Thursday, June 22, 2006

MONTAGE. Un nou teatru. O noua premiera



Galeria Montage va invita vineri, 23 iunie, orele 22,00 la inaugurarea unui nou teatru independent.

Galeria Montage reprezinta o portfolio artist-run gallery ce s-a infiintat in 2005 din initiativa privata a artistulului plastic Daniel Divrician.

Platforma acestui spatiu destinat tuturor formelor de arta contemporana cuprinde doua sectiuni : arta vizuala si performance art.

Teatrul Montage, gazduit de incinta galeriei va functiona ca alternativa la teatrele de stat, propunandu-si sa promoveze creatorii de teatru tineri si sa sustina proiectele cele mai viabile ale acestora.

Teatrul Montage considera ca nonvaloarea nu este apanajul lipsei de experienta, ci apartine oricarei varste care nu are nimic de spus.

Astfel, pe “simezele” teatrului va rula un repertoriu ce va contine spectacole de teatru, dans contemporan, muzica create sau puse in scena de creatori aflati in tranzitia catre confirmarea valorii actelor lor.

“VALMONT”, adaptare dupa Choderlos de LaClos si Heiner Muller, este premiera ce va deschide prima stagiune a teatrului Montage 2006-2007.

Regia spectacolului este semnata de regizorul Marcel Top care s-a afirmat deja cu piese ca Natural Born Fuckers (Teatrul Act), American Buffalo (Teatrul “Luni” de la Green Hours), Edmond (Teatrul de Comedie).

Scenografia apartine binecunoscutului artist plastic Daniel Divrician.

Distributia este alcatuita din actorii Radu Iacoban si Iulia Luminare.

Reprezentatiile cu spectacolul “VALMONT” vor avea loc vineri, 23 si duminica, 25 iunie, de la orele 22,00 la Teatrul Montage.

No comments: