Monday, June 12, 2006

Incursiune in mintea femeii...

intr-o dimineata cand ma plictiseam in apartamentul prietenei mele am zis sa arunc o privire peste vraful ei de reviste. Mare mi-a fost mirarea cand am observat ca pretioasa ei colectie de reviste cuprindea in mod egal reviste de barbati si reviste pentru femei. Somnoros si oripilat am intrebat-o: “De ce?” Mi-a raspuns nonsalant ca vrea sa stie cum gandesc barbatii si acesta este modul cel mai usor. Asa ca am rasfoit si eu cateva reviste pentru doamne si domnisoare si iata ce am aflat.

Evident ca prima data am deschis la rubrica de sex sa vad daca prietena mea invata de acolo ce si cum sa faca. Trebuie sa recunosc ca am pornit cu stangul. Am aflat dintr-o revista sexoasa ca femeile ar trebui sa isi scrie pe corp cu markerul zonele pe care le doresc atinse. Titlul ar fi trebuit sa fie: strategia sigura de a-i taia cheful. Simpla idee de a linge si de a mirosi carioca ma oripileaza, iar ideea ca o femeie nu stie cum sa ii sugereze subtil iubitului ce isi doreste, mi-a trezit compasiunea.

Incursiune in mintea femeiiCel mai tare m-a amuzat un articol despre semnificatia sexuala a gesturilor unui barbat la prima intalnire. Cica nu ar mai adevarata ideea ca daca ai nasul mare sau numar mare la pantofi esti si bine dotat. Acum femeile pot verifica altfel: daca un barbat lasa bacsis prea mic chelnerului, atunci are penisul mic. Sau daca ai cardul gol, atunci esti steril. Daca vrei sa incerci restaurant nou, iti place sa te culci cu virgine sau daca te chinui prea mult sa ii gaseasti un taxi, atunci nu esti in stare sa ii oferi un orgasm.

Imi place foarte mult feminismul de care dau dovada revistele pentru reprezentantele sexului frumos: “Iar daca ii imobilizezi mainile, se va simti ca o jucarie in mana ta. Ceea ce, de fapt, si este, nu-i asa?”

Am gasit si afirmatii imbibate de adevar... evident: "Adica, daca o sa te imbraci si o sa te coafezi ca Madonna, nu inseamna ca o sa ai si succesul ei." (Andreea Esca, The One, februarie) Si daca ma imbrac ca Brad Pitt, e valabila situatia? Cum de nu mi-am dat seama mai devreme...

In caz ca nu ati aflat inca si un barbat poate fi "dramuit" sau cel putin asa afirma Catinca Roman: "Am acelasi timp ca oricare femeie: 24 de ore. Si-l dramuiesc cu grija (si timpul si barbatul)".

Daca intentionati sa faceti un cadou prietenei si dupa cateva luni de economisire va hotarati sa aruncati banii pe un gadget, nu va bazati optiunea pe caracteristicile tehnice. Am aflat dintr-o alta revista de femei in care se dezbatea intens problema noilor tehnologii in privinta... culorii. Dupa 2 pagini mari si late de descriere, a urmat si concluzia: pe femei nu le intereseaza aparatul in sine. Important este sa fie modern si... colorat. Asa ca daca prietena iti arunca in cap cu PDA-ul gri e clar: nu se potriveste in poseta ei roz! Macar autoarea articolului asta a fost sincera...

Ca un adevarat manifest impotriva violentei domestice am aflat dintr-ul Bolero mai vechi, octombrie cred: "Dar ce conteaza bataile, cand iti sunt administrate de bateristul de la Motley Crue?". Oare toti bateristii fac exceptie?

Am zis sa intru si pe un site pentru femei, asa ca am verificat unul dintre site-urile cu trafic greu. Am intrat pe sex (din greseala, evident). Si am vazut poza redactoritei care se ocupa de sectiune. M-a apucat tremuratul, m-au cuprins fiorii… Prima intrebare care mi-a venit in minte a fost: este o ea sau un el? Si a doua: ea are o viata sexuala? Cam atat din mica mea incursiune. Am avut destule socuri. Revin la reviste pentru barbati.

No comments: