Tuesday, August 29, 2006

Incalzirea tricepsilor

Exista multe exercitii care pot ajuta la o dezvoltare corecta a tricepsilor, dar pentru cineva care este neantrenat sau tocmai a devenit constient de nevoia de a-si lucra muschii exercitiul urmator este numai bun. El ajuta atat la o incalzire treptata a tricepsului, dar si protejeaza tendonul care leaga acest muschi de cot. Pentru cei dintre voi mai experimentati, acest exercitiu nu aduce nimic nou.



Exercitiul este foarte simplu: aplecati trunchiul la un unghi de aproximativ 90 de grade si, tinand genunchii putin flexati, executi extensii tinand in maini cate o gantera. Ai grija ca greutatea ganterei sa nu fie foarte mare, altfel iti vei tensiona excesiv muschii.


Exercitiul este foarte util si pentru a invata cum se simte tricepsul atunci cand este tensionat. Asa cum am spus mai sus, exercitiul nu va mari masa musculara a tricpsului, dar ajuta la o mai buna cunoastere a modului de functionare a acestuia.


Dupa ce vei fi invatat cum se simte tricepsul incordat, vei vedea ca exercitiile clasice de intretinere a acestei grupe de muschi se vor simti cu totul diferit.

No comments: