Monday, October 09, 2006

Cesaria Evora: 16 Octombrie


Cesaria Evora, o alta artista de renume, foarte iubita de romani, revine la Bucuresti pentru a treia oara, pentru a sustine, la 16 octombrie, la Sala Polivalenta, un concert special. "Diva desculta" isi promoveaza astfel cel de-al zecelea album, "Rogamar" ("Pray to the sea"), un album care contine 15 piese compuse de Evora impreuna cu trupa ei, cantece despre nostalgie si mare dragoste si suferinta si toata gama de sentimente umane…

Rogamar" este cel de-al zecelea material discografic al cantaretei originare din Capul Verde, aparut la trei ani dupa albumul castigator al unui premiu Grammy - "Voz d'Amor". inregistrat in Mindelo, orasul in care Evora s-a nascut, dar si la Paris, "Rogamar" cuprinde 15 noi piese.

Cesaria Evora, alintata Cize de prieteni, s-a nascut in 1941, in Insulele Capul Verde. Ea s-a facut cunoscuta prin morna, un stil de muzica sentimental, ce amesteca fado portughez cu jazz si muzica latina.

Sonoritatile folk sunt filtrate de chitara, vioara, acordeon si clarinet. Evora canta intotdeauna cu picioarele desculte, in semn de solidaritate cu femeile si copiii saraci din tara sa, ale caror suferinte le exprima prin cantecele sale.

Discografia ei cuprinde, printre altele, "Cesaria Evora", "Distino Di Belita" (1995), "Cabo Verde" (1997), "Miss Perfumado" (1998), "Cafe Atlantico" (1999), "Sao Vicente di Longe" (2001) si "Anthologie" (2002).

Cesaria Evora, cunoscuta in lume drept "diva desculta", deoarece, din solidaritate cu saracii din tara ei, nu se incalta la concerte, a promis ca de data aceasta isi va petrece mai mult timp in Romania, poate ceva mai mult de 40 de ore, timpul cat a durat ultima ei vizita. Evenimentul este organizat de Fundatia Aurel Mitran si face parte din seria de evenimente "Pour les connaisseurs".

Biletele pentru concertul pe care Cesaria Evora il va sustine in Romania pe 16 octombrie, la Sala Polivalenta, au fost puse in vanzare, existand mai multe categorii de preturi, intre 75 si 175 de lei, in functie de locul ocupat in sala.

Pretul biletelor:
Categoria VIP: 175 RON
Categoria I-a: 150 RON
Categoria a-IIa: 100 RON
Categoria a-III-a: 75 RON

Toate biletele vor fi insotite de tichete de loc. Accesul publicului in sala de spectacol se va face incepand cu ora 19.00.
Durata spectacolului este de 1 ora si 30 de minute.

1 comment:

Anonymous said...

Am reusit sa ajung pentru a doua oara la concertul Cezariei. Cu tristete am remarcat ca unii spectaori au continuat sa intre in sala si dupa ce concertul incepuse de 1 ora, deranjind spectatorii care din respect pentru artista au venit pina in ora 20.00 cind era programata inceperea concertului.
Din pacate, asa cum au spus-o si citeva publicatii, Cezaria a fost exilata in sala Polivalenta...trist.
Totusi, emotia de a o revedea pe "diva desculta" pe scena m-a facut sa trec peste aceste aspecte. Melodiile noului album , cit si cele deja cunoscute au facut sala sa rasune de aplauze in ritmul morna.
Sper sa revina cit de curind in Romania.