Wednesday, June 14, 2006

Cat de mult conteaza sexul?



O activitate sexuala regulata cu partenera/ul (aceeasi de fiecare data) poate avea beneficii uimitoare. Crezi ca le stii pe toate? Citeste mai departe si vei fi uluit. Stim ca nu ai nevoie de motive in plus pentru a pune osul la bataie, dar tuturor ne prinde bine o reconfirmare din cand in cand.


Sanatate

Conform numeroaselor studii, o persoana care face dragoste regulat este mai ferita de gripa, raceala si diverse alte boli decat cele care se multumesc cu abstinenta. Acest fapt se intampla deoarece sexul intareste sistemul imunitar, marind capacitatea organismului de a se proteja prin anticorpi. In plus, nivelul cortizolului este micsorat, cortizolul fiind hormonul ce sta la baza oboselii.

Riscul atacului de cord in cazul barbatilor care fac sex de 3-4 ori pe saptamana este aproape minim. Nivelul colesterolului este reglat, iar probabilitatea de a avea probleme cu prostata este mult diminuata. Mai mult, in timpul actului sexual, organismul produce endorfina, “hormonul optimist”. Si cum vestile bune vin impreuna, simtul mirosului devine mai dezvoltat – acum inteleg de ce se descurca atat de bine animalele – rezistenta la durere devine mai mare, iar digestia se realizeaza mai bine.


Cat de mult conteaza sexul?Exercitiu fizic

Arzi in jur de 200 de calorii in numai jumatate de ora de “exercitiu” intens, iar bataile inimii pot creste de la 70 la 150 pe minut! In plus, sexul pune in miscare toti muschii. Exista un tratament preferential pentru muschii din regiunile cele mai solicitate.

La barbati, sexul stimuleaza productia de testosteron, fapt ce are drept rezultat concret intarirea oaselor si a muschilor.


Somn

Ai probleme cu somnul? Nicio problema, sexul iti vine in ajutor si in aceasta situatie. Dupa o portie copioasa servita la pat, vei dormi ca un bebelus. Explicatia: creste nivelul oxitocinei, aceasta actionand ca un tranchilizant. Atentie! Se elibereaza fara prescriptie medicala.


Piele

Un lucru e sigur: vei spune adio cosurilor. Datorita productiei de progesteron, acneea va deveni istorie. Mai mult, este stimulata productia de colagen, fapt ce se traduce prin piele mai frumoasa.


Ceilalti

Persoanele care nu au o viata sexuala regulata pot fi usor depistate, deoarece sunt mai usor iritabile, sunt mai predispuse la depresii, sunt mai imbatranite



Vesti bune de pe coasta vecina

Sexul presuspune existenta a doua sau mai multe persoane, asa ca nu numai barbatii au dreptul la mici avantaje. Si femeilor le este rezervata o mica bucata de paradis, deoarece sexul le face mai putin iritabile si ami putin tafnoase, SPM nu mai este atat de crunt, durerile din timpul perioadei dificile sunt mai mici, pielea devine mai catifelata. Prima parte, cea cu iritabilitate ma face sa cred ca sexul este o inventie masculina.



Atentie!

Beneficiile mai sus prezentate sunt rodul unei activitati sexuale regulate (aproximativ 3 ori pe saptamana) cu o partenera stabila. Mai exista o conditie – usor de atins, de altfel – actele sexuale sa fie in marea lor majoritate finalizate prin orgasm.

No comments: