Friday, July 14, 2006

Exista schimbare in oameni?


" Un EL si o EA...se intalnesc, se plac,petrec timp impreuna si...incepe analiza:
EL: E desteapta, spirituala,frumusica,dar....cam plinuta, nu prea corespunde sabloanelor mele de silueta,dar nu-i nimic, am sa o SCHIMB eu,in timp...
EA: E simpatic, istet, prezentabil, dar...cam necizelat, nu prea stie sa se comporte, e si putin cam increzut,dar nu-i nimic, am sa il SCHIMB eu, in timp..."
Cei doi au o relatie frumoasa, trece un timp si se casatoresc.Iar acum urmeaza cica, SCHIMBAREA.

Chiar credeti ca se poate schimba ceva?
El incepe sa o trimita pe ea la sala de fittness, ea reactioneaza bine prima data pentru ca ia lucrurile ca un semn de interes din partea lui pentru bunastarea ei,dar nu reuseste sa devina peste noapte un top model, cum vrea el.
EL se infurie si incepe sa foloseasca acele cateva kg in plus pe care ea le are ca o arma in orice discutie contradictorie pe care o au, pentru a-i distruge respectul de sine.
Ea riposteaza, aratandu-i ca in viata mai exista si continut , nu doar ambalaj, insa fara succes.
Cand vine vorba de continut, mai concret de pregatirea profesionala a ei, el rade si o desconsidera , deoarece el a fost mereu tipul sportiv care avea un singur caiet la scoala si care nici azi nu realizeaza ca mai sunt si alte lucruri importante in viata decat sa mergi la sala si la strand sa te bronzezi, sa faci un masaj si o sauna.

Trec cativa ani,lucrurile nu se mai discuta atat direct, pentru ca el isi da seama ca datorita carierei ei familia progreseaza simtitor, insa mai stramba din nas si tine de obsesia lui, desi cei din jur nu considera ca ea ar trebui sa faca schimbari radicale in look-ul ei.
Fiecare dintre cei doi spera ca celalalt se va schimba, dar oare mai poti schimba un om la varsta de 30 de ani?
Cam greu zic eu, si mai zic si ca daca nu avem vointa de a ne schimba noi insine, de a ne autodepasi, nu are rost sa asteptam de la cel de langa noi nimic in sensul asta,mai ales daca nu vrea.
Pentru ca un om care te impinge de la spate sa faci o schimbare,fara care nu te accepta , nu va reusi niciodata sa te convinga. Tot ce poate obtine din incercarea asta este sau sa iti distruga respectul de sine , daca esti mai slab de inger, sau sa te indeparteze de el si sa te faca sa iti dai seama ca vrei altceva de la viata, nu sa te lasi modelat ca o bucata de plastelina in mainile cuiva,care viseaza sa gaseasca omul perfect care nu exista.

Dragilor, ar mai fi multe de spus pe tema asta, va las pe voi..

No comments: