Monday, June 12, 2006

Istoria masturbarii...sau aproape totul despre EA...

Tratatul impotriva masturbarii

In 1712 este publicat tratatul “Onania: sau pacatul ingrozitor al polutiei provocate si toate consecintele sale inspaimantatoare...”. Acesta este primul tratat care denunta consecintele negative ale masturbarii si oferea sfaturi pentru prevenirea sau tratarea acestei boli grave. In 1758, Samuel Tissot, un medic elvetian a emis teoria conform careia modificarile fluxului de sange din timpul actului sexual dauneaza grav organismului, putand declansa chiar si boli mintale. „Tratatul despre bolile provocate de Onanism” este cea mai celebra lucrarea a doctorului. In cadrul ei, masturbarea este pusa sub acuzare. Coşurile, reumatismul, confuzia, durerile de cap şi hemoroizii erau privite drept efecte secundare ale autosatisfacerii.

Au urmat numeroase alte carti ce aveau pretentia de a fi tratate medicale, dar care condamnau fara drept de apel masturbarea. Un exemplu revelator este lucrarea „Medicul nostru de familie: Un manual pentru utilizarea acasa”, in care se spune despre masturbare ca „intarzie cresterea, deterioreaza facultatile mintale si aduce victima intr-o stare lamentabila.”


Istoria masturbarii.

Din aceeasi carte aflam: „Unele din consecintele masturbarii sunt epilepsia, apoplexia, paralizia, imbatranirea prematura, eliminarea involuntara de lichid seminal care are loc in general in timpul somnului sau dupa urinare sau la golirea intestinelor. Printre femei, pe langa aceste consecinte, apar isteria, dereglarea menstruala, catalepsia si ciudate simptome nervoase.”


Vibratorul ca tratament medical

Nebunaticul vibratorul a fost creat la sfarsitul secolului XIX pentru a trata isteria. Se considera ca isteria este cauzata de acumularea tensiunii sexuale, iar vibratorul electromecanic era folosit pentru tratarea cu mai mult sau mai putin succes a bolii feminine.


Fulgii de porumb Kellog

Kellog este cel care a inventat fulgii de porumb ce scadeau libidoul si, in consecinta, nevoia de autosatisfacere. Doctor Graham a inventat “Graham Crackers”, biscuiti ce aveau rol de inhibare a aceleasi nevoi. Graham a militat pentru moderatie sexuala (sex de maxim 12 ori pe an si numai in cadrul unui cuplu casatorit). De asemenea, el este cel care a etichetat autosatisfacerea drept "abuz de sine" sau "polutie provocata."

Intre 1856 si 1932 au fost patentate in Statele Unite 33 de mijloace de combatere a masturbarii. Dintre acestea amintim centurile de castitate pentru barbati - ce cuprindeau cel mai adesea un tub metalic menit sa impiedice atingerea zonelor intime - si diversele masinarii ce provocau socuri electrice atunci cand se incerca introducerea mainii in pantaloni.

Raportul Kinsey

Celebrul raport din 1948 este primul de gen care a aratat ca masturbarea este un comportament normal adeseori intalnit. In 1966, Masters si Johnson au aratat ca masturbarea este un fenomen larg raspandit in randul tuturor categoriilor sociale. In 1971, Goldstein, Haeberle si McBride au dat verdictul: masturbarea este forma cea mai frecventa de activitate sexuala din randul oamenilor.


Biserica catolica

In 1975, Papa Paul al VI-lea a dat o declaratie privind etica sexuala in cadrul careia a numit masturbarea “boala mintala grava”. Comportamentul daunator numit autosatisfacere este legat de “slabiciunea innascuta a omului (…) si de coruptia morala de astazi, facuta posibila prin comercializarea viciului, libertinajul total al publicatiilor de divertisment si, mai ales, neglijarea modestiei, care este gardianul castitatii.”


Masturbarea ilegala?

In Indonezia, pedeapsa pentru masturbare este decapitarea. Oare la ce decapitare se face referire?

In Texas, sunt interzise obiectele sexuale care ar putea fi folosite pentru masturbare. Sa inteleg ca morcovii se servesc numai pasati, iar bananele numai sub forma de shake?



Luna mai – luna masturbarii

Nu stiu de ce este nevoie de o luna dedicata masturbarii, dar cert este ca mai este neoficial luna autosatisfacerii incepand din anul 1995.

Adevarul despre masturbare

Nu iti cad dintii, nu te imbolnavesti de epilepsie, nu devii mai putin sociabil daca te masturbezi. Din contra, efectele masturbarii sunt benefice atat pentru o viata sexuala normala, cat si pentru sanatate.

P.S...
Dar daca tousi ai astfel de simptome eu zic sa mergi la doctor ca ceva nu e in ordine cu tine...dar nu datoreaza nicidecum masturbarii !(poate o cedere de calciu-bea lapte, nu fi "vaca" sau ia Magne-B6 ca sa te calmezi.asta am facur si eu si inca sunt alive...).
Orice comentarii pe aceasta tema sunt bine venite....doar de aia am postat acest articol, nu ca sa am,a aflu in treaba...daca ar stii seful cu ce ma ocup in timpul programului cred ca el ar avea nevoie de cele de mai sus....:)

No comments: