Friday, July 14, 2006

Reguli de (ne)respectat la birou !...Pt. Roxana....a cata oara....?Cine o fi fata asta, nu va/ma intrebati?Eu in locul vostru as face-o.....lata

- umple tabla de pluta cu tot felul de desene, fotografii ale cunoscutilor, familiei, prietenului...catel, pisica, etc...ca doar pentru aia e facuta. La ce ne-ar mai trebui tablita de pluta?
- de pe birou sa nu carecumva sa lipseasca: poza iubitului, sotului, catelului, soacrei; mini-maimutoi si mini-cutiute inutile dar dragute; colectia de cani de cafea; resturile de biscuiti, stiksuri, fel de fel de nimicuri de care, firesc, nu ai cum sa te desparti (ce daca esti la serviciu?? nu trebuie sa te simti bine in mediul in care lucrezi?)
- daca cumva ai avut noroc sa ai boxe la calculator nu fii egoist!!! Da-le mai tare sa asculte si colegii de birou, nu conteaza ca au treaba! Cui nu ii place putina muzica? Mai ales muzica ta!!! Privirile lor nu sunt rele...sunt doar un pic stresati, asa ca da mai tare si eventual baga si ceva antrenant poate ii reanimi.
- daca ai mobil, nu carecumva sa il iei cu tine cand pleci din birou!!! Ba dimpotriva: da-i soneria la maxim ca sa il auzi in cazul in care ai iesit un pic sa iei aer, si in plus asa o sa si aflii ca a sunat.Sa vezi ce saritori sunt colegii si cum or sa se ingramadeasca ei sa te anunte ca a sunat.
- cand suni pe cineva pe telefonul fix fa-o pe speaker. Daca nu raspunde, insista! Suna cat mai mult!
- nu uita, daca ai un sandwich cu salam, ceapa, usturoi sa il mananci musai in birou, plimbandu-te cu el ca si cand ai tamaia, pentru ca nimic nu face atat de bine si nu te bine dispune precum un miros de ceapa la prima ora a diminetii. Colegii tai or sa iti multumeasca pentru asta!
- la telefon, retine, SE VORBESTE TARE, ca sa te auda nu numai interlocutorul, dar si noi...deoarece daca vei uita sa spui ceva o sa te ajutam, si o sa iti putem da sfaturi, ca doar suntem la curent cu subiectul discutat. Si in plus...asa mai aflam si noi ce fel de om esti: cum vorbesti cu sotia, cu soacra, cu copilul (ce a mancat si ce a mai facut), care este atitudinea ta fata de colaboratori.
- daca cumva ai primit un nou parfum te rugam sa iti dai cu el peste tot, in asa fel incat atunci cand treci pe hol sa se stie ca ai trecut tu. Cu ocazia asta aflam si noi pe unde esti si in ce corp al cladirii te afli.
- la sfarsitul zilei nu te mai chinui sa iti speli cana de cafea si sa iti arunci resturile de mancare...ai vazut desenul ala animat cu piticii aia care apar noaptea si fac curat? Ei bine!! Piticii exista!!!
- cand vezi un coleg plin de treaba du-te la el si intreaba-l ce ii mai face sotia...ce film a mai vazut....Daca iti spune ca se grabeste sa dea un raport, nu te lasa invins, insista! Vino cu pozele tale si arata-i-le! Povesteste-i tu ceva dragut!
- e musai sa nu uiti sa trimiti muuulte mesaje cu poze, filmulete, executabile dragutze, catre cat mai multa lume si de cat mai multe ori. Chiar si aceasta pagina de pe Resursa de Fun.ro o poti trimite chiar acum colegilor de birou cu un simplu click in stanga jos unde scrie "Spune unui prieten". E o senzatie minunata sa ai mult de lucru si sa ti se umple mesageria de mesaje de acest fel care nu dau voie altor mesaje "mai putin importante sa intre" (de la colaboratori, rapoarte, oferte, analize).
- e minunat chiar sa poti spune: "calculatorul meu se misca foarte greu! Nu stiu de ce!" iar cel de la IT sa isi stoarca creierii gasind o solutie pentru tine. Unde mai pui ca te poti mandri ca ai o gramada de informatii in PC, si ca ar fi timpul sa il schimbe! Un hard de 80 de Gb nu poate tine la nesfarsit...

No comments: