Wednesday, June 14, 2006

Relatie stabila de... sex

Relatie stabila de... sex

Riscul si insecuritatea, doua dintre caracteristicile principale ale unei astfel de relatii, pot sa aprinda fitilul sau pot sa detoneze micuta intelegere. Faptul ca suntem invatati de mici ca sexul de dragul sexului este gresit (sau cel putin aceasta este educatia primita de fete) ataseaza relatiilor pur sexuale eticheta de fruct interzis. Si ce este mai incitant decat sa treci peste reguli?



Avantajele de a avea o/un partener/a de sex

Pentru a determina beneficiile unei relatii pur sexuale nu iti trebuie multa imaginatie. Numai visatul la asa ceva iti trezeste in minte motive: fara certuri, fara reprosuri, fara gelozie. Vei putea iesi cu baietii ori de cate ori ai chef, nu iti va verifica nimeni programul, nu va trebui sa o/il scoti prea des in oras, cadourile se exclud pentru ca s-ar putea sa ii creezi impresia ca vrei mai mult, nu iti va reprosa ca nu ai sunat/o si lista poate continua.


Dezavantajele unei relatii bazate strict pe sex

Consider ca dezavantajele unei astfel de relatii decurg in principal din lipsa onestitatii unuia dintre parteneri. Sinceritatea si transparenta scopurilor sunt, dupa mine, conditiile sine qua non ale oricarei relatii pur fizice. Sunt de parere ca orice barbat (normal) poate avea o aventuri si fara a fi nevoit sa o/il amageasca pe partener/a, promitandu-i ca ii va oferi mai mult decat un tip unic de folosinta - sexul.

Desi sexul fara intimitate nu este tocmai fantezia secreta a femeilor, ele se mai “impiedica” din cand in cand si prefera sa dea ascultare nevoilor fiziologice fara a se implica. Problema apare atunci cand partenerul promite ca va deveni un client fidel si loial in schimbul rezervarii unui loc in asternuturi. Lasand la o parte patetismul acestei situatii, amagirea partenerei poate avea consecinte dezastruoase atat asupra ei cat si asupra consumatorului in cautare de nou.

Riscul procopsirii cu o domnisoara inflacarata de promisiunile ce fusesera facuta cu o seara inainte sau in decursul mai multor nopti pline de pasiune, este foarte ridicat. Asa ca daca nu esti pregatit pentru o relatie amoroasa, marturiseste-i asta de la inceput. E posibil sa iti aprecieze sinceritatea si sa o rasplateasca.

In spatele unei povesti cu parteneri de sex, se ascund si alte probleme. Fiecare dintre parteneri doreste sa isi satisfaca propriile nevoi. Nu putem vorbi de aceeasi atentie pe care o acorzi in pat ca atunci cand esti indragostit. Se poate ridica si problema exploatarii reciproce, intrucat fiecare doreste sa obtina ceva cu ajutorul celuilalt.



Pot exista relatii stabile… de sex?

In cazul in care doua persoane se descarca impreuna de tensiunea sexuala pe parcursul unei perioade mai lungi de timp, exista o sansa foarte mare ca acea relatie sa evolueze. Suntem oameni si avem tendinta de a complica totul in jurul nostru, asa ca imi vine greu sa gred ca o relatie atat de simpla poate fi conservata in acest stadiu. La un moment dat, sentimentele se vor ivi. Sexul, orgasmul sunt experiente puternice, intense, motiv pentru care nu putem disocia trairile supraomenesti resimtite in acele momente de latura noastra afectiva. Vrand-nevrand deschiderea se produce; redirectionarea afectiunii poate fi o strategie viabila doar pe termen scurt.

In plus, s-a observat ca o femeie se indragosteste cu atat mai puternic de un barbat cu cat acesta ii ofera mai multe orgasme. Acest fapt ma conduce la concluzia ca o femeie va lua considerare plurivalenta unui barbat atunci cand observa ca are aptitudini exceptionale in dormitor.

Sexul fara intimitate este o posibilitate ce merita a fi luata in calcul. Sunt de parere, insa, ca sexul cu o partenera cu care ai de impartit ceva mai mult decat un pat o data la doua nopti este mai plin de satisfactii.

No comments: