Poate ca multi dintre voi considera ca moda e domeniul femeilor. Dar sa fim sinceri, nu e asa. Nu pierdem noi chiar atat de mult timp prin magazine weekend de weekend, cumparand in nestire, dar aspectul acesta ne intereseaza totusi. E adevarat ca de multe ori iubita sau o prietena ne ajuta sa ne alegem hainele, si nu ma refer la un simplu tricou, dar trebuie stiut ca nu e asa un mare secret alegerea si asortarea hainelor. Trebuie tinut cont doar de cateva ponturi.
Exista o parere, oarecum des intalnita, conform careia culorile deschise sunt mai degraba potrivite primavara si vara, mai ales in ceea ce priveste pantofii. Pantofii albi sunt clar o alegere speciala, dar asta nu inseamna ca nu pot fi purtati si toamna, atata timp cat si restul hainelor se asorteaza. In plus, pantofii albi presupun o grija in plus tocmai din cauza culorii care necesita mare atentie in ceea ce priveste murdaria.
Pentru ca tot veni vorba de asortat, regula "pantofii si cureaua trebuie sa aiba aceeasi culoare" nu este valabila. De fapt, nu trebuie sa porti de fiecare data doar haine si accesorii care sa aiba aceeasi culoare, si probabil ca nici nu o faci, dar trebuie sa stii ca hainele si accesoriile trebuie asortate din punctul de vedere al culorii alegand de fiecare data obiecte de imbracaminte in culori din aceeasi gama. Daca iti place sa te imbraci in maro, alege nuante diferite pentru pantaloni si camasa. Sa apari imbracat cu pantaloni maro, camasa maro, pantofi maro e cam....lipsit de imaginatie sa zicem.
O alegere buna ar fi sa combini culori precum maro, verde si portocaliu, dar ai grija la nuante. Sa nu fie tipatoare, prea aprinse. Prietena ta va stii oricum sa le potriveasca. Asadar, nu uita, culorile sa fie din aceeasi gama, in tonuri diferite si ai grija sa nu fie unele prea sterse si altele tipatoare.
In ceea ce priveste modelele, multora le e frica sa le combine. Dar lucrurile sunt si aici destul de simple. Culorile ambelor modele (dungi, carouri, imprimeuri diverse etc) trebuie sa aiba tonuri apropiate, dar nu trebuie sa fie obligatoriu identice. De asemenea, cand combini doua modele, ai grija ca unul dintre ele sa fie ceva mai subtil. Spre exemplu, o camasa cu dungi se potriveste de minune cu o cravata in patratele, ambele din aceeasi familie de culori. Conditia e, asa cum am spus, ca unul dintre modele, in acest caz al cravatei, sa fie mai putin "intens", mai subtil.
Butonii si acul de cravata nu sunt depasite. Doar pentru ca sunt considerate accesorii clasice pentru un barbat, asta nu inseamna ca nu mai trebuie folosite. Daca au ajuns sa fie numite calsice, cu atat mai bine. Butonii trebuie purtati doar daca mansetele manecilor camasii o cer. Iar o camasa care necesita butoni nu merge nicodata cu blugi... asta e clar. In ceea ce priveste acul de cravata, acesta este mult mai des intalnit, spre deosebire de butoni. Totusi, un ac de cravata trebuie ales cu grija, existand acum o gramada de modele si fome. Chinezariile ieftine nu sunt o optiune. Mai bine fara ac de cravata decat cu o astfel de tinichea pe piept. Butonii si acul de cravata sunt potriviti in cazul tinutelor formale, la petreceri foarte elegante, dand un plus de clasa celui care ii poarta.
Una dintre greselile care se fac in privinta accesoriilor este cea conform careia ceasurile cu bratara metalica se potrivesc la orice tinuta. Nimic mai fals. Desi un ceas care are curea metalica se asorteaza perfect la tinutele casual, de zi cu zi, sau chiar la tinuta de business pe care o porti zilnic la birou, cureaua de piele este singura potrivita in cazul tinutelor elegante.
Dupa cum vezi, nu e foarte greu sa it alegi hainele si accesoriile in functie de culori si modele. In plus, daca iti place cum iti sta, atat timp cat tinuta respectiva se potriveste mediului in care o vei purta, nu e cazul sa iti faci probleme. Oricum, iubita ta va fi in preajma sa te traga de urechi cand calci in strachini si te duci in blugi si camasa cu cravata la cine stie ce intalnire.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment