Tuesday, August 29, 2006

Mahmureala, dusmanul de dupa...


Dedicatie Prietenilor mei LEO&CLAUDIU
Ai baut prea mult aseara? Te simti ca si cum in capul tau e o turma de elefanti care tot alearga si se izbesc de tamplele tale? Ai stomacul in gat si casa se invarteste cu tine? Mda...mahmureala...ce frumos ar fi sa nu apara de fiecare data cand bei un paharel in plus!

Daca tot ai putut tine ochii deschisi pana aici, citeste in continuare cateva remedii pentru "dimineata de dupa".

Apa. Da, apa simpla. Desi cand dadeai pe gat pahar dupa pahar spuneai , probabil, ca apa e bautura buna de recomandat altora, afla ca te poate ajuta. Ceea ce simti cand te trezesti din betie e cauzat, printre altele, de deshidratare.

De aceea, inainte de a te baga in pat, daca reusesti sa iti amintesti, atat ce spun eu acum, cat si unde e patul, incearca sa bei apa. Astfel nu vei suferi de deshidratare, apa ajutand in plus si la curatarea organismului de licoarea bahica. Daca poti, e foarte bine sa incluzi, printre paharele cu alcool si cateva cu apa... dar e greu de facut asta. Ce petrecere e aia in care tu te duci sa mai bei un pahar cu apa din cand in cand? Totusi, e bine de stiut.


O alta metoda sa eviti mahmureala e sa mananci, atat inainte de a bea, cat si in timp ce te distrezi. Evita cafeaua! Desi ar parea ca e singurul lucru care te poate pune picioare, cafeina nu face decat sa te deshidrateze mai mult. In plus, nu face deloc bine stomacului tau care si asa sufera de pe urma halbelor baute inainte.

Urmeaza-ti setea! Nu, nu e reclama, e un sfat. Dac ti-e sete, nu te de inlaturi. Bauturile create special pentru sportivi sunt bune, sucurile naturale, de preferat din citrice, sunt iarasi recomandate. Nu te apropia insa de bauturi carbogazoase, altfel tot stomacul sufera.


Mierea poate ajuta de asemenea. Cateva lingurite in ceai sau apa cu lamaie pot fi de mare ajutor, calmandu-ti gatul. Putina paine prajita, fara gem sau unt, e iarasi indicata, mai ales daca e insotita si de niste fructe. Vitaminele nu fac niciodata rau.

Daca poti, incearca sa dormi. Evita camerele luminoase si calduroase. Odihneste-te si foloseste si o compresa cu apa rece pe frunte pentru a linistii elefantii aia de care vorbeam mai sus. Daca ai ghinionul sa te duci la munca... pai... asta e... esti pe cont propriu.


Ultimul sfat, cel care functioneaza garantat intotdeauna, este foarte simplu: Nu mai bea (atat)!

No comments: