Thursday, August 17, 2006

Doi adolescenţi gay au fost bruscaţi şi amendaţi de poliţie

Doi tineri au fost amendaţi şi bruscaţi de poliţie pe 27 iulie în jurul orei 11:30 dimineaţa după ce s-au îmbraţişat, s-au ţinut de mână şi s-au sărutat într-un parc public din Bucureşti.

Potrivit site-ului bloggernews.net, cei doi băieţi pretind că au fost supuşi la violenţă fizică şi la ofense de către poliţişti şi de către gardienii parcului, care i-au abordat sub pretextul că vor să le verifice buletinele. După ce i-au bătut, unul dintre poliţişti a spus, conform celor doi, "Ar trebui să vă pun catuşele şi să vă f** până când vă vindecaţi." Cei doi tineri au fost amendaţi fiecare cu câte 500 de mii de lei pentru că au "perturbat liniştea publică." Tinerii consideră acesta acuzaţie nefondadă şi un act de discriminare pe baza orientării sexuale, având în vedere că un cuplu heterosexual nu a fost sancţionat pentru fapte similare la o mică distanţă de cei doi băieţi gay.

"Nu voi uita niciodată cu cîtă ipocrizie ne-au spus că nu vor decât să vadă buletinele noastre, că îşi fac doar meseria, când la 10 metri distanţă, o fată şi un băiat făceau sex în boscheţi", a declarat unul dintre cei doi băieţi.

No comments: