Friday, June 16, 2006

Expozitie de pictura Ruxandra Papa




Marti, 20 iunie 2006, ora 18, la Caminul Artei, are loc vernisajul expozitiei de pictura a Ruxandrei Papa. La vernisaj va vorbi criticul de arta Alexandra Titu. Expozitia este deschisa zilnic, intre orele 10-18, in perioada 20 iunie-03 iulie 2006.

Lucrarile artistei Ruxandra Papa se gasesc in colectii particulare din
tara si strainatate.

Artista a absolvit Institutul de Arte Plastice "N.Grigorescu" Facultatea de Arte Plastice, sectia Pictura Monumentala, din Bucuresti, promotia 1985. Din 1983 este prezenta cu regularitate in saloanele oficiale, municipale si republicane de pictura, iar din 1991 este membra a Uniunii Artistilor Plastici din Bucuresti.

A expus atat in tara, cat si in strainatate, avand expozitii personale in Bucuresti, Munchen, Venetia, Copenhaga, etc.

"Ruxandra Papa se inscrie intr-o traditie a investirii obiectului reprezentat cu o intensa capacitate de semnificare.....

La fel ca alte gesturi ale artei postmoderne, demersul Ruxandrei Papa aseaza imaginea artistica in seria obiectelor culturale care tind sa condenseze cat mai mult continut cultural, aderent pe un nucleu semantic pe care il aduc, protejandu-l tocmai prin jocul suprapunerilor lor de la manifestare in forma explicita a unei picturi expozitive"

No comments: