Monday, August 21, 2006

Sexul nu e de ajuns...

Cred ca o relatie bazata pe sex poate exista numai intre o femeie si vibratorul sau. In rest, o legatura intre doi oameni trebuie sa insemne mai mult de atat... sau nu se poate numi "relatie".

In mintea mea a reduce toata avalansa de sentimente, de emotii, de bucurii, de suparari la o penetrare si un (eventual) orgasm este ingrozitoare. In egala masura cred ca este imposibil ca doi oameni sa aiba o asemenea legatura (nici nu stiu cum sa o numesc).

Sa faci sex o data, de distractie, cu un necunoscut, e una. Dar sa te intalnesti constant cu un barbat cu care sa nu schimbi o vorba, ci doar sa iti scoti hainele de pe tine si sa faci sex e cu totul altceva. Consider ca este imposibil ca macar unul din cei doi parteneri sa nu sfarseasca prin a suferi, sa nu ajunga sa tina la celalalt in timp ce acesta din urma nu se bucura decat la vederea asternuturilor. Iar de cele mai multe ori, cele care sufera sunt femeile.

Nu inteleg de ce Dumnezeu ne-a facut atat de diferiti: noi, evele, predispuse sa iubim, iar ei sa ne faca sa suferim. Noi sa le facem placere si sa ne dam silinta sa-i facem fericiti, ei sa faca tot posibilul sa ne calce pe mandrie si pe inima. De unde satisfactia asta? De unde bucuria de a face rau persoanei care te iubeste?

Sexul nu e de ajuns...Situatia nu este chiar atat de trista atunci cand ambii parteneri isi doresc o asemenea relatie... insa de cele mai multe ori nu alegem sa avem o relatie de dragul sexului ci, dimpotriva, sa facem sex (si numai sex!) de dragul relatiei!

Te trezesti antrenata intr-un joc in care celalalt nu are idee despre viata ta, nu stie ce probleme ai, ce iti doresti sau nu de la el... nu pentru ca nu poate, ci pentru ca nu il intereseaza. Te minti singura ca reprezinti pentru el mai mult decat corpul anexat vaginului si sanilor; incerci sa cladesti o punte intre vietile voastre, o punte care, precum manastirea lui Manole, se prabuseste noapte de noapte cand el ajunge acasa obosit si nu mai are putere decat pentru sex. Te saruta si te conduce plin de tandrete catre pat iar sufletul tau jubileaza la gandul ca te iubeste si vrea sa fie cu tine.

Iubirea inseamna sa te tina in brate si sa iti vorbeasca si dupa ce faceti sex. Iubire inseamna sa renunte la sex si sa-si foloseasca acel ultim fragment de energie pentru a te intreba ce mai faci. Pur si simplu "Ce mai faci?"... e de ajuns pentru a stii ca macar il intereseaza.

Barbatul antrenat intr-o relatie in care vrea doar sex nu se intereseaza ce se intampla in viata ta; nu-i pasa daca te-ai certat la pranz cu mama ta, sau daca nu ti-a iesit supa de pui la care ai muncit 2 ore. Nici nu afla aceste detalii despre viata ta. Iar daca intreaba "din greseala" ce ai facut in ziua respectiva, nu este atent atunci cand ii raspunzi.

E trist. Si e tragic ca 90% dintre noi traim asemenea relatii bazate pe sex si nici macar nu realizam. Ne resemnam la gandul ca avem o viata agitata (atat noi, cat si ei) si ca nu e timp pentru iubire. Paradoxal, ne bucuram cand "facem dragoste"... asa, fara cuvinte, apoi adormim imbratisati. Nu pentru ca vrem, ci pentru ca nu avem de ales...

Un articol de Oana

No comments: