Monday, October 02, 2006

“Orice eroare este un fost adevar”

de ALINA BOICU


Se spune ca inteligenta nu inseamna sa nu faci greseli, ci sa gasesti solutii pentru a le remedia. Si cum nu “errare”, ci “persistare diabolicum est”, vom subscrie afirmatiei. Dar poti persista intr-o greseala pe care nu o constientizezi ca atare si atat timp cat rezultatele a ceea ce faci raman favorabile pentru tine, cu siguranta ca nu vei schimba nimic.

Daca acum 10-15 ani mi-as fi incaltat un picior cu o sanda, iar pe celalalt cu o cizma, fie as fi fost trend-setter, fie as fi fost etichetata drept ridicola. Cine stabileste, de fapt, ce e gresit si ce nu in materie de moda? Christian Lacroix si Ralph Lauren propun viziunile lor despre cum e bine sa imbini materiale confortabile si sa asortezi culorile unor tinute vestimentare, iar altii le accepta sau nu. La momentul actual, cand obsesia imaginii ajunge sa nasca forme fara fond, nu stiu daca solutia ar fi sa te declari amorfa..., dar ar fi ideal sa poti miza cu adevarat pe individualitate cand toti tind sau pretind sa faca acelasi lucru. In rest, treaba cu daca pot sa-ti iau ceva, e al meu, iar daca e al meu, nu trebuie sa para in niciun fel ca e al tau poate functiona foarte bine.

De unde stii ca gresesti in relatia cu partenerul tau? Cand asculti o prietena care iti sugereaza cu totul alte metode de a iubi? Cand rasfoiesti o revista si gasesti un story care seamana atat de mult cu povestea vietii tale incat iti e teama sa-i citesti finalul, desi te stii fericita? Cand el pleaca sub pretextul ca nu te mai considera persoana de care s-a indragostit? Culmea este ca posibilitatile care s-au deschis brusc in fata femeii moderne o fac sa fie mai confuza ca oricand. Atat de confuza incat i se pare ca greseste chiar si atunci cand face un lucru bun: asculta de ea insasi.

Si totusi, perspectivele se anunta sau nu incurajatoare... Imagineaza-ti contextul unei intalniri la care, daca ajungi mai devreme, va fi contramandata, daca esti punctuala, va trebui sa astepti, iar daca intarzii, va fi prea tarziu. Acum intreaba-te unde gresesti...

PS: pai chiar are dreptate cu afirmatia urmatoare:..."intalniri la care, daca ajungi mai devreme, va fi contramandata, daca esti punctuala, va trebui sa astepti, iar daca intarzii, va fi prea tarziu" ! Eu am trecut prin cele 3 situatii......

No comments: