Monday, October 16, 2006

Cine suntem cu adevarat?

In ziua de azi nimic nu ne mai pare imposibil. Daca ne straduim putin, putem fi tot ce ne dorim, putem ajunge pana la soare si inapoi,putem zbura, putem deveni stapanii Universului. Dar oare asta ne face fericiti?

De dimineata pana seara tarziu, alergam de colo pana colo, rezolvand treburi urgente, importante, zbatandu-ne, luptandu-ne, uneori dand ordine, tipand, straduindu-ne din rasputeri sa ne impunem, sa ne facem auziti, sa ni se recunoasca meritele. In drumul nostru spre glorie ne facem ca nu vedem ceea ce ramane in urma noastra, inchidem ochii si ignoram sufletele peste care calcam, zambetele pe care le ucidem, sperantele pe care le spulberam. Suntem cruzi si nemilosi, chiar daca ni se pare ca credem cu tarie in iubire, bunatate si altruism.

Intoarcem capul cand cineva are nevoie de-o privire, ne incruntam cand cineva are nevoie de un zambet, incrucisam bratele cand cineva are nevoie de o mangaiere, ne ferecam sufletul cand cineva are nevoie de iubire. Uitam sa mai visam si tot ceea ce ni se parea atat de minunat cand eram copii s-a pierdut sau sta incuiat atat de bine in coltisorul secret al sufletului nostru.

Unde a disparut dragostea de viata, de natura, de animale,de oameni?De ce banii si celebritatea ne-au intunecat gandirea?
De ce nu ne mai bucuram cand infloreste o floare, cand razele soarelui ne mangaie placut, cand vedem o buburuza sau un fluturas, cand ne surade un copil? De ce dam cu piciorul intr-un caine flamand care se gudura la picioarele noastre in loc sa il hranim si sa ii oferim alinare?

De ce pisoii mici si pufosi pe care nu demult ii adoram au devenit niste creaturi murdare si pline de purici?
Inchideti televizoarele si internetul, rupeti-va de munca de la birou, de acasa sau de oriunde si acordati-va cateva clipe doar pentru voi, cateva clipe in care sa va ganditi la lucrurile care conteaza cel mai mult in viata, la oamenii dragi din jurul vostru, la toate minunile care va inconjoara si pe care le-ati ignorat cu desavarsire.

Recititi o carte care va facea sa visati in copilarie, o carte care va dadea fiori si va facea sa credeti ca veti avea o viata minunata. Retraiti sentimentele de atunci, deschideti-va inima si daruiti cat mai multa dragoste fara sa asteptati sa primiti ceva in schimb. Doar prin faptul ca iubiti veti deveni mai buni si veti gasi fericirea care nu se ascunde in faima sau bani, ci doar in sufletele voastre...

No comments: