Friday, August 11, 2006

Sex de dragul lui...

Sexul (a se citi “a face dragoste”) este o manifestare a iubirii pe care o porti pentru cel ce iti sta alaturi la bine si la greu. Uneori este folosit ca instrument pentru obtinerea placerii, dar aceasta situatie nu reprezinta obiectul acestui articol. Apar deseori situatii in care unul da mai mult decat celalalt.

Desigur, nu poti masura pe cantar fiecare particula de iubire pe care o daruiesti sau o primesti pentru a trage linie la sfarsit si a spune: “Imi esti dator cu 3 decilitri de iubire”.

In fiecare relatie balanta inclina intr-o parte sau in cealalta. Este insa important sa mentii cat de cat echilibrul si sa nu lasi balanta sa atarne permanent intr-o singura parte. Atunci cand se intampla asa ceva, apare “futangeala afectiva”, asa cum bine spunea H. Fielding (am devenit obsedat de “Jurnalul lui Bridget Jones”cum zicea si Roxa). Tu il iubesti iar el profita pe saturate de sentimentele si corpul tau. Te trezesti facand sex stand in cap, nu pentru ca asa vrei, ci pentru ca asa are el chef. Incepi sa accepti fel si fel de propuneri ciudate doar pentru a-i face placere celui pe care il iubesti.

Sex de dragul lui – cu el
Iti place sa faci dragoste, sau cel putin asa credeai. Insa apar momente in care pur si simplu nu ai chef. Esti obosit/a, esti preocupat/a de nu-stiu-ce-problema si numai la sex nu-ti sta capul. El vrea iar tu (in numele iubirii!) te conformezi.

Alteori, vrei, dar se pare ca el/ea a ratat lectia preludiului si te trezesti ca gemi, dar nu de placere ci de durere. El/ea se preface ca nu te aude, sau nu intelege si continua.

Te trezesti facand sex de dragul lui/ei de fiecare data, iar sincer, activitatea a inceput chiar sa iti displaca pentru ca nu reusesti niciodata sa te bucuri de orgasm, sau de activitate in sine. Ajungi la concluzia ca sexul nu este atat de important intr-o relatie (nu pentru femei in orice caz) ci sunt mult mai importante nobilele sentimente pe care le impartiti. Sigur ca da…(oare de ce sunt de acord cu aceasta opinie? Roxa ce zici......)

Sex de dragul lui – cu altul/alta
La acest capitol nu pot comenta din experienta proprie si nici din a celor din jurul meu. Am citit prin reviste despre asemenea situatii, am vazut in filme, dar tind sa cred ca este doar o legenda, produsul imaginatiei unor minti nu foarte sanatose. Imi este teribil de greu sa cred ca un barbat, un om, ar fi suficient de egoist si de bolnav incat sa ii ceara iubitei sale sa faca sex cu un alt barbat (sau femeie) doar pentru amuzamentul lui(dar se intampla pt. ca mi s-a cerut sa particip la astfel de relatii..). Daca si ea isi doreste asa ceva, atunci e alta mancare de peste. Este una sa privesti filme XXX in care niste oameni supradotati fac asa ceva de dragul banilor, iar cu totul altceva sa vrei sa pui in practica. Cred ca ar trebui specificat in josul ecranului “a nu se incerca acasa”.

Nu merita sa faci totul in numele iubirii. Cel putin nu atunci cand esti singurul/a care daruieste dragoste, iar balanta despre care vorbeam la inceput da semne ca se va pietrifica in pozitia “Numai talerul tau e plin”. Atunci cand te trezesti ca faci totul de dragul său fără a găsi placere in respectiva activitate, trebuie sa incepi sa te gandesti si la tine, sa devi putin mai egoist/a, sa fugi de pe tabla ei/lui de sah in care tu esti pionul vesnic sacrificat, iar el/ea este singurul/a care muta piesele.

No comments: