Friday, October 20, 2006

Pentru noi barbatii...Frumusete unisex ...

Barbatii nu sunt mai putin barbati daca au grija zilnic de aspectul lor. Daca femeile au facut deja o arta din ingrijirea corporala, sunt tot mai multi reprezentanti ai sexului forte care inteleg ca nivelul barbatiei nu este invers proportional cu timpul acordat mentinerii unui aspect fizic placut.


1. Se recomanda curatarea zilnica a fetei. Poti folosi un sapun pe baza de glicerina si o lotiune exfolianta (de 2-3 ori pe saptamana), pentru indepartarea celulelor moarte de la suprafata pielii.

2. Dusul ideal este cel cu apa la temperatura medie. Utilizeaza un burete exfoliant loofah (material abraziv fabricat din fructul unei plante tropicale) si aplica un balsam pentru par, dupa clatirea cu sampon. Indepartarea parului facial in timp ce faci dus devine un proces facil, pentru ca pielea este moale. Folosirea unui aparat cu lama dubla reduce sansele pentru iritarea pielii. In final aplica pe fata o lotiune fara alcool si o crema hidratanta.

Pentru ca barbatii se confrunta cu probleme cum este alopecia, ingrijirea parului lor necesita un plus de atentie. Foloseste sampon pe baza de plante sau cereale. Aplica gel sau spuma pentru par, insa ai grija la cantitate si la frecventa utilizarii: alege produse light si aplica-le doar de 2 ori pe saptamana.

Pana la varsta de 25 de ani, 1 din 10 barbati este predispus procesului de pierdere a parului. Pana la 35 de ani, 4 din 10 barbati prezinta semne ale calvitiei, iar la 50 de ani, aproximativ jumatate dintre barbati se confrunta cu alopecia. Pierderea parului poate fi cauzata si de factori genetici sau de prezenta anumitor boli.

Prima si cea mai eficienta solutie este curatarea permanenta a parului. In plus, se recomanda o alimentatie sanatoasa: consuma un amestec de banane, miere, iaurt si lapte degresat, pentru intarirea radacinilor parului. Adauga meselor zilnice o serie de suplimente nutritive (vitamina B6 si zinc). Elimina stresul si organizeaza-ti programul in asa fel incat sa te odihnesti suficient.

4. Pielea barbatilor este mai vulnerabila la fluctuatiile de temperatura, decat cea a femeilor. Fata cu atat mai mult, din pricina indepartarii permanente a parului. Vara poti folosi o crema hidratanta cu protectie UV, iar in timpul iernii ai grija in special de ten: aplica un balsam pentru buze si o lotiune after-shave.

5. Foloseste produse cu efect exfoliant/emolient pentru piele si nu uita de exercitiile fizice, care mentin buna circulatie a sangelui, deci sanatatea corpului si frumusetea pielii. Aplica un deodorant cu aroma foarte slaba, pentru ca cea a parfumului este suficienta – combinatia mai multor mirosuri ne este tocmai placuta.

No comments: