Monday, June 12, 2006

Pana sexuala la barbati

La barbati, pana sexuala se traduce prin aparitia problemelor erectile, disfunctiuni care, la un moment dat, afecteaza mai mult de o treime din numarul acestora. Peste 40% din barbatii trecuti de 40 de ani au disfunctionalitati erectile, iar la cei care au depasit varsta de 60 de ani, procentul este mult mai mare. In momentul in care va confruntati cu o astfel de problema, trebuie sa constientizati faptul ca, in majoritatea situatiilor, problemele se pot remedia.


TIPURI DE DISFUNCTIUNI


Exista mai multe tipuri de probleme erectile; cunoasterea lor va poate ajuta sa depasiti momentul in care va confruntati cu astfel de necazuri. Cea mai des intalnita problema este erectia insuficienta, penetrarea fiind compromisa la cel mai mic gest al partenerei. Erectia capricioasa denumeste imposibilitatea obtinerii unei erectii la un moment dat oricat de mare ar fi dorinta fata de partenera, ea aparand in mod neasteptat, la intervale de timp neregulate. Erectia instabila este o alta disfunctie sexuala masculina care apare in momentul preludiului, dar dispare in timpul penetrarii. Erectia nula denumeste absenta, pentru un interval mare de timp a unei erectii.


CAUZE

Daca aveti o pana sexuala, nu este cazul sa va impacientati si sa apelati la stimulente sexuale. Principalele cause ale unei disfunctii erectile sunt de trei feluri: organice, psihologice si relationale. Cauzele organice au o stransa legatura cu varsta, bolile grave - scleroza in placi, cancerul de prostata – sau pot surveni ca o consecinta a abuzului de alcool sau de tutun. Pana sexuala se poate datora si unei cause psihologice cum ar fi anxietatea, starea depresiva, lipsa de incredere sau de experienta – care se poate afla la originea panei de prima data. Cauzele relationale afecteaza barbatii de orice varsta si au legatura cu circumstantele in care evolueaza relatia sexuala. Relatiile conflictuale cu partenera, locul sau prezenta in apropiere a copiilor, rudelor, etc., pot provoca o inhibitie momentana care face imposibila consumarea actului sexual.


CE ESTE DE FACUT?
Daca vi s-a intamplat sa va confruntati cu o astfel de problema, in primul rand nu trebuie sa dramatizati situatia. Incercati pur si simplu sa renuntati, de data asta, la raportul sexual si cautati sa va simtiti bine impreuna si fara ca penetrarea sa aiba loc.


SOLUTII

Problemele erectile se pot trata atat medicamentos cat si chirurgical. Oricare ar fi originile disfunctiilor erectile, tratamentul variaza in functie de varsta barbatului si de caracteristicile vietii sexuale. Daca sunteti de parere ca pana sexuala se datoreaza unei cauze psihologice, atunci consultati un psiholog si incercati sa va faceti ordine in viata si sa urmati o terapie de cuplu. Tratamentul medicamentos se ia numai la recomandarea medicului si se administreaza preparate care relaxeaza muschii din corpii cavernosi, facilitand astfel erectia. Atentie la interactiunile cu alte medicamente sau la contraindicatiile acestora: probleme cardiace, hepatita virala, probleme oculare etc. Local, la indicatia medicului, se pot face injectii intracavernoase cu substante vasodilatatoare. Exista si alte procedee mecanice, dar recurgeti la acestea numai cu recomandarea medicului.

Sursa: stirimedicale.ro

No comments: