Friday, June 16, 2006

Eduard Gabia prezinta la Centrul National al Dansului

My presence-proof of time & Bonus

Eduard Gabia, performer si coregraf prezent in ultimii ani pe cateva scene importante din Europa, prezinta la Centrul National al Dansului, vineri 16 si simbata 17 iunie, de la orele 21:00, premiera piesei My presence - proof of time.

Piesa fost prezentata ca work-in-progress in cadrul Platformei Balcanice a Dansului Contemporan, iar premiera a avut loc la Kaaitheater Bruxelles in 21 si 22 aprilie 2006, urmind sa fie prezentata in luna octombrie a acestui an la teatrul Dance Theater Workshop din New York.

In partea a doua a serii Eduard Gabia prezinta solo-ul Bonus, remarcat pe scena de la Hebbel Theater, in cadrul festivalului Internationales TanzFest Berlin 2002, unde a stirnit reactii si dezbateri aprinse despre atitudinea transanta a discursului sau artistic.

"Bonus" propune un spatiu in care lumina este folosita ca element de dematerializare a imaginii, iar sunetul face obiectul miscarii in spatiu, devenind un element "coregrafiat", aflat permanent intr-o relatie sensibila cu corpul artistului.

Considerat un solo controversat si incitant prin care Eduard Gabia "se joaca" cu perceptia receptorului si isi redefineste estetic o pozitie puternica fata de universul sau real, "Bonus" a fost prezentat la Centre Culturel "Andre Malraux" din Nancy (Franta), la TanzQuartier Wien (Austria), in cadrul Festivalului "Stage in Motion, Four + Four Days in Motion" de la Praga si in cadrul festival ImpulsTanz Viena.

Cinta (este solistul vocal al trupei de rock alternativ Second-Hand Band), face teatru (Home Theater) si joaca in film (rolul principal in Cover Boy, in regia lui Carmine Amoroso).

Eduard Gabia este absolvent al Liceului de coregrafie "Floria Capsali" din Bucuresti. Din 1996 activeaza ca dansator si coregraf independent.

A fost bursier al T-Junction din Viena si a studiat cu coregrafi precum Florin Fieroiu, Mihai Mihalcea, Cosmin Manolescu, Margarida Bettencourt, Paulo Henrique, Mark Tompkins, Damiano Foa, Laura Simi, Gigi Caciuleanu, Karine Ponties, Milli Biterli, Daniel Aschwanden, Lisa Race, Donna Uchizono si Ivan Wolf.

Recent Eduard Gabia a colaborat cu coregrafii germani Thomas Lehman, Thomas Pliscke si Katrin Deuffert. Lucrarile sale sunt invitate in festivaluri de dans precum: Paris Quartier d'ete, Internationales TanzFest Berlin si ImpulsTanz Viena. Recent a fost selectat de un juriu international pentru a fi invitat in calitate de artist in rezidenta la
Tanzquartier Wien (septembrie-octombrie 2006).

My presence - proof of time
solo creat si interpretat de Eduard Gabia
muzica: Nine Inch Nails
coproductie: Kaaitheater Bruxelles, Centrul National al Dansului - Bucuresti
cu sprijinul: Pro Helvetia - programul Cutural Elvetian in Romania, Solitude Project


Bonus
solo creat si interpretat de Eduard Gabia
muzica: Tricky
productie: Centrul MAD, Fundatia Proiect DCM
cu sprijinul Fundatiei Concept


Biletele se pun in vinzare cu o ora inaintea inceperii spectacolului, loxcurile fiind limitate.
Pret: 8 RON / bilet.
Tarif redus: 6 RON / bilet

No comments: