Monday, June 12, 2006

Cum sa treci peste o despartire...

1. Sa nu o/il mai cauti – macar o perioada…

Nu iti face speranta ca daca te va vedea din nou se va reaprinde scanteia, asa ca nu ii face vizite intamplatoare si nu cauta motive sa o suni. Incearca nici macar sa nu te gandesti la ea/el, pentru ca ti se va prelungi agonia.Asta o stiu pe propria piele prea bine si stie si Roxana...

2. Sa nu iti ascunzi suferinta – fata de cei apropiati

E ok sa plangi, sa fii suparat, irascibil si nu poti reprima aceste sentimente! Primul pas catre vindecare este sa accepti ca este normal sa suferi. Ai investit timp, iubire si pasiune in aceasta relatie si nu trebuie fii intr-o dispozitie de milioane. Cei apropiati te vor intelege si te vor ajuta. Mai mult, te vei elibera de gandurile negative si vei putea merge mai departe

3. Sa nu te invovatesti.usor de zis...

Nu inventa scenarii in care tu esti personajul negativ care a dat totul peste cap. O relatie presupune existenta a doua persoane, iar daca nu a mers intre voi inseamna ca, pur si simplu, nu mai sunteti compatibili.

4. Sa nu incepi sa o/il urasti.Cum as putea sa urasc ceva ce iubesc?
Daca tu nu esti personajul negativ, asta nu inseamna automat ca ea/el este scorpia incapabila de a-ti raspunde la sentimente. Asa ca nu cauta alinarea in ganduri de razbunare, oricat de dulci ar fi ele. Daca vrei intr-adevar sa te razbuni gandeste-te ca toate clipele fericite petrecute impreuna se vor intoarce impotriva ei.

5. Sa nu te izolezi.Dar daca asa ma simt mai bine...

Exista numeroase alte mici placeri ale vietii care merita a fi explorate, asa ca nu iti imagina ca daca ti-ai pierdut jumatatea, viata ta nu mai are sens. Relatiile romantice sunt intr-adevar importante, dar daca viata ar depinde numai de ele atunci ea ar fi mult mai saraca in continut.

6. Sa nu incepi o noua relatie imediat

Cea mai frecventa greseala facuta de cei raniti in dragoste este aceea de a se avanta intr-o noua relatie fara a fi complet vindecati. Teama de a fi singur te face sa incerci un nou drum, impovarat fiind de un bagaj de sentimente si emotii neclarificate. Adoptand aceasta masura extrema nu vei face decat sa te ranesti pe tine insuti si pe cea care incearca sa se apropie de tine.

7. Sa nu generalizezi

Nu incepe sa judeci noile cunostinte pe baza experientei dureroase din trecut. Lasa la intrare vechile sentimente si incearca sa judeci oamenii pe baza a ceea ce sunt ei cu adevarat si nu pornind de la personalitatea fostei prietene.

Este aproape imposibil sa nu suferi dupa despartirea de cineva iubit. Sentimentele tale sunt reflectia importantei pe care a avut-o persoana respectiva in viata ta, precum si capacitatea de a te apropia de cineva. De aceea, este atat de dificil sa iti revii dupa ce persoana pe care o iubeai ti-a intors spatele. Chiar daca nu exista pastile si remedii rapide care sa te ajute, exista timpul care vine si sterge vechile dureri. Oricat de mult ar dura, in final vei putea privi in trecut fara a regreta nimic.

Oare chiar asa? Dar daca regret ca nu a mers pt. ca totusi credeam ca e THE ONE?Cum sa nu regret cand iubeam mai mult decat pe mine insumi?Asta e dedicata mie insumi dar si celor ce se simt...

No comments: