Thursday, August 17, 2006

Poliţiştii scoţieni îşi fac coming out-ul pentru a pune capăt homofobiei


Site-ul Scotmen.com relatează că peste 20 de poliţişti din localitatea Lothian and Borders din Scoţia au declarat că sunt gay sau bisexuali într-un chestionar care este parte dintr-un program menit să combată homofobia în rândurile forţelor de ordine.

Asociaţia Poliţiştilor Gay a declarat că rezultatele sondajului arată că poliţiştii sunt dispuşi să fie deschişi în privinţa sexualităţii lor în ciuda temerilor că le-ar putea afecta carierele. Asociaţia crede de asemenea că rezultatul acesta va încuraja mai mulţi membrii ai comunităţii gay să se alăture forţelor de ordine.

Un număr de 14 din cei 2819 poliţişti care au raspuns chestionarului au declarat că sunt gay sau lesbiene, în timp ce 11 au spus că sunt bisexuali. Dintre angajaţii aferenţi poliţiei, în total 1211 persoane, 11 au declarat că sunt gay sau lesbiene şi încă 7 că sunt bisexuali.

Inspectorul David Lyle, ofiţer la poliţia din Lothian and Borders şi coordonator pentru Asociaţia Poliţiştilor Gay crede că un număr de 1600 din totalul de 15 mii de poliţişti scoţieni sunt gay sau bisexuali, dar că majoritatea îşi pastrează sexualitatea secretă.

Cu toate acestea, 53,5 la sută dintre cei anunţaţi au hotărât să nu răspundă la sondaj, 39,1 la sută au spus că sunt heterosexuali, în timp ce încă 6,4 la sută au ales să nu raspundă la întrebare.

No comments: