Monday, October 23, 2006

Nu sunt “mijloace” pentru intemeierea unei familii

Casatoria intre gay nu este deloc doar o problema sociala, morala sau religioasa. Devine o problema asemanatoare cu a heterosexualilor misogini, daca vreti. Ideea ca toate “tipurile de familie” sunt benefice nu ajunge in mintea gay-lor cu usurinta. Spre deosebire de lesbiene, care sunt predispuse constant la dorinta de a avea copii si de a-si intemeia o familie, gay-ii sunt mai tematori. In afara comportamentului adolescentin sau chiar copilaresc pe care-l au, pe alocuri, la gay intalnim adesea spiritul aventurier si mai ales imaturitatea.

Adevarul este ca atat ca heterosexuali cat si ca homosexuali, barbatii sunt descurajati in procesul de maturizare. Ei primesc recompense pentru faptul ca au ramas imaturi, iar acest fapt este atat de real incat se considera privilegiati. Asemeni unui copil, ei cred ca totul li se cuvine. Unul dintre exemple este ca nu stiu cum sa reactioneze in fata unui refuz. Drama intervine cand acest fapt blocheaza abilitatile necesare pentru a relationa pe termen lung atat cu prieteni, cat mai ales cu parteneri de viata.

Un motiv care impiedica homosexualii sa se maturizeze il constituie imposibilitatea de a se casatorii, de a-si intemeia o familie. De ce? Gay nu au neaparat acea nevoie de continuitate, de linistea pe care o confera cuplul. Spre deosebire de lesbiene care stiu ca oricand pot avea copii, gay-ii sunt mult mai trecuti prin “chinuri”. Mai ales la noi in tara, unde este imposibil ca un cuplu gay sa poata infia un copil.

Atunci intervine suferinta, iar rezultatul este unul singur: neincrederea ca pot sa-si intemeieze o familie. Ce ramane de facut? Trecerea dintr-o relatie in alta si permanenta cautare…Fara sa stie, probabil, multi dintre gay cred ca isi cauta partenerul ideal, se poate intampla si asta, dar realitatea este ca acest “sprint” printre relatii isi are cu totul si cu totul alta cauza. Neputinta de a se “aseza la casa lui”. Desigur in Romania nu i se ofera absolut deloc mijloace de realizare a acestui vis. Dimpotriva. Sunt tari unde un cuplu gay se poate casatori si mai mult decat atat pot infia copii. Iata familia dorita si fericita (depinde doar de ei). In tara noastra este exclus deocamdata ca doi oameni care se iubesc, si care au acelasi sex, sa poata sa-si intemeieze familia dorita. In special gayii.

Sa nu mai vorbim despre o latura extrem de sensibila, serioasa si inevitabila. Din lipsa tolerantei din partea societatii pe de o parte, si a “exercitiului” pe de alta parte, intr-o familie gay cu copii, intervine o mare problema. Cine-i mama si cine-i tatal? Partenerii se sperie in primul rand ei insisi de acest semn de intrebare, dupa care “rumega” suficient aceasta mare problema incat dau bir cu fugitii. Iata cateva motive care, deocamdata, impiedica crearea unei familii adevarate de catre un cuplu gay.


Alina Tudor

No comments: