Monday, June 12, 2006

Cum iti dai seama ca esti la locul potrivit?

Este luni dimineata. Afara e intuneric, frig, bate vantul si ploua. Esti pregatit sa iesi din casa, sa infrunti cu curaj traficul, sa-ti intalnesti colegii la cafeaua de dimineata si apoi sa te apuci cu placere de treaba? Daca raspunzi „Da” fara sa eziti, atunci ai mari sanse sa lucrezi la locul potrivit.

Sigur, astfel pusa problema, este usor, insa in realitate nu este deloc asa. Ceea ce simti este construit cu multa truda dintr-o multime de alti factori.
Valorile si idealurile comune sunt piatra de incercare. Indiferent de meseria si de functia ta, ai nevoie sa crezi in ceea ce faci, iar lucrurile in care crezi trebuie sa fie similare cu cele ale colegilor tai. De multe ori auzim „asa e la noi”, dar practic este vorba despre cultura organizatiei, despre modul in care oamenii lucreaza, comunica, reactioneaza sau abordeaza problemele de zi cu zi.
Urmeaza standardele si principiile pe care te bazezi. Atunci cand succesul este definit la fel atat pentru tine, cat si pentru organizatie si stii ca poti si esti sustinut sa-ti valorifici potentialul.
Este momentul sa simti ca ceea ce faci prinde radacini si da rezultate. Simti ca progresezi si ca evoluezi profesional. Iar semnele sunt clare: esti din ce in ce mai stapan pe situatie, iti place ce faci si ceea ce faci e important. Pentru tine si pentru ceilalti. Gasesti noi modalitati de a aduce valoare, inovezi, ai viziune.
Iar daca tu stii ca ai facut o treaba buna, recunoasterea unui lucru bine facut iti va da noi aripi, oricat de modest ai fi.

Asa e sau nu? astept comentarii...

No comments: