Tuesday, August 29, 2006

Avantajele de-a fi barbat

Fie ca ne place sau nu, traim intr-o lume in care standardele duble in ce priveste barbatii si femeile sunt la ordinea zilei. Te-ai gandit vreodata la lucrul asta? De cate ori nu ai intalnit situatii in care o femeie e catalogata intr-un fel, in timp ce un barbat care face sau spune exact acelasi lucru este catalogat diametral opus.

Exemplul clasic: o femeie care inseala e catalogata drept curva, pe cand in cazul unui barbat nu e o mare problema. Mai mult, unii ar spune ca e demn de lauda. Din acest punct de vedere, nu e bine sa fii barbat? Ba cum sa nu! Si mai sunt o gramada de alte motive, in afara de faptul ca avem orgasm de fiecare data si nu trebuie sa nastem.



Iata o categorie intersanta de motive pentru care e bine sa fii barbat: moda. Nu prea ne afecteaza. Un barbat poate sa poarte hainele de anul trecut fara probleme, pe cand o femeie imbracata in rozul de anul trecut e un dezastru (cel putin in ochii altor femei). Mai mult, putem avea aceeasi frizura ani la rand, sa purtam o pereche de pantofi, maxim doua, tot anul. Nu prea multora le pasa de faptul ca ne ducem sa luam paine de la magazinul din colt in slapi si un tricou cocolosit.


Ce ziceti de o femeie cheala? Respingator, nu? Sau nu, daca e vorba de Demi Moore in G.I. Jane, dar in viata reala o femeie fara par e la fel de atragatoare ca spinarea unui porc, pe cand noi o putem duce foarte bine si fara grija pieptanatului. Si nici parul carunt nu e o problema, ba dimpotriva, e chiar un bonus in unele cazuri.


Dar nu numai lucrurile care tin de cum aratam ne fac sa ne simtim bine ca suntem barbati, ci si altele. Ne putem "usura" oriunde...foarte util, nu-i asa, mai ales dupa cateva beri intr-un bar cu wc-ul aglomerat tot timpul. Iar burta este intodeauna rezultatul berilor inghitite in atatia ani de iesit in oras, si nu al statului in casa, la telenovela preferata cu inghetata in brate, ca in cazul "lor", nu? Si fiindca am pomenit de mancare, e ok pentru noi sa mancam cat mai mult, sa folosim cat mai putin tacamurile (bine, depinde de imprejurare!), asa ca nu e cazul sa ne gandim ca apetitul nostru, sanatos de altfel, ar putea parea altceva decat ceea ce este, in ochii altora.


Si, in fine, noi putem injura...foarte mult, foarte des, foarte porcos! E perfect natural! pai ce ar fi meciul fara injuraturi? Nunta fara lautari?

No comments: