Monday, June 12, 2006

Chirurgia estetica...pro sau contra !

Chirurgia estetica nu este numai un act medical, ci si unul de creatie. Iar ca sa creezi ceva frumos, trebuie sa fii liber de orice constrangeri. Chirurgia estetica nu este obligatorie, ci optionala si subiectiva. Este o arma, un bisturiu cu doua taisuri

O operatie pe care chirurgul nu o intelege se poate intoarce impotriva lui si poate sa-i nemultumeasca pacientul. Iar daca ai o cohorta de pacienti nemultumiti, chiar daca nu se pune problema sa te actioneze in instanta, nu mai poti sa creezi ca persoana.

Chirurgia estetica este una speciala, pentru ca are de-a face cu pacienti sanatosi, dar care au un univers psihologic aparte, ce necesita personalizare, discretie, rabdare si atentie.

In chirurgia estetica nu operezi de urgenta, fara sa stai pe indelete de vorba cu pacientul. De obicei, cei care apeleaza la operatii estetice sunt persoane sofisticate, impovarate de un anumit complex, mai mult sau mai putin intim. Nu poti sa expediezi in cinci minute, pe un coridor, o astfel de problema. Pacientul trebuie sa simta ca are cui sa se destanuie, iar tu trebuie sa te asiguri ca esti bine inteles. De aceea, chirurgia estetica se mai numeste si psiho-chirurgie. Femeile au un atu, pentru ca sunt psihologi mai fini decat barbatii si sunt mai atente la nuante. In plus, majoritatea pacientilor din chirurgia estetica sunt femei si, pana la o anumita varsta, femeile au mai multa incredere intr-o alta femei.


Nu e adevarat? Daca credeti , motivati…dezvoltati…comentati !

No comments: