Friday, August 11, 2006

Emanciparea barbatilor ...


Acest articol il dedic unui prieten... Fotomodel...
Metrosexualismul este doar unul din curentele care a pus stapanire rapid asupra barbatilor. Intalnim tot mai des barbati epilati care acorda o atentie speciala ingrijirii tenului si care pot discuta cu tine ore in sir despre masti, balsamuri si diverse alte produse dedicate parului. Acum se pare ca un alt curent isi face incet incet simtita prezenta. Este vorba despre barbatul “smoothie”, care nu locuieste neaparat in mari metropole si ale carui griji privind modul in care arata sunt mult mai numeraose si mai accentuate decat ale simplului metrosexual.

Barbatul smoothie, cum a fost el denumit de Heather Havrilesky de la revista online Salon, este un metrosexual mai... evoluat. Ca si stramosul sau, el este preocupat de ingrijirea personala. Diferenta este ca barbatul smoothie duce aceasta preocupare la extrem: el nu isi doreste doar sa mentina aparentele, ci vrea ca aparentele sa fie cat mai reale. Este extrem de meticulos, acorda o atentie exagerata detaliilor si este la curent cu tot ceea ce este nou in moda. Zilele in care pedichiura sa nu arata impecabil sau cele in care noile sale suvite nu se aseaza cum trebuie sunt adevarate zile negre pentru smoothie si prilej de depresie.

Nu vei gasi niciodata in dulapul său haine care nu sunt de firma, iar in dulapiorul de la baie vei descoperi mai multe produse cosmetice decat ai tu. Nu cauta (cu lumanarea) un fir de par pe corpul său pentru ca nu vei gasi. Nici nu e cazul sa faci pe detectiva sperand ca vei gasi un coltisor dezordonat in casa lui pentru ca vei fi dezamagita.

Emanciparea barbatilor
Preocuparea pentru felul cum arata nu este singurul aspect cu care barbatii au fost contaminati. Ei au inceput sa realizeze si activitati care obisnuiau sa ne defineasca pe noi… si numai pe noi. Meserii care pana nu demult erau exclusiv dedicate femeilor, acum au devenit o moda printre barbati: asistent medical, secretar, make up artist, stilist. Avem si “mame” barbati care isi iau concediu postnatal in locul sotiei pentru a se dedica in intregime odorasului(culmea , mi s+a recomnadat si mie de o foarte buna prietena...poate vrea sa imi ajunga consoarta).

Partea proasta pentru femei este ca, acum barbatii au inceput sa se initieze in tainele lor, ajungand sa cunoasca trucurile feminine. O simpla agitare a pletelor de leoaica, un zambet plin de subintelesuri, un decolteu la vedere nu il mai dau pe spate pe partener si cu greu reusesc sa opreasca un cascat impertinent ce te anunta ca a mai vazut asta si in filme, asa ca ai face bine sa gasesti alte tactici.

Nu numai ca au copiat calitatile , dar au inceput sa capete si problemele noastre extreme. Avem tot mai multi barbati bulimici, anorexici sau ortorexici(cati cunosc eu.....).

Cred ca barbatii au devenit constienti de puternica influenta a femeii si intrucat Infernul sunt ceilalti s-au hotarat sa treaca de cealalta parte a baricadei, sperand ca aceasta schimbare le va face viata mai usoara.
Oare?...

No comments: