Thursday, August 03, 2006

Decodarea scuzelor de despartire

`Nu esti tu de vina, eu sunt`. `Am nevoie de spatiu`. ` E o perioda
incarcata la serviciu`. Te-ai intrebat vreodata ce gandesc de fapt barbatii atunci cand arunca in eter cu motive grele de despartire? Pentru lamuriri citeste randurile urmatoare:

El spune: `Nu esti tu de vina, ci eu.`

Traducerea: Asta inseamna ca tu esti de vina, sustine un profesor de psihiatrie de la Universitatea Brown. Nu esti pe gustul lui si poti la fel de bine sa-ti vezi de drumul tau. Prafuindu-l pe acest George Costanza clasic, el incearca sa amelioreze lovitura. Dar inainte de a te simti atacata, considera-i aceasta incercare de a-si asuma vina - pe care nu ar face-o decat daca nu te-ar respecta; barbatii spun ca pastreaza aceasta replica pentru femeile pe care le considera ca meritand si cu care si-ar dori sa ramana intr-o relatie de prietenie.


El spune: `Am nevoie de spatiu.`

Traducerea: Il scoti din sarite. Multi dintre barbati au un puternic sentiment de independenta si atunci cand incearca pierderea autonomiei, reactioneaza ca orice animal tinut in cusca si deci, fireste, vrea sa scape! Se poate sa fie faptul ca relatia inainteaza prea repede sexual sau emotional ori va vedeti prea des. In unele cazuri, cativa pasi inapoi - oferindu-i spatiu, pot minimaliza claustrofobia sa in fata relatiei.

A fi indragostit este o forma a lipsei de control. Daca el nu e obisnuit cu asta, exista sanse mari ca atunci cand va incepe
apropierea sa aiba tendinta de a se indeparta. Astfel se explica de ce sunt unii care suna de 3 ori pe zi, te viziteaza in fiecare seara si apoi iti spun ca ii coplesesti! Daca se eschiveaza in fata unor angajamente, cateodata, un mic spatiu il va face sa se razgandeasca. Daca speri sa intr-o minune, cel mai bine este sa-ti vezi de viata si sa il lasi singur sa se lamureasca cu privire la singuratatea pe care o va simti fara tine.

El spune: `La serviciu e aglomerat- nu am timp de o relatie acum.`

Traducerea: Nu este atat de prins de farmecul tau. La serviciu poate fi aglomerat desigur. Dar daca esti suficient de importanta pentru el, va gasi o metoda sa te includa in orarul lui. Multi barbati importanti reusesc sa imbine cariera cu o relatie. Intreaba-te: `Daca Halle Berry ar veni la usa lui, in mijlocul aglomeratiei de la birou, ar trimite-o inapoi?` Daca raspunsul este `nu`, atunci trebuie sa te intrebi de ce si-ar putea gasi timp pentru Halle si pentru tine nu. Ai de asemenea frumusete, minte, esti talentata. Daca nu iti vede meritele, atunci nu e demn de tine. Urmatorul!

El spune: `Cred ca ar trebui sa vedem si alte persoane.`

Traducerea: Ii plac partidele de sex cu tine, dar i-ar placea de asemenea, sa o faca si cu alte femei. Cand un barbat spune ca ar trebui sa va vedeti si cu altii, vrea sa vada daca esti dispusa sa il lasi sa se culce si cu alte femei, dar sa ramana nevinovat. Inca te considera atragatoare, pentru ca daca nu ar fi asa, ar incheia relatia total, vrea doar sa sa mai limiteze oblgatiile care decurg din aceasta relatie.

El spune: `Esti prea buna pentru mine.`

Traducerea: Este un prefacut si o stie. Cand un barbat spune ca meriti un iubit mai bun, fugi, da, fugi in directia opusa. Majoritatea oamenilor isi supraestimeaza valoarea. Cred ca merita mai mult sau sa fie alesi urmatorii Idoli americani. Asadar, daca un barbat iti spune ca nu merita, s-ar putea sa aiba dreptate. Prin aceasta replica individul te instiinteaza ca nu pune mult pret pe o relatie si tot ce deriva din ea: sinceritate, incredere, fidelitate.

In concluzie: crede-l si multumeste-i pentru ca te-a salvat de la
mizerie.

No comments: