Friday, June 16, 2006

O alimentatie echilibrata cu cereale

Bine v-am gasit. In randurile urmatoare o sa va spun cateva lucruri despre cereale. Sunt convins ca vreti sa aflati mai multe despre aceasta alimentatie sanatoasa. Obtinute din partea comestibila a boabelor de grau, porumb, ovaz, orz, secara si orez aceste produse. sunt, in primul rand, un izvor de sanatate si energie. Medicii si nutritionistii le recomanda pentru toate categoriilor de varsta.

IMPORTANTA MICULUI DEJUN

Daca nu mananci dimineata...
Am un scop precis. Ti-l spun deschis: vreau sa te gandesti cu adevarat la sanatatea ta. Si sa ai grija de ea. Printr-o alimentatie echilibrata.
Mai intai am o intrebare. Cat de des iei micul dejun? Nu prea des, presupun. Dimineata nici nu prea ai timp... Nu-i de mirare ca uneori, in timpul zilei, te cuprinde oboseala sau devii pur si simplu lipsita de entuziasm si energie, ai probleme intestinale sau senzatii de foame. Acestea sunt semnele unei alimentatii neadecvate.

Energie pentru intreaga zi
Fiecare zi te aduce in fata unor noi provocari. Ca totul sa iasa asa cum iti doresti, ai nevoie de un organism sanatos. Un organism sanatos e rezultatul unei alimentatii complete si echilibrate. Si totul incepe de dimineata, cu micul dejun.
Medicii si nutritionistii au convenit: o portie de cereale in fiecare dimineata, intr-un bol cu iaurt sau lapte, va avea un efect deosebit asupra organismului tau. Un mare avantaj e ca acest mic dejun se prepara in mai putin de 30 de secunde.

CEREALELE, PORTIA TA ZILNICA DE SANATATE

Cerealele te tin in forma
Cerealele asigura o alimentatie echilibrata care te va ajuta sa faci fata provocarilor din timpul zilei. Ele furnizeaza organismului tau energia si substantele nutritive necesare pentru activitatile la care paticipati de dimineata pana seara. Vitaminele pe care le contin maresc energia si puterea organismului. Fierul fortifica sistemul imunitar, iar calciul intareste oasele si te ajuta sa ai o dantura sanatoasa. Fibrele scad colesterolul, imbunatatesc digestia si ajuta la stabilirea unei diete echilibrate. Sunt beneficii importante de care sigur te vei bucura curand.
Oboseala si senzatiile de foame vor fi inlaturate. Vei fi in forma maxima si vei putea realiza tot ceea ce ti-ai propus.

Cerealele previn si bolile de inima, obezitatea, diabetul, problemele intestinale si chiar diferite tipuri de cancer.
E timpul sa te gandesti serios la sanatatea ta. Lucrurile marunte se dovedesc de multe ori esentiale. O portie de cereale in fiecare dimineata iti poate schimba in bine intreaga zi? Si poate intreaga viata.

No comments: