Monday, October 02, 2006

Homosexualul vs. heterosexualul....

Atunci cand in preajma unui barbat heterosexual se afla un gay ( la locul de munca, la petreceri, intr-un club sportiv sau chiar intr-un super market) cel dintai va face tot posibilul sa isi “proclame” heterosexualitatea pentru a-i arata homosexualului ca “nu este loc”. Faptul ca un homosexual ii dezvaluie unui heterosexual indentitatea sa nu este neaparat o incercare de a flirta.

Dintotdeauna homosexualitatea este perceputa doar din punct de vedere al actului sexual. Heterosexualii si-au dezvoltat o fantansma conform careia homosexualul gandeste ceva de genul: “Am relatii cu barbati, iar tu ai putea fi urmatorul”. Aceasta este doar o falsa impresie. Daca ei insisi sunt vanatorii, asa cum s-a stabilit (nu stim de cine si nici cand) considera ca si gay –ii au aceiasi prioritate in viata: de a-si racola “victime”. Aceasta este problema, de fapt. Barbatul heterosexual se sperie si nu accepta nici in ruptul capului sa fie intr-o astfel de postura, nici macar ipotetic. E doar un pas pana la repulsie. El se simte obligat sa-si lamureasca pozitia, de cele mai multe ori intr-un mod violent, necunoscand o alta cale. Acesta este, desigur, un comportament imatur.

O alta problema este faptul ca un asemenea barbat nu stie sa respinga un eventual avans. Care sunt atributele unui barbat? Puterea, orgoliul, virilitate, onoarea, etc..(nu neaparat in aceasta ordine). Asadar, un astfel de barbat reactioneaza brutal si se considera jignit, in cazul in care primeste un avans din partea unui gay. Nu isi pune nici macar o secunda problema sa se manifeste intr-un mod civilizat. “Vitejia” pe care a mostenit-o de la stramosii sai este aplicata in mod extrem, intr-un astfel de caz.

Faptul ca un homosexual ii dezvaluie unui heterosexual identitatea sa sexuala nu este o incercare de a flirta, insa, cel din urma ‘’se sperie’’ si considera necesar sa lamureasca pozitia sa heterosexuala rapid si de cele mai multe ori, chiar violent. Nu cunoaste o alta cale. Acesta este, desigur, un comportament imatur.

In cazul femeilor avansurile au devenit o obisnuinta, reusind sa le respinga cu naturalete. Femeile sunt “asaltate” zi de zi de barbati. Astfel, daca sunt “acostate” de o lesbiana ele stiu sa se descurce cu abilitate. In afara de asta, femeia are o atitudine mai inteligenta necunoscand mitocania.

In acelasi timp doua femei se pot manifesta calduros, chiar daca nu se cunosc. Pot plange impreuna, pot stabili o arie larga de lagaturi, se pot intelege mult mai usor, nepunand neaparat pe primul plan competitia. Astfel ca femeile nu se gandesc imediat la identitatea sexuala a celeilalte. Se “preiau” in primul rand din punct de vedere uman.

Alina TODOR

No comments: