Dormitorul este spatiul cu cel mai inalt grad de intimitate, un loc in care indragostitii gasesc calea optima pentru a comunica si a se descoperi reciproc. Insa limbajul uzual nu are niciun efect. Odata intrat aici cuplul comunica prin intermediul unui cod specific, un limbaj care nu tine numai de cuvinte. Momentele speciale implica atitudini pe masura, iar vorbele de asternut pot fi un catalizator important pentru fericirea cuplului.
Cele 5 reguli ale comunicarii in dormitor:
1. Este verbala si nonverbala in aceeasi masura, este o voce a sufletului fiecaruia dintre noi, care se adreseaza celor din jur in scopul interactiunii si a stabilirii unor conexiuni afective.
2. Este deopotriva constienta si subconstienta, cautand in permanenta modalitati de exprimare a nevoilor si dorintelor participantilor la comunicare.
3. Nu exista bine si rau, numai cuplul poate stabili limitele comunicarii, in functie de felul in care aceasta poate afecta la un moment dat confortul de ambele parti.
4. Este reciproca, partenerii receptand si reactionanad la gesturi, cuvinte si alte elemente implicate in comunicare, de cele mai multe ori unul in functie de celalalt.
5. Exista trei aspecte invariabile: atitudinea deschisa, imaginatia libera si respectul reciproc. Sunt elementele esentiale in cadrul comunicarii de cuplu.
Din diverse considerente sociale, de la fiecare dintre noi se asteapta un comportament “cuvenit”. Dar, ce inseamna, de fapt, “cuvenit”? Cand se cuvine sau nu sa faci anumite lucruri, de vreme ce fiecare individ are propriile convingeri?
Vestea buna este ca in dormitor, rigorile si conventiile sociale nu au loc.
Vestea proasta este ca obisnuita fiind cu conformismul social, tinzi de multe ori sa iti ignori anumite dorinte in intimitate. Este posibil ca presiunea regulilor de care te lovesti zilnic in societate sa diminueze si forta unor trasaturi de personalitate, cum ar fi nonconformismul, impartialitatea, toleranta, ambitia si creativitatea, care ti-ar completa statutul de “tine insati”.
Exista totusi posibilitatea de a cultiva aceste trasaturi, daca in primul rand poti defini si recunoaste exact elementele care fie nu sunt indeajuns de bine conturate, fie lipsesc din viata ta. Apoi ar fi bine sa ai incredere ca POTI adopta anumite atitudini atunci cand este cazul.
Nu neglija nici aspectele palpabile, cum este decorul dormitorului vostru. Este important ca el sa contina tot ceea ce poate fi implicat in momentele intime ale cuplului. Lenjeria si obiectele erotice sunt primele elemente “must have”. Apoi, jocurile erotice si pozitiile sexuale diversificate adauga un plus de savoare relatiei. Iar, increderea reciproca si sentimentele constituie fondul acestor detalii si desavarsesc totodata buna voastra desfasurare in dormitor.
Conformismul social determina in fapt blocajul din intimitate, cu care se confrunta adesea multi dintre noi. Mai exact, problema este de a converti cu usurinta comunicarea sociala destul de rigida si conventionala, in cea flexibila de cuplu. Spatiul intim este pana la urma un suport emotional, o motivatie pentru a fi exact asa cum simti ca vrei sa fii. Cand vei descoperi metodele potrivite si forta necesara sa fii tu insati, vei descoperi implinirea afectiva.
Un articol de... Alina Boicu
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment