea calatoriilor doar rasfoind caietele si albumele tale si povestind prietenelor.


:: Rac ::
22 iunie - 22 iulie

Ai o multime de preocupari si talente care s-ar putea transforma in hobby-uri. Una dintre tintele tale in viata este realizarea unui camin confortabil, cald si primitor. Pui curatenia pe primul plan si nu uiti niciodata sa dai unui interior o nota cocheta, in acord cu firea ta preocupata de estetica. De aceea, aproape orice activitate in urma careia rezulta obiecte decorative pentru casa iti va face placere. Poti croi fete de masa sau huse de canapea, poti renova piese de mobilier, poti impleti sau tricota. Nu trebuie sa fie un singur gen de activitate: cu cat mai multe sunt lucrurile care ies din mana ta, cu atat esti mai multumita. Iti place, de asemenea, sa fii eleganta si ingrijita, dar nu te prea bucuri atunci cand vezi o alta femeie cu aceeasi tinuta ca a ta. Ce-ar fi sa-ti croiesti tu insati piese de vestimentatie? Iti vor iesi, cu siguranta, foarte frumoase. Rabdarea de care dai dovada este punctul de la care poti porni pentru a realiza diverse colectii. Poti obtine si un profit de pe urma lor: incearca filatelia, numismatica etc. Colectiile iti vor satisface si placerea de a afla cat mai multe despre lumea larga, despre istorie sau geografie.


:: Leu ::
23 iulie - 22 august

Preocuparile tale privesc in mare masura cariera. Cum esti o fire ambitioasa, energica, s-ar putea ca timpul tau cu adevarat liber sa fie destul de putin. Oricum, in perioadele de asa-zis 'relas" preferi sa faci tot felul de lucruri menite sa-ti imbunatateasca (sau sa-ti mentina) imaginea la care tii atat de mult. Activitatile tale in acest sens sunt diverse: poate stai acasa si faci curat-luna in caminul tau; poate te plimbi prin magazine si cauti bijuterii deosebite, parfumuri, carti, ori studiezi cum ti-ai putea decora mai elegant casa. Sau poate mergi la un curs de aerobic, menit sa-ti mentina trupul in forma. Oricare dintre aceste activitati ii este extrem de placuta unei leoaice. Iti doresti mereu tot ce este mai bun. Nici nu-i de mirare ca ai si preocupari mai degraba "masculine": lucrul la un calculator performant, ascultatul muzicii la o combina cu toate dotarile ori plimbarile cu o masina de lux. Daca situatia materiala nu-ti permite astfel de placeri, te multumesti si cu altfel de activitati: iesirile cu prietenii iti vor crea o stare de confort psihic.


:: Fecioara ::
23 august - 22 septembrie

Cum printre calitatile tale se remarca perfectionismul, activitatile care cer studiu si migala ti se potrivesc foarte bine. Poti incerca orice lucru care are nevoie de astfel de talente: poate pictura sau muzica, pentru ca, nu uita, aceste domenii cer mai degraba exersare si perfectionare continua. Stii bine ce se spune: "1% inspiratie si 99% transpiratie". Iata de ce alegerea unei teme de cercetare si lucrul la aceasta poate constitui pentru tine o activitate... de timp liber. Vei putea astfel sa revii oricand doresti la proiectul tau si nu il vei considera propriu-zis munca, ci pasiune. Cum esti o fire mai pragmatica, relaxeaza-te cu lucruri ce tin de logica, tehnica, matematica: sahul, matematica distractiva, jocurile pe calculator, instalarea unui program nou, invatarea unei limbi straine.


:: Balanta ::
23 septembrie - 22 octombrie

Iti place ca in caminul tau sa domneasca armonia si cauti tot timpul un echilibru intre practic si estetic. Daca tinem cont si de pasiunea ta pentru obiecte frumoase, se poate spune ca ai profilul ideal pentru un colectionar de lucrari de arta. Iti mai place si sa le aranjezi, sa cauti unghiul potrivit, lumina potrivita pentru a le pune in valoare. Din pasiunea pentru estetica locuintei ai putea castiga o a doua meserie. De ce sa nu urmezi un curs de decoratiuni interioare, de design, de feng-shui, de sculptura sau pictura? Din pacate, sunt multe lucuri pe care ti-ai dori sa le faci si nu prea gasesti timp pentru toate. Ai deseori tendinta sa te imprastii intre prea multe obiective, asa ca singurul sfat este sa le faci pe toate la randul lor. Fire sociabila, iti mai plac si iesirile in societate, distractiile impreuna cu prietenii. Desi pentru altii pot parea solicitante atatea activitati "mondene", pe tine te relaxeaza si te binedispun aceste prilejuri de a-ti pune spiritul in valoare.


:: Scorpion ::
23 octombrie - 21 noiembrie

Energia si ingeniozitatea de care dispui aproape intodeauna arata ca orice lucru cu care te ocupi in timpul liber nu este pentru tine doar un hobby, ci are si motivatii aparte. Tu stii intotdeauna ca acea activitate iti va fi de folos mai tarziu: apreciezi mai degraba cursurile, pentru ca de pe urma lor obtii si un atestat. Fie ca e vorba de cursuri de contabilitate sau de limbi straine, de marketing sau de calculatoare, orice ar putea fi bun. Dar, desi te preocupa cariera destul de mult, nu esti o fire neaparat pragmatica, ci ai si inclinatii catre domeniile artistice, filozofie sau religie. Spiritul tau cercetator si o capacitate analitica deosebita te fac sa cauti sa studiezi continuu. Pe de alta parte, ingeniozitatea si perfectionismul ar putea sa scoata din tine chiar si o inventatoare, o scriitoare de succes sau o compozitoare... Cine stie? Persista in orice activitate care iti starneste interesul, pentru ca ai mari sanse de afirmare in plan social. Te-ar mai putea pasiona si sporturile extreme, calatoriile in locuri "cu grad de periculozitate crescut" sau macar cartile politiste si de spionaj.


:: Sagetator ::
22 noiembrie - 21 decembrie

Esti o fire sociabila, dinamica, vesela, entuziasta, asa ca multe lucruri iti sunt pe plac, cel putin la inceput. In fata unei idei noi, esti imediat dispusa sa incerci si tu s-o pui in aplicare. Preocuparile care implica rutina, izolare, minutiozitate nu prea sunt de tine. Cum iubesti viata sociala, cele mai palcute sunt iesirile in cluburi, baruri, la terase, impreuna cu prietenii. Totusi, si excursiile in natura te atrag in egala masura. Celor din zodia ta le plac foarte mult animalele si copiii: de ce sa nu iti dedici mai mult timp acestora? Mergi cu copiii in parc, la muzee, faceti impreuna un sport precum tenisul de camp, ori ocupa-te de dresura catelului tau. ti-ai dori sa vizitezi locuri exotice, sa vanezi, poate prin savana, ori sa conduci un jeep prin desert. Daca nu iti permiti astfel de extravagante, cartile, filmele si documentarele tv iti vor fi cei mai buni prieteni. Daca ai o meserie statica e bine sa compensezi cu activitati sportive dinamice. ti-ar prinde bine un curs de dans, muzica este una dintre placerile tale.


:: Capricorn ::
22 decembrie - 20 ianuarie

Pentru ca esti o fire organizata si tenace, de o harnicie deosebita, nici nu-i de mirare ca pe orice ai pune mana, lucrul acela se transforma in aur. Te ocupi cu aceeasi placere de gospodarie si de treburi care cer multa rabdare, dar esti si un colectionar de muzica buna sau de obiecte frumoase. Principala ta trasatura ramane insa dragostea pentru natura: esti mereu cu gandul la evadarea din mediul citadin intr-un loc linistit, departe de agitatia vietii cotidiene. Iti doresti sa locuiesti la casa, sa te poti ocupa macar de o mini-gradina cu legume. Pescuitul sau inotul pot fi niste ocupatii perfecte pentru tine. Orice activitate pe care o poti desfasura in sanul naturii va fi pentru tine o sursa de relaxare si de reincarcat bateriile. Iti mai place sa construiesti diverse lucruri, dar important e ca obiectele rezultate in final sa fie si utile si sa arate bine in caminul tau.


:: Varsator ::
21 ianuarie - 19 februarie

Esti o persoana foarte ingenioasa, predispusa catre inventarea a tot felul de obiecte sau de solutii utile pentru caminul tau. Din orice nimic esti in stare sa scoti cate ceva, iar asta fara prea mare efort si poate uneori nici nu-ti dai seama ca ai parte de un talent anume in aceasta directie. Pe cat de mult iti iubesti caminul, iubesti si independenta, libertatea. Vei incerca sa o castigi atat calatorind foarte mult, cat si citind o multime de lucruri, din cele mai diverse domenii. Dorinta de a-ti depasi mereu, macar cu mintea, limitele cunoasterii, te va orienta spre stiintele asa-zis de frontiera: psihologie si parapsihologie, ocultism etc. Chiar daca multi tind sa vada in tine extremele, persoana pragmatica sau persoana profund spiritualizata, tu poti fi totodata si una si cealalta. Poti sa te apuci cu succes de yoga sau poti o fi o fire foarte religioasa; te atrag strudiile de psihologie, dar si stiintele exacte.


:: Pesti ::
20 februarie - 20 martie

Pestii sunt recunoscuti pentru spiritul lor artistic, dar si pentru atractia deosebita pe care o au fata de tot ce este misterios si straniu. Cu toate acestea, multe femei din aceasta zodie se remarca si printr-un deosebit simt practic, prin grija pentru familie si camin. Iata de ce hobby-urile tale sunt variate si te ajuta in mare masura la obtinerea unei armonii interioare. Pentru ca esti extrem de sensibila, atunci cand ai probleme, griji sau tristeti, spiritul creativ te salveaza, pentru ca te ajuta sa-ti consumi energia negativa. Asa ca foloseste-ti din plin aptitudinile si inspiratia: picteaza, lucreaza mici obiecte decorative, mergi la un curs de dans, scrie poezii sau povesti; cum sunt multe lucurile care te pasioneaza, nu-ti ramane decat sa alegi. Cartile despre parapsihologie si ocultism, religiile altor popoare sunt pentru tine o sursa de interes. Iti place sa discuti despre astfel de lucruri cu prietenii, dar atentie, caci tinzi sa pierzi prea mult timp cu iesirile in oras. Ar fi foarte bine pentru tine daca ai reusi sa te tii de un sport precum inotul, care te va ajuta sa te pastrezi in forma psihica si fizica.

Text: Elena Aromin

No comments: